Μενού
  • Α-
  • Α+

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις ως προς τις οικονομικές έρευνες και τα ευρήματά τους γύρω από τη διαχείριση που έκαναν ο πατέρας Αντώνιος και η πρεσβυτέρα Σταματία Γεωργαντή όλα αυτά τα χρόνια. Συγκεκριμένα, οι τραπεζικές κινήσεις που έκαναν τόσο ο ιδρυτής και εμπνευστής της ΜΚΟ, όσο και η σύζυγός του ξεπερνούν τις 2.000 σε καταθέσεις και αναλήψεις τα τελευταία 2-3 χρόνια. Οπως ανέφεραν οι έμπειροι αξιωματικοί της Οικονομικής Αστυνομίας αυτός ο αριθμός δεν δικαιολογείται για δύο πολίτες, ακόμα και αν μέσα από τους προσωπικούς τους λογαριασμούς έκαναν κινήσεις και για την «Κιβωτό». Από εκεί, αρχικά η πρεσβυτέρα μπήκε στο στόχαστρο των ελεγκτών του ΣΔΟΕ

Διαβάστε ακόμη: Κιβωτός του Κόσμου: Αλλες 350.000 ευρώ στο σπίτι της πρεσβυτέρας - «Τα είχα για να τα μετρήσω» απάντησε στις Αρχές

Με την Οικονομική Αστυνομία να διαβιβάζει έναν ογκωδέστατο φάκελο με όλα τα στοιχεία της κατεπείγουσας έρευνας που διεξήγαγε για τα οικονομικά της ΜΚΟ, πλέον αναμένονται άμεσα εξελίξεις, τουλάχιστον με κλήσεις για καταθέσεις. Εξάλλου, σύμφωνα με νέες πληροφορίες του «Live News» του MEGA, η Αρχή για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος ξεκίνησε εξονυχιστικό έλεγχο του πόθεν έσχες της πρεσβυτέρας, η οποία φαίνεται να είναι και η διαχειρίστρια της ΜΚΟ. Συνέπεια του οικονομικού ελέγχου που θα υπάρξει για την πρεσβυτέρα θα οδηγήσει και σε έλεγχο εξ αντανακλάσεως και στα οικονομικά του πατέρα Αντωνίου, αλλά και στα άτομα της οικογένειας. Μάλιστα, τα προς εξέταση αδικήματα της έρευνας αυτής θα είναι η φοροδιαφυγή και ξέπλυμα μαύρου χρήματος ή οποιαδήποτε άλλο κακούργημα προκύψει.

Το γεγονός που «χτύπησε» το καμπανάκι ελέγχου στην εν λόγω Αρχή ήταν οι αυτές οι χιλιάδες κινήσεις στους λογαριασμούς του παπά και της πρεσβυτέρας. Χαρακτηριστικός είναι ο αριθμός των κινήσεων που έχουν γίνει. Ο αριθμός αυτός φαίνεται να είναι κοντά στις 2 χιλιάδες.

Στην εισαγγελία τα ευρήματα της Οικονομικής Αστυνομίας

Την ίδια ώρα τα στοιχεία που συγκέντρωσε η Οικονομική Αστυνομία έχουν φθάσει στην Εισαγγελία Αθηνών και αυτό σημαίνει ότι ξεκινά άλλη μία προκαταρκτική έρευνα στο επίκεντρο της οποίας θα είναι ο πατέρας Αντώνιος. Στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών υπέβαλε η Οικονομική Αστυνομία το υλικό που συγκέντρωσε από έρευνες που έγιναν στην Κιβωτό του Κόσμου. Τα στοιχεία, που αποτελούν προανακριτικό υλικό, εντοπίστηκαν στα κεντρικά γραφεία, τις δομές φιλοξενίας της Κιβωτού σε Αθήνα, Βόλο, Ιωάννινα, Χίο και Καλαμάτα όπως και σε ένα από τα σπίτια του πατέρα Αντώνιου. Επίσης, διαβιβάστηκαν και στοιχεία από την αλληλογραφία, που μαζί με τα υπόλοιπα θα αξιολογηθούν από τους αρμόδιους εισαγγελείς.

Η κατάθεση του υλικού από την Οικονομική Αστυνομία στην Εισαγγελία, ουσιαστικά, σηματοδοτεί τη δεύτερη έρευνα που διεξάγεται για την Κιβωτό του Κόσμου. Ήδη, δύο εισαγγελείς ανηλίκων ερευνούν τον ρόλο του πατέρα Αντώνιου και άλλων προσώπων μετά τις καταγγελίες για ασελγείς πράξεις και κακοποιητικές συμπεριφορές κατά παιδιών που έχουν φιλοξενηθεί ή φιλοξενούνται μέχρι σήμερα σε δομές της Κιβωτού.

Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ αναφορικά με την υπόθεση της ΜΚΟ: «Από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας ανακοινώνεται ότι: Από την Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας υποβλήθηκε σήμερα, Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2022, στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, προανακριτικό υλικό που συγκεντρώθηκε από έρευνες, οι οποίες διενεργήθηκαν σε κεντρικά γραφεία και δομές φιλοξενίας που διατηρεί η εν λόγω ΜΚΟ σε Αθήνα, Βόλο, Ιωάννινα, Χίο και Καλαμάτα, καθώς και σε οικία, όπως επίσης και από την διενεργηθείσα αλληλογραφία, προς ενημέρωση και αξιολόγηση των στοιχείων».

Στα 15.000.000 ευρώ μετρητά οι δωρεές

Στο μεταξύ, μετά την έφοδο της οικονομικής αστυνομίας σε σπίτια τόσο της «Κιβωτού», όσο και του πατέρα Αντωνίου και της πρεσβυτέρας, τα ευρήματα των χρημάτων προκαλούν σοκ. Σύμφωνα με τις πληροφορίες του MEGA, από τον οικονομικό έλεγχο, μέχρι στιγμής έχουν προκύψει καταθέσεις ύψους 15.000.000 ευρώ σε τραπεζικούς λογαριασμούς της ΜΚΟ.

Μέσα σε αυτούς, είναι και μια κατάθεση - μυστήριο που έγινε από τη Σταματία Γεωργαντή μόλις την περασμένη Πέμπτη (24/11). Σύμφωνα με τα στοιχεία, η ίδια κατέθεσε ποσό 500.000 ευρώ σε λογαριασμό της «Κιβωτού».

Το τεράστιο χαρτοφυλάκιο

«Ζαλίζουν» τα ακίνητα της «Κιβωτού» με τον αριθμό και την αξία τους. Η έρευνα του LIVE NEWS ανατρέχοντας στα έγγραφα, φέρνει στο φως νέα στοιχεία για το πορτφόλιο ακινήτων της Οργάνωσης.

Η «Κιβωτός» διαθέτει ακίνητα σε ολόκληρη τη χώρα:

  • 73,50 τ.μ. στην οδό Σπερχειάδος στην Τερψυθέα Γλυφάδας
  • Γεωτεμάχιο 2.171,950 τ.μ. στην Καραγκανιά Τρίλοφου
  • Διαμέρισμα 70 τ.μ. στην Ιθάκης στην Γλυφάδα
  • Γεωτεμάχιο στην Δημοκρίτου στο Άργος
  • Γεωτεμάχιο στην Αριστοδήμου στο Άργος

Στην «Κιβωτό» κατέληγαν ακόμα και ακίνητα των 15 και των 13,5 τ.μ. Παράλληλα, οι καταγγελίες πέφτουν «βροχή» για απαξιωτική συμπεριφορά από πλευράς της Οργάνωσης προς του δωρητές. «Το είχε γράψει στην κόρη μου, η κόρη μου έφυγε πριν από 4 χρόνια από τη ζωή και θεώρησε καλό να το γράψει στον πατέρα Αντώνιο για να μνημονεύεται το παιδί μου, ο ίδιος και η γυναίκα του. Κάλεσα εγώ την ‘Κιβωτό’ μίλησα με κάποιον εκεί πριν από 2 χρόνια, μου λένε εντάξει θα έρθουμε να πάρουμε τα χαρτιά όταν άνοιξε η διαθήκη. Ήρθε ένα παιδί 25 χρονών, μετά από 2-3 μήνες που το είχα καλέσει εγώ. Το είδε το ακίνητο αυτό, είναι τρία διαμερίσματα και η μόνη κουβέντα που είπε είναι: ‘εντάξει θέλει και φτιάξιμο’. Το κοίταξε τελείως περιφρονητικά».

Περιουσία εκατομμυρίων

Τα έγγραφα αποκαλύπτουν μία περιουσία εκατομμύριων ευρώ: Δωρεά εν ζωή κάθετης ιδιοκτησίας με οικοδομή αξίας, σύμφωνα με το αντικειμενικό σύστημα υπολογισμού ακινήτων, 211.644,85 ευρώ. Το οικόπεδο στο οποίο έχει ανεγερθεί η οικοδομή έχει έκταση κατά την καταμέτρηση που έγινε, 1.011,11 τετραγωνικά μέτρα.

Αγοραπωλησία οικοπέδου με συνολικό τίμημα 245.000 ευρώ και αξία αντικειμενικού προσδιορισμού 180.303,91 ευρώ.

Στα ακίνητα υπάρχουν ακόμα:

  • Αχαρνές 567 τ.μ. 50.000 €
  • Νέα Φιλαδέλφεια 225 τ.μ. 150.000 €
  • Αργολικό, γεωτεμάχιο 2.001 τ.μ. δωρεά 25.000 €
  • Ζωγράφου 35 τ.μ. 65.000 €
  • Νέα Φιλαδέλφεια 44 τ.μ. 65.000 €
  • Ωρωπός  48 τ.μ. 70.000 €
  • Άργος 13,5 τ.μ. 15.000 €, 106,5 τ.μ. 120.000 €
  • Γλυφάδα, 73,5 τ.μ. 220.000 €, 70 τ.μ. 230.000 €
Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA