Μενού
  • Α-
  • Α+

Μέσα σε τρομερή ένταση συνεχίστηκε σήμερα η δίκη του Πέτρου Φιλιππίδη στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας. Στο βήμα του μάρτυρα μετά την Κάτια Δανδουλάκη που έκανε λόγο για μια συνεργασία μαζί του η οποία « κακοφόρμισε», ανέβηκε στέλεχος του τηλεοπτικού σταθμού «Ant1», η οποία όπως δήλωσε το 2016, συνεργάστηκε με τον Πέτρο Φιλιππίδη στο σόου «your face sounds familiar», υποστηρίζοντας πως τουλάχιστον δύο φορές δέχθηκε σεξουαλική παρενόχληση από τον κατηγορούμενο. Συγκεκριμένα, αναφερόμενη σε «ξέσπασμα» που όπως είπε είχε ο Π. Φιλιππίδης  σε ένα από τα live του σόου, κατέθεσε ότι: «Σηκώθηκε από την καρέκλα του και άρχισε να φωνάζει μπροστά σε όλο τον κόσμο. Μας είπε «με κάνετε ρεζίλι, με ξευτιλίζετε, μου στέλνει μηνύματα η γυναίκα μου και ο Κιμούλης (…).

Διαβάστε ακόμη: Δανδουλάκη στη δίκη Φιλιππίδη: «Ποιος θα δει έναν βιασμό; Υπήρχε φλερτ και πίεση στη Λένα»

Αργότερα μου τηλεφώνησε και μου ζήτησε να πάω στο καμαρίνι του. Ζήτησε από συναδέλφους να πάνε και να καθίσουν  σε διπλανό καμαρίνι. Χτύπησα την πόρτα, την άνοιξε. Κάλυπτε το σώμα του με αυτή, έβγαλε μόνο το κεφάλι του. Μου είπε «πέρνα». Φορούσε μια λευκή μπλούζα και από κάτω ήταν γυμνός. Κλείδωσε την πόρτα. Τα έχασα όταν τον είδα γυμνό. Τον πλησίασα και του είπα «τι κάνεις ρε μ….;». Και τότε μου είπε: «πάρτον στο στόμα σου». Τον έσπρωξα, γύρισα το κλειδί και έφυγα τρέχοντας. Μαζί με τους συναδέλφους που ήταν στο διπλανό καμαρίνι πήγαμε τρέχοντας στο παρκινγκ».

«Ενημέρωσα Καλημέρη και Κυριακού»

Εκτός αυτού η μάρτυρας κατέθεσε ότι πριν από το εν λόγω περιστατικό ο Πέτρος Φιλιππίδης της είχε κάνει βιντεοκλήση και από τη μέση και κάτω ήταν γυμνός. «Φαίνονταν το μόριο του και το άγγιζε», είπε η μάρτυρας. Η ίδια εξήγησε ότι είχε ενημερώσει για τη συμπεριφορά αυτή του ηθοποιού το τότε στέλεχος του καναλιού Τζ. Καλημέρη αλλά και τον κ. Θ. Κυριακού. Η ίδια κατέθεσε πως το 2019 άρχισε να δέχεται πολλά τηλεφωνήματα και μηνύματα από τον κατηγορούμενο και όταν πήγε να τον συναντήσει εκείνος της ζήτησε συγνώμη για το παραπάνω περιστατικό και της είπε ότι έχει ανάγκη για δουλειά. «Του είπα πως δε μπορώ να ξεχάσω το περιστατικό του 2016 αλλά επειδή όπως τον είδα, τον λυπήθηκαν, του ανέφερα ότι θα ενημερώσω τον διευθυντή μου και ότι δεν ήταν όλο αυτό στο χέρι μου. Μου είπε χαρακτηριστικά πως «ένας ηθοποιός όπως εγώ δεν είναι δυνατόν να μην παίζει στις Άγριες Μέλισσες», ανέφερε η μάρτυρας εξηγώντας ότι στη συνέχεια είπε σε άλλο διευθυντικό στέλεχος του σταθμού για τη συζήτησή της αυτή με τον Π. Φιλιππίδη και την ανάγκη που είχε για δουλειά.

«Πώς αποφάσισα να μιλήσω»

Ακόμη, η ίδια τόνισε πως πριν από αυτό που είχε βιώσει στο καμαρίνι του ηθοποιού το 2016, ο Π. Φιλιππίδης της είχε κάνει βιντεοκλήση και ήταν και πάλι γυμνός. Συγκεκριμένα, ανέφερε: «Είχε πάρει ένα αέρα – μπορεί να φταίω και εγώ που τον έδωσα – είχε φτάσει σε σημείο να μου κάνει μια βιντεοκλήση. Σε αυτή τη βιντεοκλήση φορούσε κόκκινα γυαλιά και λευκή μπλούζα και μου είπε ''τι κάνεις μωράκι''. Από κάτω ήταν γυμνός. Το μόριο του φαίνονταν και το άγγιζε». Η μάρτυρας είπε ακόμη στην κατάθεσή της ότι αποφάσισε να σπάσει τη σιωπή της όταν οι καταγγέλλουσες ενημέρωσαν τον κόσμο για τα δικά τους περιστατικά. «Αν το κάνουν εκείνες θα πρέπει να το κάνω και εγώ σκέφτηκα. (…) Κάλεσα το φίλο μου, τον ηθοποιό Βασίλη Χαραλαμπόπουλο και εκείνος μου είπε να καλέσω τον κυρία Παπαχαραλάμπους προκειμένου να με φέρει σε επαφή με τον συνήγορο πολιτικής αγωγής κ. Μίνζτια.

«Σε διάφορα τηλέφωνα που έκαναν μετά οι δημοσιογράφοι του σταθμού στην κ. Νίνου (σύζυγο του Πέτρου Φιλιππίδη) εκείνη τους έλεγε «δεν θα σας μιλήσω γιατί εκεί μέσα έχετε ένα φίδι κολοβό». Την ρώταγαν ποιο είναι το φίδι το κολοβό και εκείνη τους έλεγε «μια κοκκινομάλλα που πήγε να μας κλείσει το σπίτι». Εγώ είμαι η κοκκινομάλλα στο σταθμό» είπε ακόμη η μάρτυρας για να συνεχίσει λέγοντας πως μετά από όλα αυτά ο Πέτρος Φιλιππίδης είπε σε τηλεοπτικό παραγωγό, ότι «εγώ τον έκοψα από δουλειά και ότι ήμουν πολύ ερωτευμένη μαζί του και του δημιουργούσα πρόβλημα». Ολοκληρώνοντας την κατάθεσή της η μάρτυρας ανέφερε: «Δεν έχω δύναμη εγώ να τον κόψω να πω σε κάποιον «μην πάρεις το Φιλιππίδη για δουλειά…. Ο λόγος που δεν τον κατήγγειλα ήταν καθαρά προσωπικός. Δεν ήθελα να μπλέξω, κανείς δεν με επηρεάσει σε αυτή την απόφαση. Ήταν παντοδύναμος ο κ. Φιλιππίδης τότε. Όλα αυτά τα χρόνια είχαμε ακούσει για κακές συμπεριφορές του. Σε συνεννόηση που είχα με τον άνδρα μου, είπα δεν έχω λόγο να μπλέξω, έχω παιδί».

Δημητρακόπουλος: Ζήτησε κλήτευση του Καλημέρη

Ο συνήγορος υπεράσπισης του Π. Φιλιππίδη, Μιχ. Δημητρακόπουλος, αμφισβήτησε την κατάθεση της μάρτυρα και ζήτησε την άμεση κλήτευση του κ. Καλημέρη, προκειμένου να βεβαίωσε αν η μάρτυρας του είπε, όσα υποστηρίζει ότι του είπε.  «Είναι ένα σενάριο από τον ίδιο συγγραφέα, κομμάτια του πηγαίνουν στους μάρτυρες και στις καταγγέλλουσες, υπάρχει κεντρικός σχεδιασμός», είπε ο κ. Δημητρακόπουλος. Από την πλευρά του ο συνήγορος πολιτικής αγωγής κ. Μίντζιας δήλωσε ότι συναινεί στο αίτημα και μάλιστα το επεκτείνει, προκειμένου να κλητευθεί, όπως είπε, και ο κ. Κυριακού. Ακόμη, ο κ. Δημητρακόπουλος ζήτησε από τη μάρτυρα να προσκομίσει στο δικαστήριο τα μηνύματα που όπως λέει, της έστελνε ο εντολέας του. Από την πλευρά της η κ. Κυριακή Πακιρτζίδου, (επίσης συνήγορος του κατηγορούμενου), ρώτησε τη μάρτυρα γιατί μετά απ όλα αυτά έστελνε μηνύματα στον εντολέα της να πάει σε ντισκοτέκ Επίδαυρο, όπου βρίσκονταν εκείνη μαζί με μια φίλη της. Η μάρτυρας απάντησε ότι το κάλεσμα έγινε κατόπιν προτροπής της φίλης της και ότι η ίδια δεν ήθελε να της μιλήσει για όσα είχε υποστεί από τον κατηγορούμενο. «Απ’ ότι θυμάμαι του έστειλα ένα μήνυμα δεν έστειλα 15, η φίλη μου είπε τρεις – τέσσερις φορές «κάλεσε τον Πέτρο να γελάσουμε». Μετά από τρεις φορές που μου το ζήτησε του έστειλα αυτό το μήνυμα», είπε η μάρτυρας.  

«Αν δεν μου κάτσεις δε θα περάσεις» κατήγγειλε η Λένα Δροσάκη

Στη συνέχεια στο βήμα του μάρτυρα ανέβηκε για να καταθέσει η ηθοποιός Λένα Δροσάκη. Εμφανώς φορτισμένη, και συχνά ξεσπώντας σε λυγμούς η μάρτυρας αναφέρθηκε στη γνωριμία της με τον Πέτρο Φιλιππίδη το 2007, όταν μαζί με συμφοιτητές της πήγε σε γυρίσματα του «Λάκη του Γλυκούλη» και έδωσε τον αριθμό του τηλεφώνου της στον κατηγορούμενο. Όπως ανέφερε έκτοτε ο Π. Φιλιππίδης άρχισε να επικοινωνεί μαζί της. Η κυρία Δροσάκη είπε στην κατάθεση της: «Ξεκίνησε κάποια επικοινωνία, μου έστελνε μηνύματα και κάποια στιγμή στα τηλέφωνα κατάλαβα ότι ο κατηγορούμενος αυνανίζονταν. Ρώταγα «ποιος είναι, ποιος είναι» και μου απαντούσε «έχω κα@@@@, θέλω να σε χ@@@@@. Ρώταγα ποιος είναι και έλεγε ο Πέτρος. Του έλεγα κ. Φιλιππίδη σας παρακαλώ. Θα μου πείτε γιατί δεν το έκλεινα; Δεν είχα αυτό το σθένος να το κάνω, ένιωθα ότι πρέπει να το κάνω μέχρι το τέλος. Αυτό συνέβη κάποιες φορές. Ήρθανε οι μέρες που εγώ θα έδινα εξετάσεις.

Καθόμουν στα σκαλιά του θεάτρου και τον είδα μπροστά μου και μου είπε: «Αν δεν μου κάτσεις δε θα περάσεις». Θυμάμαι μόνο να βρίσκομαι στη σκηνή και εκείνη την στιγμή να μπαίνει μέσα και να πηγαίνει προς την κριτική επιτροπή. Φιλιά αγκαλιές, εγώ είχα παγώσει, τα είχα χάσει. Και μετά φεύγοντας θυμάμαι αυτή τη κίνηση σα να μου λέει ''...στο είπα έχω αυτή τη δύναμη να μην περάσεις''. Δεν πέρασα, προφανώς και τα έχασα». Στη συνέχεια, η κυρία Δροσάκη αναφέρθηκε στη συνεργάτιδα του Πέτρου Φιλιππίδη, η οποία όπως είπε, της είχε πάρει συνέντευξη μετά τη βράβευσή της με το βραβείο «Μελίνα Μερκούρη» και επεδίωκε να κάνει παρέα μαζί της. Μάλιστα σε μια από τις εξόδους τους, όπως είπε, χωρίς η ίδια να το γνωρίζει, στο τραπέζι βρέθηκε και ο κατηγορούμενος. «Έπαθα σοκ, έλεγα τι θα γίνει τι θα μου πει. Κάθισα και ήταν σα να μην είχε συμβεί τίποτα, σαν να με έβλεπε πρώτη φορά.

Λέγανε για τη μεταξύ τους σχέση, κάνανε χιούμορ. Άρχισα να σκέφτομαι ότι μπορεί πράγματι να μη με θυμάται, να το κάνει τόσο συχνά αυτό στις κοπέλες και να μη με θυμάται» ανέφερε η μάρτυρας παραθέτοντας και άλλα περιστατικά με τη συνεργάτιδα του κατηγορούμενου η οποία όπως κατέθεσε, σχεδόν τη βομβάρδιζε για να δεχθεί να συνεργαστεί με τον Π. Φιλιππίδη σε τηλεοπτική σειρά. Ωστόσο, όπως είπε η κυρία Δροσακη έβρισκε διάφορες δικαιολογίες για να αρνείται αυτές τις προτάσεις ακόμη και να ζητά υπέρογκα ποσά ως αμοιβή, καθώς γνώριζε ότι δεν θα της τα δώσουν.

Στη συνέχεια, η μάρτυρας αναφέρθηκε στην συμμετοχή της σε παράσταση που ανέβαζε το 2018 η Κάτια Δανδουλάκη. Όπως είπε, ρώτησε την κυρία Δανδουλάκη αν ο Πέτρος Φιλιππίδης θα έπαιζε σε αυτό το έργο ή θα το σκηνοθετούσε. «Της είπα ωραία διότι αν παίζει εγώ δεν θα είμαι. Εκείνη μου είπε μην ανησυχείς ''θα είσαι υπό την προστασία μου''. Και έτσι λοιπόν έγινε το να είμαι σε αυτή τη παράσταση (σ.σ. Έγκλημα στο Όριεντ Εξπρές) και ξεκίνησαν οι πρόβες» ανέφερε η μάρτυρας περιγράφοντας στη συνέχεια ένα εκρηκτικό κλίμα που υπήρχε όταν ο κατηγορούμενος την έβλεπε να συνομιλεί με άλλους συναδέλφους της.

«Αν εγώ μιλούσα στο διάλειμμα με ένα από τους συναδέλφους μετά η πρόβα δεν θα ήταν εύκολη θα υπήρχαν εντάσεις. …. Δε ξέρω γιατί τα έκανε όλα αυτά, αν γέλαγα εγώ μαζί με κάποιον συνάδελφό μου είχε μια τρομερή έκρηξη, άρχισε να προσβάλλει, αδιανόητες καταστάσεις. Του μίλησα και του ζήτησα σεβασμό. Το τι άκουσα και δεν άκουσα δε λέγεται. Μου έλεγε να φύγω και ότι δεν θα ξαναβρώ δουλειά. Σε ένα διάλειμμα πήγε στην γραμματέα του και φώναζε «ποιος είναι ο Θεός εδώ»; «Εγώ» απαντούσε. Ενημέρωσα την κ. Δανδουλάκη ότι θα φύγω δεν μπορώ να συνεχίσω έτσι και εκείνη μου είπε μας είπε δεν θα φύγετε εσείς δεν κάνατε τίποτα».

Η κατάθεση της κ. Δροσάκη θα συνεχιστεί αύριο.  

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.