Μενού
  • Α-
  • Α+

Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για ανθρωποκτονία από πρόθεση με άμεσο δόλο και σε ήρεμη ψυχική κατάσταση ασκήθηκε από την αρμόδια εισαγγελέα Πρωτοδικών Ρόδου σε βάρος της 45χρονης για τη δολοφονία της 75χρονης ηλικιωμένης που φρόντιζε στις Καλυθιές. Η 45χρονη συνοδευομένη από τους συνηγόρους της Πολύ Χατζηγιάννη και Στέλιο Αλεξανδρή προσήλθε στη συνέχεια ενώπιον του ανακριτή όπου ζήτησε και πήρε προθεσμία για την Πέμπτη 24 Νοεμβρίου προκειμένου να προετοιμάσει την απολογία της.

Διαβάστε ακόμη: Ρόδος: Η οικιακή βοηθός ήταν «κινούμενη βόμβα» λέει ο δικηγόρος της

Παράλληλα η προθεσμία αυτή λήφθηκε προκειμένου αύριο (23/11) να της γίνει εξέταση στο νοσοκομείο της Ρόδου και πραγματογνωμοσύνη αναφορικά με την ψυχική κατάσταση στην οποία βρίσκεται. Αξίζει να σημειωθεί πως η εισαγγελική αρχή της άσκησε δίωξη μόνο για τον θάνατο της 75χρονης στις Καλυθιές ενώ για τα υπόλοιπα τρία εγκλήματα που η ίδια έχει ομολογήσει σε βάρος τριών ηλικιωμένων γυναικών που επίσης φρόντιζε αλλά και για την απόπειρα δολοφονίας σε βάρος του γιου της όταν ήταν σε βρεφική ηλικία, βρίσκεται σε εξέλιξη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης.

Από την πλευρά του ο δικηγόρος της οικιακής βοηθούν χαρακτήρισε την πελάτισσά του «κινούμενη βόμβα» και έκανε λόγο για μία «ταραγμένη γυναίκα» η οποία, προ 20ετίας, είχε εγκλειστεί σε ίδρυμα όταν επιχείρησε να σκοτώσει το παιδί της, γεγονός που καταδεικνύει την ψυχολογική της κατάσταση. Ο δικηγόρος της 45χρονης άφησε αιχμές για τον έλεγχό της από τις αρμόδιες υπηρεσίες, ενώ επισήμανε ότι «κανείς δεν μπορεί να βρει λογική αιτία στην πράξη της», αναφέροντας ότι στον ίδιο ισχυρίστηκε πως οδηγήθηκε από τη λύπη της για τα όσα περνούσε η ηλικιωμένη, λόγω της βεβαρημένης υγείας της. Σε ό,τι αφορά στην ομολογία της για τρεις ακόμα δολοφονίες, ο δικηγόρος παρέπεμψε στις έρευνες της αστυνομίας. Σημειώνεται ότι εναντίον της 45χρονης έχει σχηματιστεί ποινική δικογραφία για ανθρωποκτονία και σήμερα παρουσιάζεται ενώπιον του Εισαγγελέα, προκειμένου να διαπιστωθεί αν είναι σε θέση να απολογηθεί.

Ο δικηγόρος της 45χρονης άφησε αιχμές για τον έλεγχό της από τις αρμόδιες υπηρεσίες, ενώ επισήμανε ότι «κανείς δεν μπορεί να βρει λογική αιτία στην πράξη της», αναφέροντας ότι στον ίδιο ισχυρίστηκε πως οδηγήθηκε από τη λύπη της για τα όσα περνούσε η ηλικιωμένη, λόγω της βεβαρημένης υγείας της. Σε ό,τι αφορά στην ομολογία της για τρεις ακόμα δολοφονίες, ο δικηγόρος παρέπεμψε στις έρευνες της αστυνομίας. Σημειώνεται ότι εναντίον της 45χρονης έχει σχηματιστεί ποινική δικογραφία για ανθρωποκτονία και σήμερα παρουσιάζεται ενώπιον του Εισαγγελέα, προκειμένου να διαπιστωθεί αν είναι σε θέση να απολογηθεί.

Οι καταθέσεις και οι δολοφονίες

Εξεταζόμενη στο πλαίσιο της προανάκρισης ομολόγησε τις πράξεις της υποστηρίζοντας ότι είχε σταματήσει να λαμβάνει την αντιψυχωσική αγωγή που της έχουν συνταγογραφήσει για να αντιμετωπίζει την σχιζοφρένεια από την οποία πάσχει καθώς της προκαλούσε βαριά καταστολή. Η μη λήψη των φαρμάκων της όπως περιέγραψε με ακατάληπτη περιγραφή που σε ορισμένα σημεία της δεν έβγαζαν νόημα οι αστυνομικοί, της προκαλούσε εκνευρισμό και αισθήματα που δεν μπορούσε να ελέγξει και ισχυρίστηκε ότι η ηλικιωμένη την εκνεύρισε γιατί δεν την άφηνε να ηρεμήσει και τη σκότωσε.

Στη δεύτερη κατάθεση που έδωσε είπε ότι προ 10ετίας όταν είχε λάβει εξιτήριο από το ψυχιατρείο της Λέρου έμεινε στο σπίτι ενός ημεδαπού και φρόντιζε την 63χρονη τότε Ειρήνη Περγαμάλη που είχε πρόβλημα με την καρδιά της. Κοιμόταν όπως περιέγραψε μαζί της και ένα μεσημέρι πήρε μια σύριγγα έβαλε μέσα νερό και χάπια της πίεσης που ελάμβανε και της τα χορήγησε από το στόμα με αποτέλεσμα τον θάνατό της. Την επόμενη ημέρα όπως περιέγραψε πήγε στην κηδεία.

Σε άλλη κατάθεση της αναφέρθηκε πως ήλθε σε επαφή με την οικογένεια της 86χρονης Βασιλώς Σολδάτου προ διετίας και πως ανέλαβε έναντι αμοιβής 650 ευρώ την φροντίδα της. Είπε ότι την πρόσεχε ένα χρόνο περίπου και κοιμόντουσαν μαζί σε δύο ενωμένα μονά κρεβάτια και της κρατούσε το χέρι. Η συγκεκριμένη ηλικιωμένη, όπως είπε, είχε κολίτιδα και σάκχαρο και όταν σταμάτησε τα χάπια που ελάμβανε για την αντιμετώπιση της σχιζοφρένειας έβαλε σε μια σύριγγα γιαούρτι και ζάχαρη ή μέλι και της το έδωσε. Την επόμενη ημέρα μεταφέρθηκε η ηλικιωμένη με το ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο και πέθανε μια εβδομάδα μετά. Ισχυρίστηκε ότι δεν είχε σκοπό να τη σκοτώσει και ότι της έδωσε το συγκεκριμένο μείγμα τροφών γιατί δεν έτρωγε διότι είχε κορονοϊό.

Περιέγραψε ακολούθως ότι ανέλαβε την φροντίδα της 70χρονης Θεοδοσίας Τοκούζη που έπασχε από άνοια, ήταν παχύσαρκη και κατάκοιτη. Υποστήριξε ότι την έδερνε γιατί δεν έτρωγε το φαγητό της. Είπε ότι είχε σταματήσει να λαμβάνει την αγωγή της για την αντιμετώπιση της σχιζοφρένειας νευρίαζε και έδερνε την ηλικιωμένη. Πιθανολόγησε ότι ευθύνεται για τον θάνατό της γιατί την είχε χτυπήσει στο κεφάλι και δεν την τάιζε σωστά. Ωστόσο, σε ό,τι αφορά στον θάνατο της τελευταίας, οι αστυνομικοί ήρθαν σε επαφή με τους συγγενείς της ηλικιωμένης οι οποίοι και δήλωσαν ότι ο θάνατός της παρήλθε έπειτα από μεγαλύτερο χρονικό διάστημα και όχι στις 5 ημέρες που υποστηρίζει η 45χρονη, και μάλιστα δήλωσαν ότι απομάκρυναν την οικιακή βοηθό από την συγγενή τους νωρίτερα από τον χρόνο που απεβίωσε η ηλικιωμένη. Ως συνήγορος υπεράσπισης της οικιακής βοηθού παρίσταται ο δικηγόρος Στέλιος Αλεξανδρής.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA