ΚΟΙΝΩΝΙΑ
24/11/2022 22:00

Κιβωτός του Κόσμου: Θέμα ωρών να ανοίξουν οι λογαριασμοί των εμπλεκομένων - Τι απαντούν οι δικηγόροι του πατέρα Αντωνίου

Οι ορκωτοί ελεγκτές ξεκινούν ελέγχους από την Παρασκευή σε όλες τις δομές της Κιβωτού και τα ευρήματά τους αναμένονται με μεγάλο ενδιαφέρον - Θα «ξεσκονίσουν» ταμεία και λογαριασμούς - Τι απαντούν οι δικηγόροι πατέρα Αντωνίου και πρεσβυτέρας

Newsroom
Κείμενο: Newsroom
Κιβωτός του Κόσμου: Θέμα ωρών να ανοίξουν οι λογαριασμοί των εμπλεκομένων - Τι απαντούν οι δικηγόροι του πατέρα Αντωνίου
Κιβωτός του κόσμου, Σταματία Γεωργαντή, πατήρ Αντώνιος / eurokinissi
Ανάγνωση:

Με μότο «όλα στο φως», την εντολή που έλαβαν από το νέο Δ.Σ. της «Κιβωτού του Κόσμου», πιάνουν δουλειά την Παρασκευή οι ορκωτοί ελεγκτές μίας από τις τέσσερις διεθνείς ελεγκτικές εταιρείες της χώρας. Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Star, τα μέλη του Δ.Σ. έχουν ήδη πάρει κάποια φύλλα με στοιχεία ταμειακών καταστάσεων και λογαριασμών, αλλά προφανώς οι ελεγκτές θα ζητήσουν κι άλλα και θα κάνουν τα βιβλία... φύλλο και φτερό. Εξάλλου, νέα πρόεδρος Αλεξάνδρα Μαρτίνου παρέλαβε κάποια πρώτα στοιχεία από μέλος του πρώην Δ.Σ και η οποία είχε την ευθύνη της λειτουργίας των Κοινωνικών Υπηρεσιών της Κιβωτού.

Διαβάστε ακόμη: Κιβωτός του Κόσμου: Μέχρι και για offshore εταιρίες ψάχνει η οικονομική αστυνομία - 15 άτομα στο «μικροσκόπιο»

Video Loading...

Παράλληλα, με γοργά βήματα θα τρέξει και η διαδικασία αξιολόγησης του προσωπικού και των δομών, γι' αυτό και μέλη του νέου Δ.Σ. θα γυρίσουν τις δομές της Κιβωτού ανά την Ελλάδα για να καταγράψουν τα δεδομένα. Ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί και στις ανάγκες των πάνω από 130 παιδιών που φιλοξενούνται στις δομές, μιας και η αρνητική δημοσιότητα που έχει προκαλέσει η υπόθεση τα επηρεάζει. Σε κάθε περίπτωση, από το νέο Δ.Σ. της Κιβωτού διαμηνύουν ότι οι λειτουργικές ανάγκες της Οργάνωσης θα καλυφθούν πλήρως, ενώ η μισθοδοσία θα καταβληθεί κανονικά. Συντονιστικό ρόλο θα έχει από εδώ και πέρα η κ. Μαρτίνου που αναλαμβάνει και την επικοινωνία, ενώ ρόλο στις νομικές υποθέσεις της οργάνωσης θα έχει ο πρώην εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ιωάννης Τέντες.

Video Loading...

«Να παραμείνει η Κιβωτός ζωντανή»

Μετά το τέλος της σχεδόν τρίωρης πρώτης συνεδρίασης που έγινε στα γραφεία της οργάνωσης «Μαζί για το Παιδί», της οποίας προΐσταται η κ. Μαρτίνου, η νέα πρόεδρος της Κιβωτού ξεκαθάρισε ότι η αξιολόγηση θα είναι συνολική. «Θα γίνει αξιολόγηση σε όλα τα επίπεδα, εργαζόμενοι, παιδιά, εθελοντές, οικονομικά στοιχεία. Θα γίνει αξιολόγησε παντού. Θα πάμε μέχρι το τέλος του έτους», είπε η κ. Μαρτίνου. «Είμαστε μία πολύ καλή ομάδα, μοιράσαμε τις αρμοδιότητες. Έχουμε αναλάβει πολύ ζεστά το θέμα αυτό. Όπως είπα και χθες ο σκοπός είναι να παραμείνει η Κιβωτός ζωντανή, ενεργή, με πολύ δυνατά συστήματα που θα εφαρμοστούν και παρακαλώ όλο τον κόσμο και τα ΜΜΕ που τόσα χρόνια ήταν στο πλάι της Κιβωτού να μην φύγει κανείς», τόνισε η νέα πρόεδρος του Δ.Σ.

«Είναι άμεμπτος, δεν έχει ακουμπήσει παιδί»

Στο μεταξύ, τρεις έγκριτοι δικηγόροι, ο Γιάννης Κώτσος, ο Θρασύβουλος Κονταξής, ο Τάσος Τριανταφύλλου ανέλαβαν την υπεράσπιση του πατέρα Αντώνιου της Κιβωτού του Κόσμου με φόντο τις εξελίξεις στην υπόθεση της δομής, και τις διαρκείς καταγγελίες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας. «Είναι άμεμπτος όλων. Δεν έχει ακουμπήσει παιδί»: Με αυτή τη θέση προσέρχεται στη δικαστική διερεύνηση της υπόθεσης που έχει προκαλέσει σάλο στο πανελλήνιο ο πατέρας Αντώνιος, ιδρυτής της οργάνωσης Κιβωτός του Κόσμου. Σύμφωνα με τη νέα ομάδα νομικών που έχουν ήδη αναλάβει να ενημερώσουν τις Αρχές, τόσο ο ιερέας, όσο και η πρεσβυτέρα δεν είναι «εξαφανισμένοι» και βρίσκονται στη διάθεση των Αρχών και της Εισαγγελίας οποιαδήποτε στιγμή τους ζητηθεί. Παράλληλα ξεκαθαρίστηκε πως ζουν σε σπίτι της Κιβωτού (σ.σ. δεν έχουν άλλωστε να μείνουν αλλού, είναι η θέση τους) και διατυπώνουν σε όλους τους τόνους πως όλα όσα, λέγονται σε σχέση με ασελγείς πράξεις, δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα και αυτό θα αποδειχτεί με στοιχεία.

Video Loading...

«Ξεκάθαρα χριστιανικό σύστημα λειτουργίας»

Σύμφωνα με πληροφορίες, η θέση του θα είναι πως το σύστημα λειτουργίας των δομών έχει ξεκάθαρα χριστιανικά χαρακτηριστικά, βασιζόταν δηλαδή στην αγάπη αλλά και την πειθαρχία. Αλλά, επισημαίνεται, πως δεν υπήρχαν στο σύστημα αυτό, ούτε βία κατά των παιδιών, ούτε απομονώσεις. Δηλαδή δεν γνωρίζει τίποτα για ξυλοδαρμούς παιδιών, ούτε θα το επέτρεπε.

Σήκωσε άρον-άρον τη θυρίδα

Μια ακόμη αποκάλυψη «βόμβα» έρχεται να συγκλονίσει γύρω από την οικογενειακή... μπίζνα που όπως φαίνεται είχαν «στήσει» ο πατέρας Αντώνιος και η πρεσβυτέρα της Κιβωτού του Κόσμου! Και αυτό γιατί το πρώην κορυφαίο στέλεχος της «Κιβωτού του Κόσμου», η πρόεδρος του παλιού ΔΣ ήταν αυτή που φέρεται να άδειασε με απόλυτη μυστικότητα, τραπεζική θυρίδα σε υποκατάστημα πιστωτικού ιδρύματος στο κέντρο της Αθήνας! Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του αστυνομικού συντάκτη, Βασίλη Λαμπρόπουλου στην εκπομπή Live News του MEGA, η πληροφορία αυτή δεν αμφισβητείται και έφτασε από υψηλόβαθμα τραπεζικά στελέχη και από ελεγκτές της επιτροπής για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος που ήδη ερευνούν την ΜΚΟ!

Στην ίδια τράπεζα, σημειώνει το ρεπορτάζ, η «Κιβωτός του Κόσμου» φέρεται να διατηρούσε λογαριασμό ύψους 2 εκατ. ευρώ! Μάλιστα, υπάρχουν σαφείς ενδείξεις ότι τα τελευταία 24ωρα υπήρξε προσπάθεια αλλοίωσης των ιχνών για τις συναλλαγές της ΜΚΟ που παρουσίαζε ετησίως κέρδη εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ και συνολικά πλεονάσματα πολλών εκατομμυρίων ευρώ από δωρεές. Η τραπεζική θυρίδα με το άγνωστο περιεχόμενο που αφαιρέθηκε άρον άρον προ 48 ωρών φέρεται ότι είχε ανοιχτεί στο όνομα της «Κιβωτού του Κόσμου».

Video Loading...

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, το πρόσωπο που φέρεται να άδειασε τη θυρίδα δεν ήταν άλλο από την πρεσβυτέρα, Σταματία Γεωργαντή! Μάλιστα, αφού πήρε το περιεχόμενο το οποίο είναι άγνωστο, προγραμμάτισε ραντεβού με άλλη τράπεζα για να νοικιάσει νέα θυρίδα, πράγμα όμως που όπως φαίνεται δεν έχει ακόμη συμβεί. Σημειώνεται ότι δικαιούχοι της θυρίδας είναι η ίδια και ο πατέρας Αντώνιος.

Το πρώην κορυφαίο στέλεχος της Κιβωτού του Κόσμου φέρεται να πήγε άρον άρον σε τράπεζα της Αθήνας και να άδειασε... κακήν κακώς την κρυφή τραπεζική θυρίδα που υπήρχε στο κατάστημα. Οπως αναφέρουν «Τα Νέα» το συμβάν έλαβε χώρα το μεσημέρι της περασμένης Τρίτης (22/11) λίγο πριν ανακοινωθεί το νέο Δ.Σ. καθώς εάν δεν προλάβαινε την εξέλιξη αυτή, δεν θα μπορούσε να «τραβήξει» τα χρήματα.

Μετρητά και ακίνητα από δωρεές και... offshore

Σε πρώτη φάση θα ζητηθούν από όλες τις τράπεζες να ενημερώσουν την Οικονομική Αστυνομία για λογαριασμούς που υπάρχουν από την «Κιβωτό» ή από τους νόμιμους εκπροσώπους της, τα ποσά που υπάρχουν σε αυτούς και τις κινήσεις. Τα στοιχεία αυτά στη συνέχεια θα αντιπαραβληθούν με τα λογιστικά στοιχεία του οργανισμού, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν οι δωρεές κατέληγαν στην λειτουργία ων δομών και στα δικαιολογημένα έξοδα. Ανάλογος έλεγχος θα γίνει και για τη χρήση των ακινήτων που έχουν δωριστεί όλα αυτά τα χρόνια από ιδιώτες στην «Κιβωτό».

Μια δεύτερη όμως έρευνα έχει ξεκινήσει παράλληλα και αφορά στους προσωπικούς λογαριασμούς και τα ατομικά οικονομικά και περιουσιακά δεδομένα των επικεφαλής της «Κιβωτού». Και σε αυτή την περίπτωση θα ελεγχθούν μέσω των τραπεζών όλοι οι λογαριασμοί τους, και σε συνεργασία με την ΑΑΔΕ όλα τα περιουσιακά τους στοιχεία, οι επενδύσεις ή άλλες αγορές που έχουν πραγματοποιήσει την τελευταία δεκαετία. Αντίστοιχη έρευνα θα γίνει και από την Αρχή για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος, η οποία επεκτείνεται και σε τράπεζες του εξωτερικού, αλλά και offshore εταιρίες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Google News
Ακολουθήστε το Reader στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.
# TAGS:
ΚΙΒΩΤΟΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΕΛΕΓΧΟΙ ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ
Newsroom
Κείμενο: Newsroom

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ