Μενού
  • Α-
  • Α+

Για ψυχολογική και σωματική κακοποίηση, για σκληρή εργασία μέσα στην δομή, αλλά και για μήνες απομόνωσης όταν δεν ακολουθούσες τους κανόνες, κάνει λόγο μία 20χρονη σήμερα φοιτήτρια που για έξι χρόνια φιλοξενούνταν σε δομή της Κιβωτού του Κόσμου σε πόλη της περιφέρειας. Οσο βρισκόταν εκεί, πέρασε ένα ολόκληρο καλοκαίρι μέσα στο δωμάτιό της, ενώ υποστήριξε πως ένα παιδί το είχαν χτυπήσει «αρκετά βάναυσα» και «ήταν στην απομόνωση για πάνω από έναν χρόνο». 

Διαβάστε ακόμη: Κιβωτός του Κόσμου: Ανυπόστατα ψεύδη, λέει ο πατέρας Αντώνιος - «Ενα παιδί είχε κακία και κατέθεσε ψέματα», λέει η πρεσβυτέρα

«Απομόνωση ονομάζουν εκείνοι το γεγονός να μην έχουμε καμία επαφή με τα υπόλοιπα παιδιά. Εγώ π.χ. ήμουν ένα καλοκαίρι, το οποίο το είχα περάσει τρεις μήνες στο δωμάτιό μου. Είχαμε συγκεκριμένες ώρες που δουλεύαμε, σαν εργαζόμενοι κανονικά και κοιμόμασταν και τρώγαμε μέσα στο δωμάτιό μας», καταγγέλλει η κοπέλα στον ΑΝΤ1. 

Οι σκοτεινές, μέσα στο κύριο κτήριο της δομής, αποθήκες, όπου συγκεντρώνονταν οι δωρεές του κόσμου, όπως λέει η πρώην φιλοξενούμενη, είχαν μετατραπεί για τους πιο «ατίθασους» η φυλακή τους. «Ποιο είναι το χειρότερο που έχεις ακούσει από παιδί που ξέρεις;», ρωτήθηκε η 20χρονη και απάντησε: «Να έχουν χτυπήσει παιδί αρκετά βάναυσα. Ήταν στην απομόνωση για πάνω από έναν χρόνο. Για έναν χρόνο δεν μιλούσε στα παιδιά. Τον είχαν σε μια πτέρυγα όπου τον είχαν μόνο του. Δεν πήγαινε σχεδόν πουθενά. Δεν έβγαινε, δεν μπορούσε να πάει κάπου. Μόλις τελείωνε την δουλειά, εκεί. Εκεί ήταν χωρίς νερό, χωρίς φως, χωρίς τίποτα. Εκείνη πλευρά του σπιτιού, εκείνο τον καιρό, λειτουργούσε σαν αποθήκη, εκεί βάζαμε κάποια πράγματα που έφερνε ο κόσμος».

«Σωματική κακοποίηση έχω δει μέχρι μια σφαλιάρα και σπρωξίματα. Έδωσε ένα χαστούκι για παραδειγματισμό.  Άλλα παιδιά από ό,τι έχω μάθει, έχουν δεχτεί και σεξουαλική και άλλου είδους βία, και από στελέχη και από τους παιδαγωγούς και από τους υπεύθυνους», λέει η 20χρονη Άλλη πρώην φιλοξεονύμενη αναφέρει: «Εμένα με χτυπούσε ο Πέτρος ήμουν και εγώ στη Κιβωτό κάποτε». «Έχω κάνει προσωπικά καταγγελία για την Κιβωτό με την οποία είχα πάρε δώσε για πολλά χρόνια. Το θέμα λύθηκε μόνο προσωρινά και έπειτα η κακοποίηση απλά άλλαξε μορφή, ώστε να μην είναι ορατή. Σίγουρα θα χρειαστεί η παρέμβαση εισαγγελέα για να γίνει κάτι, αλλά πρέπει να είναι ουσιαστική...», αναφέρει πρώην φιλοξενούμενος.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA