Μενού
  • Α-
  • Α+

Δώρα ζωής παίρνουν από την 21χρονη Εμμανουέλα δύο ασθενείς σε Ωνάσειο και Ιπποκράτειο. Η φοιτήτρια που παρασύρθηκε από το ΙΧ που οδηγούσε ο 26χρονος στην Εγνατία, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, δίνει ζωή σε δύο ασθενείς με τον θάνατό της, κάτι που σύμφωνα με τους γονείς της ήταν δική της επιθυμία. 

Διαβάστε ακόμη: Θεσσαλονίκη: Βρέθηκαν οι λήπτες που θα λάβουν το «δώρο ζωής» από την 21χρονη Εμμα

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, η καρδιά της Εμμανουέλας θα μεταμοσχευτεί σε μία 40χρονη μητέρα ενός παιδιού που ζούσε με μηχάνημα υποστήριξης. Το ήπαρ της 21χρονης θα λάβει ένας άνδρας που για αρκετό καιρό βρισκόταν στη λίστα του Ιπποκρατείου. Οι δύο αυτές μεταμοσχεύσεις ξεκίνησαν αφού ολοκληρώθηκε περίπου στις 6 το πρωί η λήψη των οργάνων της άτυχης Εμμανουέλας. Οι κερατοειδείς χιτώνες θα μεταφερθούν στην Τράπεζα Οφθαλμών του ΑΧΕΠΑ για να εξεταστεί σε ποιους θα μεταμοσχευτούν. Επίσης στους νεφρούς γίνονται τεστ για να βρεθούν συμβατοί λήπτες. Αντίθετα οι πνεύμονες της φοιτήτριας, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, κρίθηκαν ακατάλληλοι για μεταμόσχευση. 

Στα δικαστήρια οι γονείς της φοιτήτριας 

Την ίδια ώρα, οι γονείς της άτυχης Εμμανουέλας βρέθηκαν στα δικαστήρια Θεσσαλονίκης για να δηλώσουν παράσταση πολιτικής αγωγής και να παραλάβουν αντίγραφα της δικογραφίας. Σε δηλώσεις του έξω από τα δικαστήρια, ο δικηγόρος του γονιών της, Νίκος Ρουσσόπουλος, είπε πως ο κατηγορούμενος με το υπόμνημά του «προκαλεί» και δεν απαλύνει καθόλου τον πόνο των γονιών. «Ζητήσαμε να κάνει ένα θαύμα και απλά το έκανε. Θα δώσει ζωή» είπε η μητέρα της άτυχης Έμμας, επαναλαμβάνοντας πως η 21χρονη είχε δηλώσει αυτή την επιθυμία της σε ανύποπτο χρόνο.

Η 21χρονη είχε επιστρέψει στη Θεσσαλονίκη από την Κρήτη το βράδυ της προηγούμενης Δευτέρας και είχε μαζί της μεγάλο χρηματικό ποσό. Συγκεκριμένα, μέσα στην τσάντα της υπήρχε ένα πορτοφόλι με περίπου 1.500 ευρώ. Σύμφωνα με πληροφορίες, μετά την παράσυρση το συγκεκριμένο πορτοφόλι δεν βρέθηκε ποτέ και οι γονείς της έχουν αναφέρει το γεγονός στις αρμόδιες αρχές. «Έχει καταγράφει το συγκεκριμένο περιστατικό στην δικογραφία και έχει διαβιβαστεί στην ανακρίτρια. Η υπόθεση αυτή θα διαβιβαστεί στον αρμόδιο εισαγγελέα προκειμένου να ασκηθούν διώξεις και να αρχίσει προκαταρκτική έρευνα» δήλωσε ο δικηγόρος της οικογένειας Νίκος Ρουσόπουλος.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA