Μενού
  • Α-
  • Α+

Διασωληνωμένο με πολυοργανική ανεπάρκεια εξακολουθεί να νοσηλεύεται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) του νοσοκομείου Αττικόν το αγοράκι που έχασε τις αισθήσεις του όταν ξέσπασε φωτιά στο διαμέρισμα που έμενε με την οικογένειά του στον Κολωνό. Τα επόμενα 24ωρα θεωρούνται κρίσιμα καθώς δεν λειτουργούν σημαντικά ζωτικά όργανα όπως οι νεφροί, οι πνεύμονες και το ήπαρ. Η μητέρα του παιδιού βρίσκεται έξω από το νοσοκομείο και όπως έχει δηλώσει, περιμένει να γίνει ένα θαύμα αφού οι γιατροί δεν δίνουν πολλές ελπίδες. 

Διαβάστε ακόμη: Κολωνός - Φωτιά: Κρίσιμες ώρες για τον 5χρονο που νοσηλεύεται με πολυοργανική ανεπάρκεια

Μέσα από μία σπαρακτική ανάρτηση στο Facebook, η μητέρα ζητά από τον 5χρονο να σηκωθεί και αναφέρει πως «δεν μπορώ χωρίς εσένα». Η ανάρτηση: «Αγγελέ μου σήκω σε παρακαλώ. Εδώ είναι η μαμά εδώ. Είσαι δυνατός γαμώτο! Δεν μπορώ χωρίς εσένα. Δείξε μου πόσο δυνατός είσαι γαμώτο. Μία ευχή να γίνει καλά, μία ευχή».

Την ίδια στιγμή, συνεχίζονται οι έρευνες για τα αίτια της φωτιάς με το επικρατέστερο σενάριο που εξετάζει η Πυροσβεστική να είναι ο 12χρονος να προκάλεσε κατά λάθος την πυρκαγιά και οι καπνοί να μπήκαν στο δωμάτιο που βρισκόταν ο 5χρονος με αποτέλεσμα να εισπνεύσει μεγάλες ποσότητες. Ένα ακόμη σενάριο που εξετάζει το ανακριτικό τμήμα της Πυροσβεστικής είναι η φωτιά να ξέσπασε από μαγειρικό σκεύος και να επεκτάθηκε στον χώρο.

«Γρήγορα, γρήγορα το ΕΚΑΒ, γρήγορα» 

Παράλληλα, το STAR εξασφάλισε το ηχητικό ντοκουμέντο από τη δραματική έκκληση των πυροσβεστών από το σημείο της πυρκαγιάς. Ζήτησαν απεγνωσμένα από τον αξιωματικό υπηρεσίας στο κέντρο επιχειρήσεων της Πυροσβεστικής να πάει όσο το δυνατόν πιο γρήγορα ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ. «Ειδοποιείται το ΕΚΑΒ, ειδοποιείται...» έλεγε ο αξιωματικός υπηρεσίας. Οι πυροσβέστες είχαν μόλις ανασύρει, χωρίς τις αισθήσεις του, ένα αγοράκι 5 ετών μέσα από φλεγόμενο διαμέρισμα και οι γείτονες είχαν πέσει πάνω του και του έκαναν μαλάξεις για να το κρατήσουν στη ζωή.   

  • Πυροσβέστης: «Κέντρο. Άμεσα, άμεσα...»
  • Αξιωματικός Υπηρεσίας: «Για ένα άτομο ειδοποιείται, για ένα άτομο ή δύο;»
  • Πυροσβέστης:«Είναι ένα παιδάκι στο πεζοδρόμιο, κάνουν μαλάξεις...»

«Κάναμε μαλάξεις στο ένα παιδί, ήρθε μετά και η μητέρα του είχε άλλα δύο παιδιά», είπε χαρακτηριστικά αυτόπτης μάρτυρας. Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες ο πατέρας με το ένα παιδί βγήκαν στο μπαλκόνι και καλούσαν σε βοήθεια, ενώ αναγκάστηκαν να σπάσουν την πόρτα για να τους απεγκλωβίσουν. «Άκουσα που είπε κάποια στιγμή ότι ''Δεν βρίσκω το παιδί, δεν βρίσκω το παιδί''. Το έψαχνε, το ένα ήταν μαζί του στο μπαλκόνι» είπε αυτόπτης μάρτυρας.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA