Μενού
  • Α-
  • Α+

Την ώρα που οι έρευνες των Αρχών για τις καταγγελίες περί κακοποίησης στη ΜΚΟ «Κιβωτός του Κόσμου» είναι σε πλήρη εξέλιξη, όπως και το «κοσκίνισμα» της Οικονομικής Αστυνομίας στα οικονομικά της δομής, εξαιρετικό ενδιαφέρον παρουσιάζουν τα περίεργα περιστατικά που καταγγέλλονται πως έχουν συμβεί στη δομή της Κιβωτού στον Βόλο. Συγκεκριμένα, στις 17 Ιανουαρίου 2022 έγινε διάρρηξη σε κτίριο της δομής στον Βόλο. Στο σημείο πήγε η Ασφάλεια Βόλου και διαπίστωσε πως οι δράστες είχαν μπει από το παράθυρο του κτιρίου και είχαν παραβιάσει το χρηματοκιβώτιο.

Συνολικά, οι δράστες είχαν αποσπάσει 30.000 ευρώ σε μετρητά, 15.000 ευρώ σε δωροεπιταγές, χρυσούς σταυρούς και άλλα αντικείμενα. Αμέσως οι Αρχές κατάλαβαν πως οι δράστες ήταν άτομα που γνώριζαν τον χώρο και κατέληξαν σε τρία άτομα, ηλικίας 18, 17 και 16 ετών, οι οποίοι ήταν τρόφιμοι της δομής στον Βόλο. Σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος τους, ενώ ο 18χρονος μόλις ενηλικιώθηκε αποχώρησε από τη δομή.

Λίγους μήνες αργότερα, τον Αύγουστο του 2022, ήρθε στη δημοσιότητα η καταγγελία για τον ξυλοδαρμό ενός τροφίμου της δομής. Ο τρόφιμος αυτός είναι ένα από τα δύο άτομα που συμμετείχε στη διάρρηξη και είχε παραμείνει στη δομή. Για τον υπεύθυνο που κατηγορείται για τον ξυλοδαρμό του τροφίμου υπάρχουν και άλλες καταγγελίες με την ίδια κατηγορία, ενώ στο παρελθόν ήταν μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Κιβωτού του Κόσμου.

Νέες μαρτυρίες «καίνε» την Κιβωτό

Την ίδια ώρα, η Ευγενία, το κορίτσι που μεγάλωσε στην Κιβωτό του Κόσμου και συγκλόνισε με τις αποκαλύψεις της, μίλησε στο MEGA και δήλωσε πως εξακολουθεί να εμμένει στις καταγγελίες της. Για εκείνη, καθώς και για άλλα ταλαιπωρημένα παιδιά, η Kιβωτός δεν ήταν σανίδα σωτηρίας. «Έχω πει για άτομα, έχω πει ονόματα, έχω βγει με το πρόσωπό μου. Και γι’ αυτόν τον λόγο βγήκα με το πρόσωπό μου, γιατί δεν έχω να κρύψω κάτι. Ξέρω ότι όλα είναι αλήθεια και για το κάθε τι έχω αποδείξεις. Θέλω να δω μέχρι που θα το πάνε», δήλωσε.

Η Ευγενία οδηγήθηκε με εισαγγελική εντολή σε ηλικία εννέα ετών μαζί με τα 4 αδέλφια της αρχικά στη δομή της Κιβωτού στον Κολωνό, στη συνέχεια στην Πωγωνιανή στα Γιάννενα, και τιμωρητικά, όπως λέει στο τέλος στη Χίο, όπου οι υπεύθυνοι της δομής τη χώρισαν από τα αδέλφια της. Μάλιστα, όπως καταγγέλλει, εργαζόμενος – παιδαγωγός στην Πωγωνιανή την ξυλοκόπησε. «Ανέβηκε πάνω, με έπιασε από τους ώμους, με έβαλε στην τουαλέτα και με τον ποπό μου, επειδή εγώ τραβιόμουν, τσίριζα, έκλαιγα, με έβαλε πάνω με πολλή φορά και με κοπάνησε και έσπασε το καπάκι της τουαλέτας».

Τα σκοτεινά δωμάτια της Κιβωτού

Οι αποκαλύψεις για τα όσα γίνονταν στα σκοτεινά δωμάτια της Κιβωτού του Κόσμου συνεχίζονται με νέες σοκαριστικές μαρτυρίες τροφίμων. «Επειδή είχα φόβο το σκοτάδι, στην Αλικαρνασσό υπήρχε μια αποθήκη που δεν είχε φώτα, με βάλανε εκεί πέρα μέχρι να ηρεμήσω. Ξύλο, σφαλιάρες, σπρωξίματα», ανέφερε χαρακτηριστικά πρώην τρόφιμος της Κιβωτού.

Πρώην φιλοξενούμενος στα σπίτια της Κιβωτού από τα 8 έως τα 18 του χρόνια, ο νεαρός σήμερα μίλησε για την τιμωρία της απομόνωσης που του επέβαλλαν εργαζόμενοι στη δομή, αλλά και για την επιβράβευση με κρουαζιέρες και ταξίδια στο εξωτερικό, μόνο σε όσους ήταν υπάκουοι. Στο στόχαστρο των αρχών έχει μπει και ένας θεολόγος, εργαζόμενος της Κιβωτού. Σύμφωνα με πληροφορίες υπάρχουν καταγγελίες σε βάρος του από το 2015 για ξυλοδαρμούς παιδιών τόσο στη δομή των Ιωαννίνων, όσο και στη δομή του Βόλου. Μαζί του στις δομές εργάζονταν και η σύζυγός του.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA