Μενού
  • Α-
  • Α+

Το μεσημέρι της Τρίτης, 25 Νοεμβρίου, θα αλλάξει το διοικητικό συμβούλιο στην Κιβωτό του κόσμου, όπως αποκάλυψε η υφυπουργός Πρόνοιας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης Δόμνα Μιχαηλίδου. Παράλληλα αναφέρθηκε και στα «στόματα που ανοίγουν» και είναι πιθανό να φέρουν στην επιφάνεια καταγγελίες και για άλλες δομές. «Πήραμε την πολιτική πρωτοβουλία, ακόμα κι αν πολεμηθήκαμε και με μια διάταξη που περάσαμε τον Απρίλιο μπορούμε να αλλάξουμε το ΔΣ. Αλλιώς θα κάναμε χρόνια, θα κρατούσε χρόνια η ιστορία αυτή» τόνισε η υφυπουργός, φιλοξενούμενη στον ΣΚΑΪ. Νωρίτερα, σε άλλη συνέντευξη, είχε σημειώσει ότι η κυβέρνηση έχει βρει τα πρόσωπα που θα απαρτίζουν το νέο διοικητικό συμβούλιο λέγοντας ότι θα είναι πρόσωπα κύρους.

Διαβάστε ακόμη: Νέα καταγγελία για την Κιβωτό του Κόσμου: «Ο πατέρας Αντώνιος ζήτησε να γίνει έκτρωση - Δεν ήταν παιδαγωγοί, αλλά φίλοι του»

«Πώς ορίζεται η διοίκηση; Στα σωματεία ορίζεται από το ίδιο το σωματείο, στις ΑΜΚΕ όπως είναι η περίπτωση της Κιβωτού από τους εταίρους της εταιρείας.. Εταίροι στην εταιρεία αυτή ήταν η πρεσβυτέρα και η αδελφή του πατέρα Αντώνιου». Η υφυπουργός εξήγησε ότι η Κιβωτός θα στελεχωθεί με «πρόσωπα κύρους που έχουν αφιερώσει τη δουλειά τους στην παιδική προστασία, ξέρουν το βέλτιστο συμφέρον των παιδιών». «Τι είπαμε; Το κράτος σε έκτακτες περιπτώσεις και προσωρινά μπορεί να παρέμβει όποτε παραβιάζονται τα δικαιώματα των παιδιών, των ηλικιωμένων ή των ΑμεΑ» εξήγησε. «Το νόμο ψήφισαν ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛ, το ΚΚΕ  και το ΜέΡΑ 25 ψήφισαν ‘παρών» και η Ελληνική Λύση ψήφισε κατά» υπενθύμισε η κ. Μιχαηλίδου. 

 

«Πιθανό να ακούσουμε και για άλλες δομές»

Νωρίτερα η υφυπουργός είχε φιλοξενηθεί στο MEGA όπου μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στις καταγγελίες που γίνονται πλέον, με τα στόματα να έχουν «ανοίξει». Προέβλεψε, δε, πως μετά την υπόθεση της Κιβωτού και είναι πιθανόν να έρθουν στην επιφάνεια καταγγελίες και για άλλες δομές. «Δεν ξέρω τι πραγματικά υπάρχει. Χωρίς να γνωρίζω κάτι, πιστεύω θα αρχίσουμε να ακούμε και για άλλες δομές» είπε και ενημέρωσε πως οι δομές έχουν μπροστά τους ακόμη 6 μήνες ώστε να συμμορφωθούν με τους κανονισμούς. «Το πλαίσιο έχει αλλάξει και το αλλάξαμε ακριβώς για να μπουν κανόνες. Βάλαμε στο τέλος Μαΐου του 2022 τις προδιαγραφές για να γίνονται έλεγχοι» ανέφερε.

Η κα Μιχαηλίδου τόνισε ότι δεν είναι σε θέση να γνωρίζει ακόμα εάν στην Κιβωτό υπάρχει κύκλωμα υιοθεσιών και κατά πόσο ή εάν έχουν γίνει οικονομικές ατασθαλίες.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA