Μενού
  • Α-
  • Α+

Τρίτη προθεσμία κατά σειρά ζήτησε κι έλαβε η Ρούλα Πισπιρίγκου, για την απολογία της ενώπιον της ανακρίτριας για τις δολοφονίες των δύο μικρότερων παιδιών της, Μαλένας και Ιριδας. Η 34χρονη θα δικαστεί στις αρχές Ιανουαρίου του ερχόμενου έτους για την δολοφονία και την απόπειρα δολοφονίας κατά της μεγάλης της κόρης, της Τζωρτζίνας.

Η 34χρονη θα περάσει και πάλι το κατώφλι του ανακριτικού γραφείου στις 21 Δεκεμβρίου προκειμένου να απολογηθεί. Θα έχουν προηγηθεί οι καταθέσεις νέων μαρτύρων μετά από σχετικό αίτημα της υπεράσπισής της, ενώ μέχρι τότε θα έχει κριθεί από το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο και το αίτημα άρσης για ακυρότητα της προδικασίας που κατέθεσε η υπεράσπιση.

«Σήμερα είναι μία εξαιρετική μέρα για τη Δικαιοσύνη, γιατί η τακτική ανάκριση έκανε δεκτά όλα τα αιτήματά μας και η ανακρίτρια κυρία Τζωρτζάτου, δέχτηκε ότι έπρεπε να έχουν εξεταστεί όλοι αυτοί οι μάρτυρες οι οποίοι δεν εξετάστηκαν στην προδικασία και που για αυτό το λόγο δεν εξετάστηκαν και στην τακτική ανάκριση. Θα τους καλέσει όλους όσους αναφέρονται» τόνισε σε δήλωση του ο Αλέξης Κούγιας ο οποία με χθεσινή ανακοίνωσή του είχε προϊδεάσει για τη νέα εξέλιξη καθώς ενημέρωνε πως ζητούσε νέα προθεσμία ώστε να εξετάσουν νέοι μάρτυρες. Παράλληλα, ο συνήγορος υπεράσπισης της 34χρονης φερόμενης ως δολοφόνου τουλάχιστον του ενός εκ των παιδιών της, αμφισβήτησε ευθέως την ανακρίτρια της υπόθεσης κάνοντας λόγο για διαρροή πληροφοριών «από το ανακριτικό γραφείο» γεγονός που «κλονίζει σε άμεσο βαθμό την εμπιστοσύνη» του στο πρόσωπο της δικαστικής λειτουργού.

Ο συνήγορος υπεράσπισης της Πισπιρίγκου αμφισβητεί το πόρισμα των ιατροδικαστών Καρακούκη – Καλόγρηα για τους θανάτους Μαλένας και Ιριδας και χαρακτηρίζει το πόρισμα «προσυνεννοημένο». Ο Κούγιας ζήτησε τη λήψη καταθέσεων από συγκεκριμένους ιατροδικαστές και μάλιστα να εξετασθούν κατ’ αντιπαράσταση με τους κ.κ. Νίκο Καρακούκη και Νίκο Καλόγρηα.

Συγκεκριμένα, ζητεί να κληθούν και να εξετασθούν ως μάρτυρες ειδικών γνώσεων οι: Χρήστος Κραββαρίτης, ιατροδικαστής της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Λάρισας, Φώτιος Χατζηνικολάου, αναπληρωτής καθηγητής ιατροδικαστικής στην Ιατρική Σχολή ΑΠΘ και Συμεών Μεσογίτης, ιατροδικαστής. Επιπλέον ο δικηγόρος της 34χρονης προφυλακισμένης ζητεί να κληθούν και να εξετασθούν συμπληρωματικά οι Νικόλαος Καρακούκης, Νικόλαος Καλόγρηας, Χρήστος Ευτυχιάδης αλλά και να εξετασθούν για πρώτη φορά οι Χαρά Σπηλιοπούλου Γεώργιος Σταυρουλάκης.

Τέλος, κατέθεσε αίτημα προκειμένου να κληθεί για κατάθεση ο ιατροδικαστής Σωκράτης Τσαντίρης ο οποίος και έχει κάνει τη νεκροψία-νεκροτομή κατ' εντολή της Ρούλας Πισπιρίγκου για το θάνατο της Μαλένας. Ακόμη ζήτησε να κληθεί και η παθολογοανατόμος κυρία Αντιγόνη Μητσέλου.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA