Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Κιβωτός του Κόσμου: Αυξάνονται οι καταγγελίες από γονείς - «Εχουν εξαφανίσει τα παιδιά μας»

Νέες σοβαρές καταγγελίες βγαίνουν στο προσκήνιο αναφορικά με την «Κιβωτό του Κόσμου» την ώρα που οι Αρχές συνεχίζουν τις εξονυχιστικές έρευνες για την υπόθεση και οι εξελίξεις αναμένονται καταιγιστικές την ερχόμενη εβδομάδα. Αξίζει να σημειωθεί πως ο έλεγχος της Οικονομικής Αστυνομίας στα οικονομικά της ΜΚΟ είναι σε εξέλιξη ενώ στο «μικροσκόπιο» των ελεγκτών, εκτός από το επίσημο ταμείο της οργάνωσης, βρίσκονται και τουλάχιστον 15 στελέχη της.

Διαβάστε ακόμη: Κιβωτός του Κόσμου: «Θα σφίξουν τα λουριά» - Τα «λαβράκια» που έβγαλε η οικονομική Αστυνομία

Την ίδια ώρα, δύο γονείς, τα παιδιά των οποίων φιλοξενούνταν στη δομή της «Κιβωτού» στον Βόλο, καταγγέλλουν στον ΣΚΑΙ πως τα ίχνη των παιδιών τους έχουν μυστηριωδώς εξαφανιστεί τα τελευταία χρόνια. Συγκεκριμένα, μία μητέρα καταγγέλλει πως, όταν το παιδί της, της ζήτησε βοήθεια επειδή – όπως της είπε – στη δομή οι παιδαγωγοί το κακοποιούσαν, ξαφνικά η επικοινωνία μαζί του χάθηκε και από τότε δεν έχει καταφέρει να του ξαναμιλήσει. Και ένας πατέρας όμως, τα δύο παιδιά του οποίου φιλοξενούνται στη δομή του Βόλου, κατήγγειλε ότι έχει να μάθει νέα τους εδώ και σχεδόν δύο χρόνια. Μάλιστα και στις δύο περιπτώσεις, όταν οι γονείς επέμειναν, η δομή σταμάτησε να απαντά στο τηλέφωνο.

Για πολύ σοβαρές καταγγελίες μιλά από την πλευρά του ο γ.γ. Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Γιώργος Σταμάτης. «Προχωρήσαμε στην αντικατάσταση του διοικητικού συμβουλίου της Κιβωτού του Κόσμου καθώς οι καταγγελίες ήταν πάρα πολύ σοβαρές» τόνισε ο κ. Σταμάτης, μιλώντας στον ίδιο σταθμό. Πρόσθεσε πως θα εξεταστούν όλα τα θέματα και που κατέληγαν τα χρήματα που βγαίνουν στο φως, τα οποία τελικά δεν πήγαιναν προς όφελος των παιδιών. «Φαίνεται ότι ο όγκος των δωρεών και των χρημάτων αλλά και το μέγεθος αυτής της οργάνωσης που μεγάλωσε πάρα πολύ δεν ήταν δυνατόν να τα διαχειριστούν και φαίνεται πως όλο αυτό δεν ήταν προς όφελος των παιδιών», είπε.

Ο ίδιος πρόσθεσε επίσης ότι έλεγχοι γίνονται δύο φορές τον χρόνο μέσω των περιφερειών των κοινωνικών λειτουργών και ως κυβέρνηση εξετάζουμε να προχωρήσουμε σε περισσότερες προσλήψεις να ενισχύουμε τις περιφέρειες και τους δήμους στον τομέα της κοινωνικής προστασίας. Ο κ. Σταμάτης σημείωσε επίσης πως μετά τις καταγγελίες τον Αύγουστο και μετά την επέμβαση του Συνηγόρου του Παιδιού αυτές οι καταγγελίες πήραν ονοματεπώνυμο. Πρόσθεσε πως οι έλεγχοι θα συνεχιστούν και θα είναι πιο αυστηροί. Υπογράμμισε επίσης ότι κάθε παιδί πρέπει να βρει μια οικογένεια μέσω της αναδοχής.

«Θα σε σκοτώσω»: Απειλούν τον 19χρονο που άνοιξε τον χορό των καταγγελιών

Τον «ασκό του Αιόλου» άνοιξε η καταγγελία του 19χρονου πρώην τροφίμου της «Κιβωτού του Κόσμου» για ασέλγεια από υψηλόβαθμο στέλεχος. Ο νεαρός δεν βρίσκεται πλέον στη δομή και φέρεται να έχει δεχτεί ακόμα και απειλές για τη ζωή του, τη στιγμή που ο πατέρας Αντώνιος μέσω κύκλων κάνει λόγο για «κακή κατασκευή σεναρίων». Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τη Real News, ο 19χρονος που κατήγγειλε ασέλγεια, δέχτηκε ένα μήνυμα, με το οποίο άγνωστος τον απειλεί, λέγοντας πως αν δεν πάρει πίσω τα όσα ισχυρίστηκε θα βάλει «άτομα να σου κάνουν κακό. Θα σε σκοτώσω».

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο 19χρονος δέχτηκε το εξής μήνυμα: «Γεια. Είσαι καλά; Το λοιπόν ή θα τα πάρεις όλαααααα πίσω η αλλιώς θα βάλω άτομα να σου κάνουμε κακό και έχω πάρα πολλά άτομα να ξέρεις. Γνωρίζω το που μένεις από κάποιον άλλον αλλά έτσι και δεν μαζέψεις όλες τις μ.... που έχεις κάνει και εσύ και όλοι οι υπόλοιποι… σου να ξέρεις δεν θα ζεις. Αυτό σου λέω μόνο. Θα σε σκοτώσω». 

Από την πλευρά της η μητέρα του 19χρονου ισχυρίζεται πως ο γιος της «πέρασε τα πάνδεινα» στην Κιβωτό του Κόσμου αφού του συμπεριφέρονταν σαν να ήταν «δούλος». «Το σπίτι πάνω στην Κιβωτό είναι οροφοδιαμέρισμα. Εγώ ξύπναγα το παιδί μου για να του πάει πρωινό, του πατέρα, στις 07:00 το πρωί. Η γυναίκα του δεν ήταν υποψιασμένη; Τι ήταν το δουλάκι του ο γιος μου; Tου έλεγα: Γιατί του πας πρωινό παιδί μου;» κατήγγειλε μιλώντας στην ΕΡΤ.

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA