Μενού
  • Α-
  • Α+

Μία προσαγωγή που μετατράπηκε σε σύλληψη έγινε στο πλαίσιο της μεγάλης επιχείρησης της ΕΛΑΣ σε κτήριο στα Προσφυγικά στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας, που στήθηκε από τα ξημερώματα της Δευτέρας κι ολοκληρώθηκε πριν από λίγα λεπτά. Οι Αρχές είχαν πληροφορίες ότι στο εν λόγω κτήριο που απέκλεισαν, είχε βρει καταφύγιο άτομο που διώκεται για βαριά αδικήματα και μεταξύ άλλων φέρεται να είναι εκ των εμπρηστών του Real Group. Οπως αναφέρουν νεότερες πληροφορίες ο άνδρας που συνελήφθη είναι 27 ετών, γνωστός στον αντιεξουσιαστικό χώρο, ενώ φέρεται να εμπλέκεται και σε άλλους εμπρησμούς.

Η επίθεση είχε λάβει χώρα τα ξημερώματα της 13ης Ιουλίου, όταν είχε τοποθετηθεί εμπρηστικός μηχανισμός στο ισόγειο του κτηρίου. Η είσοδος καταστράφηκε και η πυρκαγιά εξαπλώθηκε με αποτέλεσμα να καταστραφούν οι εγκαταστάσεις Real News και Real Fm, καθώς επίσης και μιας ναυτιλιακής εταιρείας που συστεγαζόταν στο ίδιο κτήριο.

«Η δράση μας στη Real Group είναι ολόψυχα αφιερωμένη στον αναρχικό απεργό πείνας και σύντροφο Γιάννη Μιχαηλίδη που από τις 23/05 διεκδικεί το αυτονόητο: την αποφυλάκισή του, μιας και πληροί όλες τις προϋποθέσεις για να αποφυλακιστεί έχοντας εκτίσει τα 3/5 της ποινής του με βάση τους ίδιους τους νόμους του αστικού κράτους, τους οποίους δεν διστάζουν να κουρελιάσουν κάθε στιγμή τα καθίκια που βρίσκονται στους καλογυαλισμένους θρόνους της Εξουσίας (Εκτελεστικής-Δικαστικής)», είχαν αναφέρει σε προκήρυξή τους οι αναρχικοί «Χιλιάδες Ηλιοι της Νύχτας» που είχαν αναλάβει την ευθύνη για την επίθεση.

Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ

Από την Υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας της Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής προσήχθη νεαρό άτομο που συμμετείχε σε εμπρηστικές ενέργειες στο πλαίσιο ευρείας αστυνομικής επιχείρησης στα Προσφυγικά που είναι σε εξέλιξη από σήμερα το πρωί.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA