ΚΟΙΝΩΝΙΑ
25/11/2022 15:46

Βία κατά γυναικών: Στοιχεία σοκ - Πάνω από 10.000 περιστατικά φέτος

Διεθνής Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών η σημερινή - Πάνω από 10.000 περιπτώσεις άσκησης βίας σε γυναίκες καταγγέλθηκαν φέτος στην ΕΛΑΣ - Σοκάρουν τα στοιχεία

Newsroom
Κείμενο: Newsroom
Βία κατά γυναικών: Στοιχεία σοκ - Πάνω από 10.000 περιστατικά φέτος
Panic button / shutterstock
Ανάγνωση:

Σοκ προκαλούν τα στοιχεία της ΕΛΑΣ για τη βία κατά των γυναικών, καθώς μόνο για φέτος καταγράφηκαν πάνω από 10.000 περιστατικά. Στο πλαίσιο της σημερινής (25/11) Διεθνούς Ημέρας για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών, γυναίκες αστυνομικοί μοίρασαν φυλλάδια στην πλατεία Συντάγματος, ενώ το πρωί ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, βρέθηκε στο σημείο όπου είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει μαζί τους.

Διαβάστε ακόμα: Εμφυλη βία: Αρνητική πρωτιά της Ελλάδας - Τελευταία χώρα στην Ευρώπη

«Για το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και την Ελληνική Αστυνομία κάθε ημέρα είναι ημέρα αποτελεσματικής δράσης ενάντια στη βία απέναντι στις γυναίκες, 365 μέρες το χρόνο η ΕΛ.ΑΣ. δίνει το "παρών"», τόνισε ο κ. Θεοδωρικάκος, ενώ στη συνέχεια κάλεσε «όλες τις γυναίκες που απειλείται η ασφάλεια τους με οποιονδήποτε τρόπο να μιλήσουν ανοικτά, να καταγγείλουν αυτό που συμβαίνει και να γνωρίζουν ότι οι αστυνομικοί μας, γυναίκες και άντρες, θα είναι εκεί μαζί τους για να τις υποστηρίξουν ψυχικά, ηθικά αλλά και πρακτικά αποτελεσματικά για να βρουν το δίκιο και να έχουν απολύτως την ασφάλεια τους».

Επιπρόσθετα σημείωσε ότι «αυτό το έργο υλοποιούν καθημερινά πάνω από 400 στελέχη μας στα 18 γραφεία ενδοοικογενειακής βίας της ΕΛ.ΑΣ., που μόνο φέτος έχουν αντιμετωπίσει πάνω από 10 χιλιάδες τέτοιου είδους περιπτώσεις άσκησης βίας, που στη συντριπτική τους πλειοψηφία είναι ενάντια σε γυναίκες.» και κατέληξε υπογραμμίζοντας ότι: «όλοι μαζί θα αντιμετωπίσουμε αποτελεσματικά την βία απέναντι στις γυναίκες».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Google News
Ακολουθήστε το Reader στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.
# TAGS:
ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΒΙΑ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ
Newsroom
Κείμενο: Newsroom

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ