Μενού
  • Α-
  • Α+

«Ζαλίζει» το τεράστιο χαρτοφυλάκιο real estate της «Κιβωτού του Κόσμου» καθώς στην κυριότητα της οργάνωσης έχουν περάσει μέσα σε 10 περίπου χρόνια περισσότερα από 280 ακίνητα, κάποια από αυτά σε περιοχές - φιλέτα της Γλυφάδας και της Πεύκης, με την αξία τους να αγγίζει τα 25 εκατομμύρια ευρώ. Ταυτόχρονα η ΜΚΟ έχει σε τράπεζες το ποσό των 10 εκατομμυρίων ευρώ ενώ πατέρας Αντώνιος και πρεσβυτέρα σε μόλις τρεις προσωπικούς λογαριασμούς τους έχουν 300.000 ευρώ. Ενώ η Οικονομική Αστυνομία «ξεσκονίζει» τα οικονομικά της Οργάνωσης και περιμένει απαντήσεις από 10 τράπεζες για λογαριασμούς του επικεφαλής της, εξετάζεται ακόμα και το ενδεχόμενο η «Κιβωτός» να λειτουργούσε και ως… φορολογικό πλυντήριο επιχειρήσεων που πραγματοποιούσαν εικονικές δωρεές. 

Διαβάστε ακόμη: Κιβωτός του Κόσμου: Εκτός από Νώε πόζαρε και ως Ιησούς - Ο πατέρας Αντώνιος ήθελε να τον λατρεύουν σαν Θεό

Η Κιβωτός του Κόσμου ελέγχεται για φοροδιαφυγή, οικειοποίηση χρηματικών ποσών που δίνονταν ως δωρεές αλλά και ξέπλυμα «μαύρου» χρήματος. Για το θέμα της πιθανής κατάχρησης μεγάλων χρηματικών ποσών από τις δωρεές ιδιωτών και επιχειρήσεων, οι οποίες από το 2014 μέχρι σήμερα έφταναν μέχρι και τα 6.000.000 ευρώ ετησίως, αστυνομικές πηγές ανέφεραν στο Reader πως αφορούν το αδίκημα της υπεξαίρεσης και για την ποινική δίωξη πιθανών δραστών θα χρειαστεί θα υποβληθεί μήνυση από το νέο Διοικητικό Συμβούλιο. Έτσι, όταν ολοκληρωθεί η έρευνα της Οικονομικής Αστυνομίας και παραδοθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα, θα ενημερωθεί και το νέο ΔΣ προκειμένου να προχωρήσει σε μηνύσεις, εάν βέβαια προκύψει ότι οι διαχειριστές της «Κιβωτού» έβαζαν στις τσέπες τις δωρεές.

300.000 ευρώ σε πέντε χρόνια

Ενώ οι έρευνες για την ΜΚΟ βρίσκονται σε εξέλιξη, η Οικονομική Αστυνομία πραγματοποίησε τη Δευτέρα (28/11) έφοδο στα σπίτια του πατέρα Αντωνίου και της Σταματίας Γεωργαντή. Το περιστατικό που φέρεται να επιτάχυνε τις κινήσεις της Οικονομικής Αστυνομίας, είναι η πληροφορία πως η πρεσβυτέρα επισκέφθηκε υποκατάστημα τράπεζας την περασμένη εβδομάδα και κάτι αφαίρεσε από μία θυρίδα στο όνομά της. Οι Αρχές έχουν ήδη δεσμεύσει τους λογαριασμούς τους και έχει ζητηθεί από τις τράπεζες να στείλουν αναλυτικά στοιχεία για τα χρήματα που έχουν. Μέχρι στιγμής έχουν απαντήσει δύο τράπεζες και προκύπτει πως πατέρας Αντώνιος και πρεσβυτέρα διατηρούν τρεις λογαριασμούς στους οποίους μέσα σε πέντε χρόνια είχαν βάλει 300.000 ευρώ. Αξιο αναφοράς είναι το γεγονός ότι οι Αρχές περιμένουν απαντήσεις ακόμα από 10 τράπεζες και δεν αποκλείεται να βρεθούν και άλλοι λογαριασμοί με χρήματα. 

Κιβωτός του Κόσμου: Τα διαμερίσματα με απλήρωτα ενοίκια 

Ταυτόχρονα, η Οικονομική Αστυνομία σε συνεργασία με την ΑΑΔΕ, ελέγχει φορολογικά την Κιβωτό του Κόσμου αφού οι δωρεές φορολογούνται και κυρίως στο μικροσκόπιο των αρχών έχει μπει το ενδεχόμενο οικονομικής εκμετάλλευσης ακινήτων από την οποία θα εισέρρεαν σε ταμεία και λογαριασμούς, μεγάλα χρηματικά ποσά. Για την ιστορία, εκτός από τα 10 εκατομμύρια ευρώ η Κιβωτός του Κόσμου έχει στην κατοχή της, μεταξύ άλλων:

  • Διαμέρισμα στου Ζωγράφου
  • Διαμέρισμα στη Νέα Φιλαδέλφεια
  • Διαμέρισμα στην Σκάλα Ωρωπού
  • 2 διαμερίσματα στο Άργος
  • 2 διαμερίσματα στην Γλυφάδα
  • Οικόπεδο 567 τ.μ. στην Ζωφριά
  • Οικόπεδο στη Νέα Φιλαδέλφεια
  •  Γεωτεμάχιο στο Αργολικό

Η κάμερα του MEGA βρέθηκε στην Ηλιούπολη και κατέγραψε ένα από τα ακίνητα που η Οργάνωση πήρε από κληρονομιά. Τα πάντα είναι κλειστά και οι λογαριασμοί ξεχασμένοι στην πόρτα. Σε περιοχή – φιλέτο της Γλυφάδας, άλλα δύο διαμερίσματα που έχουν δοθεί στην «Κιβωτό» παραμένουν αναξιοποίητα, με τη διαχειρίστρια της πολυκατοικίας να δηλώνει πως δεν πληρώνονται ούτε τα ενοίκια!

Δώρισε όροφο, ζήτησαν κτήριο και του είπαν πως δεν θα φιλοξενήσουν το παιδί του

Οι καταγγελίες για τη ΜΚΟ διαδέχονται η μία την άλλη. Ο Θεόδωρος Αποστόλου, πατέρας παιδιού ΑμεΑ υποστηρίζει προχώρησε σε δωρεά ορόφου κτηρίου 2.742 τετραγωνικών μέτρων στον Κηφισό, με αντάλλαγμα να φιλοξενηθεί το παιδί του στη δομή όταν εκείνος θα έφευγε από τη ζωή. Αφού έκανε τη δωρεά, του ζήτησαν, όπως καταγγέλλει, την παραχώρηση όλου του κτηρίου και τον ενημέρωσαν ότι τελικά δεν μπορούσαν να δεχτούν τον γιο του. «Μου επεσήμαναν ότι το ίδρυμα είναι για παιδιά του δρόμου, μονογονεϊκών οικογενειών και άπορα», είπε. 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA