Μενού
  • Α-
  • Α+

Στο «μάτι του κυκλώνα» βρίσκεται η Κιβωτός του Κόσμου με τις καταγγελίες για κακοποιήσεις να διαδέχονται η μία την άλλη. Την ίδια στιγμή προβληματισμό προκαλούν οι πληροφορίες για τα ακίνητα και τα χρήματα τόσο της ΜΚΟ όσο και του πατέρα Αντωνίου και της πρεσβυτέρας Σταματίας που φέρεται να άδειασε άρον – άρον τραπεζική θυρίδα. Οι Αρχές πραγματοποιούν έρευνες για τα οικονομικά τη στιγμή που βρέθηκαν στα σκουπίδια τιμολόγια και σε δομή ένα όπλο!

Διαβάστε ακόμη: Κιβωτός του Κόσμου: Νέες φρικιαστικές μαρτυρίες παιδιών – Καθημερινό φαινόμενο οι ξυλοδαρμοί και οι τιμωρίες

Οι καταγγελίες για τις συνθήκες διαβίωσης των παιδιών στην Κιβωτό του Κόσμου γίνονται όλο και περισσότερες, αλλά και πιο σοκαριστικές για τα όσα περνούσαν εκεί ανήλικα παιδιά, που είχαν απομακρυνθεί από τις οικογένειές τους αναζητώντας στοργή και φροντίδα στις δομές μιας φιλανθρωπικής οργάνωσης. Για τις τελευταίες εξελίξεις στην υπόθεση μίλησε στο MEGA ο Σταύρος Μπαλάσκας, συνδικαλιστής της ΕΛ.ΑΣ., ο οποίος αποκάλυψε πως «υπάρχουν νέες καταγγελίες από δύο άτομα, όταν ήταν μικρά παιδιά για σεξουαλική παρενόχληση. Αυτά τα παιδιά αρνούνται να καταθέσουν τις μαρτυρίες στην Εισαγγελία γιατί δηλώνουν ότι φοβούνται». Η Αστυνομία από την πλευρά της έχει κάνει μία προσέγγιση με παιδοψυχολόγους ώστε να «ξεκλειδώσουν» αυτά τα παιδιά και να αποκαλύψουν τι πραγματικά έχει συμβεί και να καταθέσουν την άποψή τους για τα γεγονότα.

Ο κ. Μπαλάσκας επιβεβαίωσε ότι έχουν γίνει πολλές καταγγελίες, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά «δεν έχει σταματημό αυτό το πράγμα». «Λίγο πριν τον Αύγουστο ενημερώθηκε η Αστυνομία. Και συν της άλλης δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι υπήρχαν μηνύσεις για κακομεταχείριση ανηλίκων πολύ πιο πριν, ακόμα και από τον Απρίλιο. Οι μηνύσεις αυτές είχαν περάσει από την Αστυνομία, είχε γίνει στοιχειοθέτηση κι είχαν πάει στις Εισαγγελίες», σχολίασε ο συνδικαλιστής. 

Κιβωτός του Κόσμου: Τιμολόγια στα σκουπίδια και όπλο στο συρτάρι 

Στο μεταξύ, πεταμένα τιμολόγια και αποδείξεις βρέθηκαν σε κάδους απορριμάτων έξω από τη δομή της Κιβωτού του Κόσμου στην Καλαμάτα. Ανάλογα ευρήματα είχαν εντοπιστεί και στη δομή της Χίου, μετά τον ορυμαγδό αποκαλύψεων το τελευταίο διάστημα. Πληροφορίες αναφέρουν πως τα τιμολόγια αφορούσαν τον μήνα Νοέμβριο ενώ οι αστυνομικοί της Ασφάλειας είχαν ειδοποιηθεί στη Χίο από ανώνυμο τηλεφώνημα για τιμολόγια στα σκουπίδια.

Ταυτόχρονα, στην δομή της Καλαμάτας υπάλληλος ενημέρωσε τους φορείς που έκαναν έρευνα πως υπήρχε περίστροφο σε συρτάρι. Όπως υποστήριξε το περίστροφο βρέθηκε εντός της δομής κατά τις εργασίες καθαρισμού για την έναρξη λειτουργίας της πριν 2 χρόνια. Από τότε το όπλο βρισκόταν, όπως είπε, κλειδωμένο σε ένα συρτάρι. Οι αστυνομικοί τη συνέλαβαν για παράνομη οπλοκατοχή, ενώ στη συνέχεια αφέθηκε ελεύθερη με προφορική εντολή εισαγγελέα.

Τα πανάκριβα ακίνητα και οι «χρυσές» κουρτίνες 

Την ώρα που οι οικονομικοί έλεγχοι σε όλες τις δομές συνεχίζονται με αμείωτους ρυθμούς, οι έρευνες φέρνουν στο φως έγγραφα που αναδεικνύουν ένα τεράστιο χαρτοφυλάκιο ακινήτων το οποίο όμως κατά παράδοξο τρόπο έμενε αναξιοποίητο. Ουσιαστικά ήταν ένα... βάρος με τον ΕΝΦΙΑ. Τα πανάκριβα ακίνητα της «Κιβωτού» μαζεύτηκαν με δύο τρόπους, από δωρεές και με αγορές. Όλα τα ακίνητα βρίσκονται στο μικροσκόπιο των ελεγκτικών αρχών. Όπως προκύπτει από την έρευνα, η Οργάνωση διαθέτει: Χωράφι στην οδό Βερίτη στη Χίο αξίας περίπου 400.000 ευρώ και αγροτεμάχιο με μονοκατοικία εκτός σχεδίου στο Νέο Ρύσιο αξίας περίπου 1.000.000 ευρώ.

Μεγάλη αίσθηση προκαλεί και το εντυπωσιακό ακίνητο στον Διόνυσο που μάλιστα και ο κάδος σκουπιδιών γραφεί πάνω κιβωτός. Τα πάντα είναι κλειστά και δεν υπάρχει ένδειξη ζωής στο φρεσκοβαμμένο ακίνητο που διαθέτει:

  • Υπόγειο: 94τμ
  • Ισόγειο: 122 τμ
  • Όροφος: 77τμ
  • Αξία 600.000€

Κάποια από τα ακίνητα τα εκμεταλλεύονταν νοικιάζοντάς τα και άλλα όχι. Διαχειριστής είχε αναλάβει πρώην προπονητής του μπάσκετ! Από δωρεά η «Κιβωτός» έχει σημαντικό μέρος και πολυκατοικίας σε κομβικό σημείο της Αγίας Παρασκευής:

  • Διαμέρισμα στον β’ όροφο 55τμ
  • Διαμέρισμα στον γ΄ όροφο 105τμ
  • Διαμέρισμα στον δ’ όροφο 60τμ
  • Αποθήκες 4.46 τμ, 2,56τμ (2)
  • Θέσεις πάρκινγκ 12.50τμ (2)
  • Αξία 550.000€

Ανάλογη είναι και η δωρεά στη Νέα Ελβετία:

  • 4 διαμερίσματα
  • 2 καταστήματα
  • Αξία 230.000€

Παράλληλα, οι οικονομικοί έλεγχοι εντείνονται μέρα με τη μέρα στις δομές της «Κιβωτού», νέα στοιχεία έρχονται στο φως για τους προσωπικούς τραπεζικούς λογαριασμούς του πατέρα Αντωνίου και της πρεσβυτέρας. Μόλις... 130.000 ευρώ φέρεται να έχουν σε κοινό τραπεζικό λογαριασμό ο πατέρας Αντώνιος και η πρεσβυτέρα, σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία από τους οικονομικούς ελέγχους. Σημειώνεται πως τα χρήματα αυτά βρίσκονται σε προσωπικό λογαριασμό και όχι σε κάποιον που αφορά την «Κιβωτό του Κόσμου».

Επιπλέον, όπως αναφέρουν μαρτυρίες στην εκπομπή T-Live του Alpha, πριν από δέκα χρόνια η πρεσβυτέρα είχε προχωρήσει σε δαπανηρές αγορές, πληρώνοντας μεγάλα ποσά σε μεταξωτές κουρτίνες. «Ξόδεψε ένα πολύ μεγάλο ποσό για την εποχή, για κουρτίνες. Ήταν Σεπτέμβριος. Είχε έρθει με μια διακοσμήτρια και ψώνισε κουρτίνες, μεταξωτές κουρτίνες. Αν θυμάμαι καλά γύρω στις 3.500 ευρώ» είπε χαρακτηριστικά η πωλήτρια του καταστήματος. «Μου έκανε εντύπωση η Κιβωτός να ψωνίζει κουρτίνες τώρα, με τέτοιο ποσό και εκείνη την εποχή κιόλας. Θυμάμαι ότι είχε έρθει με διακοσμήτρια. Όλη την επιλογή την είχε κάνει η διακοσμήτρια. Το μόνο που θυμάμαι ήταν ότι ήταν μεταξωτές κουρτίνες» δήλωσε η πωλήτρια.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA