Μενού
  • Α-
  • Α+

Σημαντικές αναμένεται να είναι σήμερα οι εξελίξεις στην υπόθεση με τα τρία νεκρά παιδιά στην Πάτρα καθώς αν και η Ρούλα Πισπιρίγκου έχει κληθεί από την 35η Τακτική Ανακρίτρια να λογοδοτήσει για τους θανάτων των δύο μικρότερων παιδιών της Μαλένας και της Ίριδας, αυτό δεν είναι καθόλου σίγουρο πως θα συμβεί, καθώς ο συνήγορος της προφυλακισμένης μητέρας, Αλέξης Κούγιας, υπέβαλε αίτημα προκειμένου η κατηγορουμένη να λάβει νέα -τρίτη- προθεσμία προκειμένου να προηγηθούν οι καταθέσεις συγκεκριμένων ιατροδικαστών.

Αμφισβητώντας το πόρισμα των ιατροδικαστών Καρακούκη – Καλογρηά  το οποίο μάλιστα χαρακτηρίζει ως «προσυνεννοημένο», ο κ. Κούγιας με το πολυσέλιδο αίτημα που κατέθεσε στην ανακρίτρια ζητεί να προηγηθεί της απολογίας της εντολέως του, η λήψη καταθέσεων από συγκεκριμένους ιατροδικαστές και μάλιστα να εξετασθούν κατ’ αντιπαράσταση με τους κ.κ. Νίκο Καρακούκη και Νίκο Καλογρηά  . Σε διαφορετική περίπτωση, όπως αναφέρει στο αίτημά της, επιφυλάσσεται παντός νομίμου δικαιώματός της.

Συγκεκριμένα ο κ. Κούγιας ζητεί να κληθούν και να εξετασθούν ως μάρτυρες ειδικών γνώσεων οι: Χρήστος Κραββαρίτης, ιατροδικαστής της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Λάρισας, Φώτιος Χατζηνικολάου, αναπληρωτής καθηγητής ιατροδικαστικής στην Ιατρική Σχολή ΑΠΘ και Συμεών Μεσογίτης, ιατροδικαστής.  Επιπλέον, ο συνήγορος της Ρούλας Πισπιρίγκου ζητεί να κληθούν και να εξετασθούν συμπληρωματικά οι Νικόλαος Καρακούκης, Νικόλαος Καλογρηάς, Χρήστος Ευτυχιάδης αλλά και να εξετασθούν για πρώτη φορά οι Χαρά Σπηλιοπούλου και Γεώργιος Σταυρουλάκης.

Ο κ. Κούγιας σε ανακοίνωση μάλιστα που εξέδωσε προειδοποιεί ότι «θα ακολουθήσουν μηνύσεις και αγωγές εναντίον όλων όσοι παρανόμησαν και την κατέστησαν κατηγορούμενη με κωμικού επιστημονικού περιεχομένου γνωμοδοτήσεις». Ο κ. Κούγιας καταλήγει: «Εάν γνώριζαν όλοι αυτοί που παρανόμησαν εις βάρος της κας Σ.Π. ποιοι άλλοι πραγματικά κορυφαίοι καθηγητές της ιατροδικαστικής και ιατροδικαστές ασχολούνται αυτήν τη στιγμή με την τρομερή αυτή υπόθεση και σε ποιες επιστημονικές απόψεις έχουν καταλήξει και αναφερόμεθα σε ιατροδικαστικές προσωπικότητες που κόσμησαν τις Ιατροδικαστικές Υπηρεσίες επί σαράντα έτη και οι οποίοι μελετούν αυτήν τη στιγμή και προσεγγίζουν επιστημονικά όλη αυτήν την πρωτοφανή για τα παγκόσμια ιατροδικαστικά δεδομένα υπόθεση, είμαστε βέβαιοι ότι θα είχαν χάσει τον ύπνο τους».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA