Μενού
  • Α-
  • Α+

Τις πιο έντονες στιγμές στη σχέση της με τον Ανδρέα Παπανδρέου μοιράστηκε με το τηλεοπτικό κοινό η Δήμητρα Λιάνη. Η ίδια αποκάλυψε το παρασκήνιο του διάσημου νεύματος που έκανε ο το 1988, ο τότε πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, βγαίνοντας από το αεροπλάνο, που είχε σαν αποτέλεσμα να «νομιμοποιήσει» τη σχέση τους. «Αν γυρνούσα τον χρόνο πίσω δεν θα άλλαζα σε καμία περίπτωση εκείνη την στιγμή του νεύματος. Ο Ανδρέας Παπανδρέου για μένα ήταν Θεός. Ήταν ο δικός μου θεός…», λέει. 

Διαβάστε ακόμη: Κωνσταντίνος Χατζηλάκος: Πέθανε ο θρυλικός πιλότος - Τελευταίος επιζών του Β' Παγκοσμίου Πολέμου

Ηταν τον Οκτώβριο του 1988 όταν ο Ανδρέας Παπανδρέου επέστρεψε στην Ελλάδα από το Λονδίνο, μετά από εγχείριση ανοιχτής καρδιάς. Μόλις έφτασε στο αεροδρόμιο επισημοποίησε και τη σχέση του με τη Δήμητρα Λιάνη κάνοντάς της νεύμα για να βγει από το αεροπλάνο. «Ήταν μία πολύ γενναία και μεγαλειώδης κίνηση. Μία κίνηση που άλλαξε το ρου της ιστορίας σε ό,τι αφορούσε τη σχέση μας. Μου είχε πει να περιμένω να βγει να χαιρετήσει και μετά κάποιο σήμα του. Εγώ φαντάστηκα ότι το σήμα που μου είπε θα ήταν διακριτικό και όχι ότι θα γυρίσει και θα μου κάνει τη συγκεκριμένη κίνηση», είπε στο MEGA η Δήμητρα Λιάνη.

Η ίδια χαρακτήρισε τον Ανδρέα Παπανδρέου ατρόμητο λέγοντας πως «δεν φοβήθηκε ποτέ». «Ο άνθρωπος που φτάνει κοντά στον θάνατο βλέπει αλλιώς τα πράγματα. Ο Ανδρέας ήταν καθαρά ο σκηνοθέτης και ο εμπνευστής αυτής της κίνησης. Τη μεγαλειότητα αυτής της κίνησης την κατάλαβα αργότερα, όταν πολλές γυναίκες μου έλεγαν “μπράβο, αυτός είναι άντρας”. Ο Ανδρέας έκανε αυτή την κίνηση για να νομιμοποιήσει και να μονιμοποιήσει εμένα στον ελληνικό λαό», συμπλήρωσε. Η Δήμητρα Λιάνη δηλώνει πως δεν θα άλλαζε τίποτα στη ζωή της με τον Ανδρέα Παπανδρέου: «Αν γυρνούσα τον χρόνο πίσω δεν θα άλλαζα σε καμία περίπτωση εκείνη την στιγμή του νεύματος. Ο Ανδρέας Παπανδρέου για μένα ήταν Θεός. Ήταν ο δικός μου Θεός…».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA