Μενού
  • Α-
  • Α+

Πρώην κορυφαίο στέλεχος της Κιβωτού του Κόσμου πήγε άρον άρον σε τράπεζα της Αθήνας κι άδειασε... κακήν κακώς μια κρυφή τραπεζική θυρίδα που υπήρχε στο κατάστημα. Οπως αναφέρουν «Τα Νέα» το συμβάν έλαβε χώρα το μεσημέρι της περασμένης Τρίτης (22/11). Για την εξέλιξη ενημερώθηκαν, σύμφωνα με την εφημερίδα, υψηλόβαθμα τραπεζικά στελέχη αλλά και κατόπιν οι ελεγκτές της Επιτροπής για το Ξέπλυμα Βρώμικου Χρήματος, που κάνουν φύλλο και φτερό τα οικονομικά της ΜΚΟ. Στην ίδια τράπεζα, σημειώνει η εφημερίδα, η Κιβωτός του Κόσμου φέρεται να διατηρούσε λογαριασμό ύψους 2 εκατομμύρια ευρώ.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα το στέλεχος της Κιβωτού του Κόσμου προγραμμάτιζε να μεταφερθούν τα περιεχόμενα της θυρίδας, σε θυρίδα άλλης τράπεζας, που θα ανοιγόταν πιθανόν στο όνομα του στελέχους της ΜΚΟ. Το ίδιο πρώην κορυφαίο στέλεχος είχε ειδοποιήσει άλλη τράπεζα, επίσης στο κέντρο της Αθήνας, για το άνοιγμα νέας θυρίδας αλλά το σχέδιο μεταφοράς του περιεχομένου από θυρίδα σε θυρίδα, δεν υλοποιήθηκε, καθώς «έσκασε η βόμβα».

Την ίδια στιγμή, οικονομικός εισαγγελέας αρχίζει να ξετυλίγει το κουβάρι σχετικά με τα οικονομικά στοιχεία της Κιβωτού του κόσμου. Μία ΜΚΟ με δύο ουσιαστικά μετόχους, την γυναίκα του πατέρα Αντώνιου και την μητέρα του. Το 50% το κατέχει η σύζυγος και το άλλο 50% η 86χρονη μητέρα του πατρός Αντωνίου, η οποία ζει μόνιμα στη Χίο. Μόνο αυτές οι δύο έχουν δικαίωμα να κάνουν αναλήψεις χρημάτων και γενικότερα να διαχειρίζονται τους λογαριασμούςΟ τζίρος της δομής φαίνεται ζαλίζει, καθώς φέρεται να ξεπερνά τα 100 εκατομμύρια ευρώ, ενώ ο εισαγγελέας αρμόδιος για το «μαύρο χρήμα» ερευνά τα 89 εκατομμύρια που ήταν οι δωρεές και οι χορηγίες που δίνονταν στην Κιβωτό του κόσμου, τα τελευταία 8 με 10 χρόνια. Μάλιστα, όπως προκύπτει από τα στοιχεία, τα 4 τελευταία χρόνια, είχαν δοθεί υπό τη μορφή χορηγιών περίπου 28 εκατομμύρια ευρώ!

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA