Μενού
  • Α-
  • Α+

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση της Κιβωτού του Κόσμου, καθώς οι Αρχές προχώρησαν σε δέσμευση των προσωπικών λογαριασμών σε όλα τα πιστωτικά ιδρύματα της χώρας του πατρός Αντώνιου. Συγκεκριμένα, η Αρχή για τη Νομιμοποίηση Εσόδων από παράνομες δραστηριότητες (σ.σ.: Αρχή για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος) προχώρησε στην παραπάνω ενέργεια, κατόπιν εισαγγελικής εντολής.

Συγκεκριμένα ο επίτιμος αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Χαράλαμπος Βουρλιώτης, έδωσε εντολή για δέσμευση των προσωπικών λογαριασμών εκτός του πατέρα Αντώνιου, και της πρεσβυτέρας αλλά και των γονιών του ιδρυτή της Κιβωτού του Κόσμου. Παράλληλα, δεσμεύονται και θυρίδες και οποιοδήποτε άλλο επενδυτικό προϊόν βρεθεί.

Η δέσμευση έγινε προκειμένου να ελεγχθούν οι λογαριασμοί αλλά και για να αποφευχθούν ενδεχόμενες κινήσεις. Να σημειωθεί ότι η Αρχή δεν προχώρησε στη δέσμευση των εταιρικών λογαριασμών της Οργάνωσης που έχουν εντοπιστεί, καθώς τυχόν δέσμευσή τους θα προκαλούσε προβλήματα στη λειτουργία της.

Το... real estate του «Νώε» και ο χορός των εκατομμυρίων

Σύμφωνα με δημοσίευμα του κυριακάτικου Τύπου, οι οικονομικές Αρχές έχουν εντοπιστεί περίπου 280 ακίνητα που ανήκουν στο ίδρυμα, αξίας 25 εκατομμυρίων ευρώ, ενώ τα ποσά που έχουν βρεθεί σε τραπεζικούς λογαριασμούς «αγγίζουν» τα 10 εκατομμύρια ευρώ. Είναι άξιο αναφοράς πως ο πατέρας Αντώνιος και η σύζυγός του διαχειρίζονταν τα τελευταία πέντε χρόνια 27 εκατομμύρια ευρώ από χορηγίες χωρίς κανέναν ουσιαστικό έλεγχο από καμία Αρχή.

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, η Κιβωτός του Κόσμου είχε φτάσει στο σημείο να έχει ετήσια έσοδα 5.000.000 ευρώ. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν στα χέρια τους οι Αρχές για τα οικονομικά της «Κιβωτού», η ακίνητη περιουσία της ΜΚΟ εκτοξεύτηκε μέσα σε 9 χρόνια, με τις αγορές να διαδέχονται η μία την άλλη. Την ίδια περίοδο τα χρήματα από δωρεές και επιδοτήσεις έφτασαν τα 85.000.000 ευρώ. Η βιτρίνα που είχαν χτίσει οι υπεύθυνοι είχε ευαισθητοποιήσει από επιχειρηματίες και εφοπλιστές μέχρι τον απλό κόσμο που ήθελε να προσφέρει όσο και ό,τι μπορούσε για τα παιδιά που μεγαλώνουν στις δομές.

Ολα αυτά βγαίνουν στο προσκήνιο τώρα καθώς η Οικονομική Αστυνομία περνά από πραγματικό... κόσκινο όλη την περιουσία της Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης, ενώ εξετάζονται η ακίνητη περιουσία τόσο της Οργάνωσης όσο και του πρώην ΔΣ. Οι έρευνες περιλαμβάνουν έλεγχο βιβλίων εσόδων-εξόδων, δωρεών, χορηγιών, παραστατικών δαπανών, αλλά και άνοιγμα τραπεζικών λογαριασμών του πατέρα Αντώνιου, της συζύγου του και μελών του Διοικητικού Συμβουλίου, προκειμένου να διαπιστωθεί αν υπάρχουν ενδείξεις για ροή «μαύρου» χρήματος και σκιώδεις οικονομικές δραστηριότητες

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA