Μενού
  • Α-
  • Α+

Την ώρα που τα οικονομικά στοιχεία της «Κιβωτού του Κόσμου» βρίσκονται στο «μικροσκόπιο» της οικονομικής αστυνομίας και της Αρχής για το ξέπλυμα βρόμικου χρήματος, παράλληλα με την έρευνα που διενεργούν οι αρμόδιες Αρχές για τις καταγγελίες περί ασέλγειας και κακοποίησης σε βάρος ανηλίκων που διέμεναν στις δομές της, νέες αποκαλύψεις  έρχονται στο φως σχετικά με τις δωρεές που ήθελαν να κάνουν επώνυμοι ιδιώτες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, από τον οικονομικό έλεγχο στην «Κιβωτό» προέκυψε ότι την περίοδο 2017-2021, οι δωρεές στην οργάνωση άγγιξαν το αστρονομικό ποσό των 27,7 εκατομμυρίων ευρώ. Πρόκειται για χρήματα που είχαν προσφέρει ιδιώτες στην «Κιβωτό» με στόχο να βοηθήσουν τα παιδιά που φιλοξενούνται στις δομές της. Την ίδια χρονική περίοδο, η Οργάνωση έλαβε κρατική επιχορήγηση ύψους 100.000 ευρώ.

Η καταξιωμένη σχεδιάστρια μόδας Σήλια Κριθαριώτη , αποκάλυψε τον όρο που ζητούσε να βάλει η ΜΚΟ, όταν ο σύζυγός της θέλησε να κάνει δωρεά ορισμένα κτίρια: «Ο άντρας μου ήθελε να κάνει, και όπως το έχει κάνει στην Χίο και σε άλλα μέρη της Ελλάδος, δωρεά διάφορα κτίρια, για να φιλοξενούνται παιδιά. Η Κιβωτός είχε έναν όρο, να τους γράψουν τα κτίρια» είπε η γνωστή σχεδιάστρια μόδας.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA