Μενού
  • Α-
  • Α+

Εδώ και περίπου 10 μέρες, ακούμε καταγγελίες επί καταγγελιών για τα όσα φέρονται να συμβαίνουν βάσει... σχεδίου στις δομές της Κιβωτού του Κόσμου κι ο καθένας κρίνει τι θα κρατήσει και τι θα απορρίψει απ' όσα ακούγονται με τελικό κριτή και δικαστή την ελληνική δικαιοσύνη, που θα κληθεί να ερευνήσει αν ευσταθούν κι αν έχουν βάση οι φρικιάστικες ομολογουμένως καταγγελίες και να στείλει κόσμο στη φυλακή. Οταν όμως ακούγεται ένα παιδί μόλις 8 ετών να λέει τι έχει βιώσει στη δομή που φιλοξενείτο, τότε δεν υπάρχουν λέξεις για να περιγράψει κανείς τα συναισθήματα που γεννιούνται.

Το οκτάχρονο παιδί μίλησε στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» καταγγέλλοντας όσα φέρεται να βίωνε στη δομή της Χίου και στο περιβόητο πράσινο κλουβί. Η μητέρα του ήταν εκείνη που επέμενε να ακουστεί η φωνή του παιδιού της να καταγγέλλει όσα ανατριχιαστικά αναφέρει ότι έχει βιώσει, μέσα στην δομή φιλοξενίας όπου υποτίθεται τα παιδιά πήγαιναν για να γλιτώσουν από προβληματικά περιβάλλοντα και να έχουν ό,τι τους έλειπε. Μια οικογένεια.

Ακολουθεί η μαρτυρία του 8χρονου δίχως σχόλια...

«Μια φορά με είχανε βάλει (σ.σ.: στο κλουβί), ήτανε βράδυ. Εκανα χαζομάρες και μου είπε μια κυρία ότι η συμπεριφορά σου... Με έβαλε μέσα στο κλουβί και μετά μου είπε ότι "η συμπεριφορά σου είναι για κλουβί". Γι’ αυτό με έβαλε εκεί μέσα. Ναι, το πράσινο που ήταν για τα παπαγαλάκια. 

Πόση ώρα σε είχε εκεί μέσα κλειδωμένο;

Σε είχανε χτυπήσει εσένα; 

Αυτή η κυρία, ναι, πολύ. Με γρατζούναγε στη πλάτη. Οταν έκανα κάτι κακό, με γρατζούναγε... Με είχε βάλει (σ.σ.: μια άλλη φορά) σε ένα δωμάτιο μικρό κλειδωμένο και ένα παιδί που το λέγανε (...) και (...), ο (...) κι ο (...) με βγάλανε. Τρεις ώρες και μετά ήρθε, επειδή φώναζα, φώναζα... Πέρασε μια ώρα, δυο ώρες, τρεις ώρες και με άκουσε ο (...) μόνο. Ήταν 17 στα 18.

Σε βγάλανε δηλαδή αλλά παιδιά όχι αυτοί που έπρεπε;

Ναι, ναι. Παιδιά όχι παιδαγωγοί.

Ησασταν μαζί με τα αδέρφια ή σας είχανε χωρίσει;

Είχε χωριστεί η (...) μόνη της και τον (...) με εμένα μαζί.

Είχανε χτυπήσει και τον αδερφό σου;

Ναι, στο πρόσωπο, μπουνιές... Κι ένας άλλος φίλος μου είχε παίξει μπουνιές με τον κύριο (...) (σ.σ.: αναφέρει το όνομα εργαζόμενου της δομής). Ενα παιδί το είχανε πετάξει κάτω με δύναμη στο κρεβάτι. Ηταν στο πάνω κρεβάτι, εγώ δεν ήθελα να κατέβω κάτω και αυτή η κυρία με τράβηξε από το πόδι και έπεσα κάτω μπρούμυτα και είχα καρούμπαλο.

Δεν μπορούσα να φάω το φαγητό μου (σ.σ.: μια άλλη φορά) και μου το βάζανε κάθε μέρα. Μου βάζανε το ίδιο φαγητό κάθε μέρα. Χαλασμένο. Μου το βάζανε κάθε μέρα, κάθε μέρα, κάθε μέρα μέχρι να το φάω. Με το που με είδε η μαμά στο επισκεπτήριο, ήμουν κόκαλα και πέτσα κανονικότατα. Φαινόντουσαν τα κόκαλα μου.

Εσύ μπορούσες να μιλήσεις με τη μαμά σου να της τα πεις αυτά;

Δεν μπορούσα. Επαιρνε συνέχεια τηλέφωνο η μαμά και της το κλείνανε. 

Μετά από πόσο καιρό από τότε που σας χτύπησαν κατάφερες να το πεις της μαμάς;

Μετά από πάρα πολύ καιρό. Πάνω από βδομάδα».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA