Μενού
  • Α-
  • Α+

Απολογείται στον ανακριτή σήμερα ο 26χρονος οδηγός που συνελήφθη για την εγκατάλειψη της 21χρονης φοιτήτριας στη Θεσσαλονίκη, Εμμανουέλα, την οποία πάτησε δύο φορές με το αυτοκίνητο που οδηγούσε. Ο ίδιος εξακολουθεί να ισχυρίζεται πως η νεκρή πλέον Εμμανουέλα είχε ευθύνη για... τον θάνατό της, καθώς δεν πέρασε τη διάβαση, ενώ ο ίδιος μαζί με την 19χρονη συνοδηγό του, πέρασαν από πάνω της με το όχημά τους 2 φορές και στη συνέχεια την παράτησαν αιμόφυρτη. Η κατηγορία πλέον είναι ανθρωποκτονία και όχι δίωξη για σωματική βλάβη. 

Ο δικηγόρος της οικογένειας της 21χρονης, Νικόλας Ρουσόπουλος, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, σχολιάζει την ψυχραιμία του οδηγού να πατήσει το θύμα του 2 φορές, αλλά και για την ευθύνη της 19χρονης συνοδηγού του.  

«Διαφοροποιούνται τα δεδομένα. Μιλάμε πλέον για ανθρωποκτονία. Το πιθανότερο είναι να ζητήσει παράταση για να προετοιμάσει την απολογία του. Είναι πολύ σημαντικό να δούμε πως χτύπησε το κορίτσι 2 φορές, όχι μία» αναφέρει χαρακτηριστικά ο δικηγόρος της οικογένειας, Νικόλας Ρουσόπουλος. Για την 19χρονη συνοδηγό, ο δικηγόρος της οικογένειας εξηγεί: «Μιλάμε πλέον για συνέργεια σε ανθρωποκτονία. Και πρέπει πλέον να μάθουμε σε αυτή τη χώρα ότι ο συνοδηγός δεν είναι άμοιρος ευθυνών. Εχει ευθύνη απέναντι στην συμπεριφορά του οδηγού, αλλά και στην κοινωνία.

Θα ζητήσουμε αναβάθμιση του κατηγορητηρίου

«Την χτύπησε δύο φορές, υπάρχει τουλάχιστον ενδεχόμενος δόλος, και θα αιτηθούμε αύριο στην παράσταση που θα δώσουμε ενώπιον της ανακρίτριας μαζί με την οικογένεια της κοπέλας να αναβαθμιστεί το κατηγορητήριο. Ισχυρίστηκαν αμφότεροι ότι δεν κατάλαβαν πως την χτύπησαν. Αλλά όχι μόνο την εγκατέλειψαν, πέταξαν το αυτοκίνητο, πήραν τις πινακίδες και έρχονται μετά να το παίξουν μεταμελημένοι και δήθεν μετανιωμένοι» πρόσθεσε ο κ. Ρουσόπουλος.

Οι γονείς της Εμμανουέλας αποφάσισαν να δωρίσουν τα όργανά της με τη μητέρα της να δηλώνει πως «ήταν ένα παιδί θαύμα από όταν γεννήθηκε και φεύγοντας ήθελε να κάνει ακόμα ένα θαύμα, να χαρίσει ζωή… Αυτή που της στέρησαν». Η κηδεία της φοιτήτριας θα πραγματοποιηθεί στα Χανιά. «''Είμαστε όνειρο σκιάς, η μιά σκιά ονείρου ; μέσα στα μαύρα μάθια τζη, η ομορφιά του απείρου... Καλό ταξίδι ψυχούλα μου, στα πέρατα του σύμπαντος...'' Δε σου λέω αντίο αγάπη μου αλλά στο επανιδείν! Σε αγαπώ ως τον ουρανό και πίσω.. και θα σε αγαπώ όσο ζω και αναπνέω», σημειώνει παράλληλα η τραγική μητέρα σε ανάρτηση της στο Facebook.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA