Μενού
  • Α-
  • Α+

Αστυνομική επιχείρηση βρίσκεται σε εξέλιξη από τα ξημερώματα της Δευτέρας στη Θεσσαλονίκη. Η επιχείρηση της ΕΛΑΣ αφορά στην εκκένωση ενός τριώροφου κτηρίου, το οποίο βρίσκεται στο κέντρο της πόλης, και συγκεκριμένα στη συμβολή των οδών Φιλίππου και Σιατίστης. Το κτήριο τελούσε υπό κατάληψη από ομάδα αντιεξουσιαστών που ανήκουν στην οργάνωση «Mundo Nuevo», από το 2015.

Κατά την επιχείρηση σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες που μεταδίδει η ΕΡΤ, βρέθηκαν 4 άτομα όπου και συνελήφθησαν, ενώ έχουν γίνει και κάποιες άλλες προσαγωγές. Για την επιχείρηση της ΕΛΑΣ έκανε tweet ο Τάκης Θεοδωρικάκος. «Αλλη μία κατάληψη απελευθερώθηκε, άλλος ένας χώρος αποδόθηκε στην κοινωνία σήμερα μετά από καλά οργανωμένη επιχείρηση της ΕΛΑΣ. Πρόκειται για κτίριο του Δήμου Θέρμης στην Θεσσαλονίκη που τελούσε υπό κατάληψη επί επτά έτη. Συνεχίζουμε αποτελεσματικά για την ασφάλεια των πολιτών!»

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.

Το κτήριο, όπως αναφέρει το thestival.gr λειτουργούσε από το 2000 ως Κέντρο Υποδοχής Προσφύγων και Ξενώνας Αστέγων, αλλά μετά από 14 χρόνια λειτουργίας, έκλεισε με εισαγγελική εντολή τον Δεκέμβριο του 2014, καθώς είχαν συσσωρευθεί απλήρωτοι λογαριασμοί ρεύματος και νερού. Το συγκεκριμένο κτίριο ανήκει στον Δήμο Θέρμης και κατελήφθη τον Νοέμβρη του 2015, όταν μια ομάδα αντιεξουσιαστών από την συλλογικότητα για τον Κοινωνικό Αναρχισμό «Μαύρο & Κόκκινο» αποφάσισε να προχωρήσει σε κατάληψη του χώρου που είχε αφεθεί στην τύχη του έναν χρόνο νωρίτερα. Υπενθυμίζεται ότι πριν από τέσσερις μήνες η ΓΑΔΘ εκκένωσε ακόμη μία κατάληψη αντιεξουσιαστών στην οδό Εγνατία.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA