Μενού
  • Α-
  • Α+

Μια από τις μεγαλύτερες επιχειρήσεις διάσωσης που έχει πραγματοποιηθεί από το Λιμενικό Σώμα βρίσκεται σε εξέλιξη από τα μεσάνυχτα της Δευτέρας στα ανοιχτά των Χανίων. Οι Αρχές με την συνδρομή που παρέχουν παραπλέοντα σκάφη προσπαθούν να προσεγγίσουν ένα αλιευτικό σκάφος, στο οποίο βρίσκονται περίπου 500 άτομα σύμφωνα με το e-kriti! Το συμβάν βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη 18 ναυτικά μίλια νότια της Παλαιοχώρας Χανίων.

Οι καιρικές συνθήκες είναι δυσχερέστατες με δυτικούς ανέμους να πνέουν με ένταση 7 μποφόρ καθιστώντας έως τώρα αδύνατη την μετεπιβίβαση από το αλιευτικό των προσφύγων στα παραπλέοντα πλοία. Στην περιοχή βρίσκονται ένα δεξαμενόπλοιο και δύο φορτηγά πλοία τα οποία όμως λόγω έντονου κυματισμού δεν μπορούν να προσεγγίσουν το αλιευτικό.

Από τη Σούδα απέπλευσε η φρεγάτα «Κανάρης» που αναμένεται να φrάσει λίγο μετά τις 8 το πρωί, καθώς και δύο σκάφη του Λιμενικού και πιο συγκεκριμένα ένα ναυαγοσωστικό και ένα περιπολικό τα οποία, όμως, λόγω του καιρού αναγκάστηκαν να επιστρέψουν στη βάση τους.

Το πλοίο εξέπεμψε σήμα κινδύνου μέσω του 112 τα μεσάνυχτα της Δευτέρας κι έκτοτε έχει σημάνει συναγερμός στο κέντρο επιχειρήσεων του Λιμενικού.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA