ΚΟΙΝΩΝΙΑ
25/11/2022 10:39

Panic button: Ετοιμο για πιλοτική λειτουργία το σύστημα άμεσης κλήσης για βοήθεια

Ετοιμο για πιλοτική λειτουργία είναι το σύστημα άμεσης κλήσης για βοήθεια (panic button), που δημιουργήθηκε για την προστασία γυναικών θυμάτων ενδοοικογενειακής βίας - Πώς θα λειτουργεί

Newsroom
Κείμενο: Newsroom
Panic button: Ετοιμο για πιλοτική λειτουργία το σύστημα άμεσης κλήσης για βοήθεια
Panic button / shutterstock
Ανάγνωση:

Ετοιμο για πιλοτική λειτουργία είναι το σύστημα άμεσης κλήσης για βοήθεια (panic button), που δημιουργήθηκε για την προστασία γυναικών που είναι θύματα ενδοοικογενειακής βίας. Πρόκειται για μια εφαρμογή κινητού τηλεφώνου, η οποία θα έχει καταχωρημένα όλα τα στοιχεία και το ιστορικό των γυναικών που θα ζητήσουν να καταχωρηθούν στο σύστημα και με το ενεργοποίηση της εφαρμογής, με το πάτημα ενός κουμπιού στην ουσία, θα κινητοποιείται περιπολικό της Ελληνικής Αστυνομίας και θα σπεύδει για βοήθεια στο στίγμα που θα εκπέμπεται από το κινητό τηλέφωνο, έχοντας παράλληλα οι αστυνομικοί στη διάθεσή τους όλα τα στοιχεία σχετικά με την γυναίκα που καλεί με αυτόν τον «αθόρυβο» τρόπο για βοήθεια.

Οι σχετικές διατάξεις έχουν δημοσιευτεί σε ΦΕΚ και υπογράφονται από την Υφυπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Πολιτικής, Μαρία Συρεγγέλα, τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη Τάκη Θεοδωρικάκο και τον Υπουργό Επικρατείας, αρμόδιο για θέματα Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκο Πιερρακάκη.

Σύμφωνα με αυτές, όποια γυναίκα, θύμα ενδοοικογενειακής βίας επιθυμεί, μπορεί να προμηθευτεί προσωπικό κωδικό εισόδου στην ειδική πλατφόρμα και να «κατεβάσει» στο κινητό της τηλέφωνό τη σχετική εφαρμογή. Αυτό θα γίνεται στις Δομές Υποστήριξης της Γενικής Γραμματείας Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων, όπου οι υπάλληλοι θα καταγράφουν το ιστορικό και τα συγκεκριμένα προβλήματα που αντιμετωπίζει η κάθε γυναίκα που θα προσφεύγει εκεί για βοήθεια, καθώς και όλα τα στοιχεία της διαμονής και της εργασίας της.

Με τον κωδικό που θα της δίνεται θα αποκτά την ειδική εφαρμογή με την οποία ανά πάσα στιγμή που θα κινδυνεύσει η ζωή ή η σωματική της ακεραιότητα, θα ειδοποιεί την Αστυνομία με την απλή ενεργοποίηση της.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Google News
Ακολουθήστε το Reader στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.
# TAGS:
ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗ ΒΙΑ PANIC BUTTON ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ
Newsroom
Κείμενο: Newsroom

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ