Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Κιβωτός του Κόσμου: Αγιογραφία που εμφανιζόταν ως Νώε είχε ζητήσει να φτιαχτεί ο πατέρας Αντώνιος

Την ώρα που ολοένα και αυξάνονται οι καταγγελίες για όσα συνέβαιναν πίσω από κλειστές πόρτες στην Κιβωτό του Κόσμου, στο επίκεντρο των αποκαλύψεων βρίσκεται ο μέχρι πρότινος «υπεράνω πάσης υποψίας» ιδρυτής της δομής πατέρας Αντώνιος, με πολλοί να είναι εκείνοι που δείχνουν ένα προφίλ του ιερέα που κανείς δεν περίμενε... Πέραν από τις αποκαλύψεις για την αμύθητη περιουσία του ίδιου αλλά και γενικότερα της ΜΚΟ, με τα νούμερα πραγματικά να... ζαλίζουν, στο «μικροσκόπιο» πλέον βρίσκεται και το προφίλ του ίδιου του πατέρα Αντώνιου (κατά κόσμον Αντώνη Παπανικολάου), με πολλούς να καταγγέλλουν πως η συμπεριφορά του δεν ήταν αυτή που ο κόσμος νόμιζε.

Είναι χαρακτηριστικό πως, με μια προσεκτική ματιά στις φωτογραφίες που έχουν αναρτηθεί στην επίσημη σελίδα της «Κιβωτού του Κόσμου» στο Facebook, θα διαπιστώσει κανείς ότι υπάρχουν ανάμεσα στις άλλες και αρκετές από την εκκλησία που υπάρχει εντός της δομής στον Κολωνό, στον έκτο όροφο. Μέχρι εδώ, δεν υπάρχει κάτι που να θεωρείται μεμπτό. Αυτό που είναι, όμως, αξιοπερίεργο είναι η αγιογραφία με τον Νώε εντός της εκκλησίας. Παρατηρώντας κάποιος τη φωτογραφία αντιλαμβάνεται εύκολα πως πρόκειται για τον ίδιο τον πατέρα Αντώνιο!

Σύμφωνα με πληροφορίες, όπως έγραψαν και οι εφημερίδες «Πρώτο Θέμα» και «Espresso», την αγιογραφία αυτή τη ζήτησε ο ίδιος και η σύζυγός του, Σταματία Γεωργαντή. Αμφότεροι έχουν αποτυπωθεί ως βιβλικές μορφές, οι οποίες βοηθούν «τα τέκνα τους» να φτάσουν «στη γη της επαγγελίας». Το μόνο που λείπει από τη φωτογραφία είναι το φωτοστέφανο, ίσως το μόνο πράγμα που λείπει από την εικόνα του «Μεσσία» που έπλαθε όλα αυτά τα χρόνια ο πατέρας Αντώνιος.

Μάλιστα, πρώην φιλοξενούμενοι στην Κιβωτό του Κόσμου αναφέρουν πως ο πατέρας Αντώνιος είχε τάσεις θεοποίησης του εαυτού του, και αναφέρουν ότι στη διάρκεια του εκκλησιασμού μαζί με τις κανονικές εικόνες των αγίων ήταν υποχρεωμένοι να προσκυνούν και τον «Νώε» - πατέρα Αντώνιο! Επιπλέον, αρκετοί είναι αυτοί που υποστηρίζουν ότι το τρίτο παιδί του πατέρα Αντώνιου με την πρεσβυτέρα, δεν βαφτίστηκε Νώε τυχαία καθώς όπως λένε ήθελε να δώσει ένα «σημάδι» για τον ρόλο που είχε αναλάβει…

«Είναι όλα ψέματα, δεν έχω κάνει κάτι»

Την ώρα που οι έρευνες από Οικονομική Αστυνομία και ΕΛ.ΑΣ για την υπόθεση της ΜΚΟ «Κιβωτός του Κόσμου» είναι σε πλήρη εξέλιξη, ο πατέρας Αντώνιος επιμένει ότι όλα είναι ψέματα και πως όλες οι καταγγελίες και οι μαρτυρίες για κακοποιητικές συμπεριφορές και οικονομικές ατασθαλίες στην «Κιβωτό» θα πέσουν στο κενό. Συγκεκριμένα, με τοποθέτηση που έκανε μέσω κύκλων, ο ιερέας κάνει λόγο για «κακή κατασκευή σεναρίων». Σύμφωνα με τον Alpha, υποστηρίζει πως όλα είναι ψέματα και πως «ο χρόνος θα δείξει και ο κόσμος θα καταλάβει. Θα δουν όλοι ότι δεν υπάρχει τίποτα». «Είναι όλα ψέματα. Δεν έχω κάνει κάτι. Ο,τι έκανα στη ζωή μου καλύτερα είναι να βοηθήσω αυτά τα παιδιά, τα οποία είναι όλο το έργο μου στην Εκκλησία» αναφέρουν χαρακτηριστικά οι εν λόγω κύκλοι.

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA