ΚΟΙΝΩΝΙΑ
24/11/2022 09:58

Κιβωτός του κόσμου: Εστελναν παιδιά για εργάτες γης στη Μυτιλήνη και σε άλλα νησιά

Κλονίζεται η πίστη των ανθρώπων γύρω από τα φιλανθρωπικά ιδρύματα και τις ΜΚΟ με τις αποκαλύψεις ντροπής για τα όσα φέρονται να συνέβαιναν για χρόνια στις δομές της Κιβωτού του Κόσμου

Newsroom
Κείμενο: Newsroom
Κιβωτός του κόσμου: Εστελναν παιδιά για εργάτες γης στη Μυτιλήνη και σε άλλα νησιά
Κιβωτός του κόσμου, καταγγελία για βιασμό ανηλίκου / eurokinissi, shutterstock
Ανάγνωση:

Αν κι εφόσον αποδειχθούν όσα καταλογίζονται στους ανθρώπους της Κιβωτού του Κόσμου για την κακοποίηση παιδιών που φιλοξενούνταν στις δομές της, τότε θα μιλάμε για ένα σκάνδαλο μεγατόνων το οποίο έχει πολλούς «ενόχους» προεξάρχοντος του πατρός Αντωνίου, ο οποίος είναι κι ο «εγκέφαλος» της ΜΚΟ. Την ώρα που οι καταγγελίες για τις συνθήκες διαβίωσης των παιδιών στην Κιβωτό γίνονται όλο και περισσότερες, αλλά και πιο σοκαριστικές για τα όσα περνούσαν εκεί ανήλικα παιδιά, που είχαν απομακρυνθεί από τις οικογένειές τους αναζητώντας στοργή και φροντίδα στις δομές μιας φιλανθρωπικής οργάνωσης – της οποίας, μάλιστα, ηγείτο ένας ιερέας – νέες αποκαλύψεις έρχονται στο φως που, εφόσον επιβεβαιωθούν, ανατρέπουν τον χαρακτηρισμό «μη κερδσοκοπική», που συνοδεύει συνήθως τις ΜΚΟ.

Σύμφωνα με πληροφορίες άνθρωπος που εργαζόταν για την δομή για πολλά χρόνια στις οικονομικές υπηρεσίες ανέφερε δύο χαρακτηριστικά γεγονότα. Πρώτον, η δομή φαίνεται να έστελνε τα παιδιά στην Μυτιλήνη προκειμένου να μαζέψουν ελιές για λογαριασμό μεγάλων γαιοκτημόνων των περιοχών εκεί.

Video Loading...

Τα παιδιά που πήγαιναν και μάζευαν τις ελιές δεν είχαν καμία απολύτως αμοιβή για την εργασία τους και τελικώς το ποσό το έπαιρνε η Κιβωτός του κόσμου σε μορφή χορηγίας. Μάλιστα προς διευκόλυνση των μετακινήσεων των παιδιών σε αυτά τα μέρη η δομή φαίνεται να «βάφτιζε» τα ταξίδια εργασίας σε κτήματα ως «εκπαιδευτικές» εκδρομές. Δεύτερον, περίπου 115 εκατ. ευρώ φαίνεται να είναι ο τζίρος της Κιβωτού του κόσμου τα τελευταία 10 χρόνια και από αυτά τα 115 εκατ. ο εισαγγελέας διερευνά ήδη τα 89 εκατ. ευρώ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Google News
Ακολουθήστε το Reader στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.
# TAGS:
ΚΙΒΩΤΟΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ ΠΑΙΔΙΑ
Newsroom
Κείμενο: Newsroom

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ