Μενού
  • Α-
  • Α+

Μιρής έκτασης ζημιές έχουν αφήσει πίσω τους οι ισχυροί σεισμοί που σημειώθηκαν την Τρίτη στη Νότια Εύβοια, ωστόσο το ενδεχόμενο μίας ακόμη δυνατής σεισμικής δόνησης επιβάλει στους κατοίκους τόσο στους Ζάρακες όσο και στις γύρω περιοχές, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί με τα κτήρια. η γενική εντολή είναι να αποφεύγουν να μείνουν σε σπίτια που έχουν παρουσιάσει την παραμικρή βλάβη.

Διαβάστε ακόμη: Σεισμός: Σε συναγερμό παραμένει η Εύβοια, επιφυλακτικοί οι σεισμολόγοι - Γιατί γίνονται αισθητοί στην Αττική

Οπως ανέφερε το πρωί της Τετάρτης, ο καθηγητής Ευθύμιος Λέκκας, υπάρχει ισχυρή σύσταση στους κατοίκους να μην μπαίνουν σε σπίτια που μπορούν να έχουν την παραμικρή βλάβη, καθώς υπάρχει πάντα το ενδεχόμενο ένός νέου σεισμού. Το ίδιο ισχύει και για σημεία, ανοικτά, που όμως μπορεί να υπάρχουν ετοιμόρροπα κτίσματα.

Μετά τον βραδινό σεισμό των 5 Ρίχτερ, επιδεινώθηκαν προβλήματα που είχαν δημιουργηθεί από πρωινούς σεισμούς. Οπως ανέφερε στο evima.gr ο πρόεδρος της κοινότητας Ζαράκων Χρήστος Τρανός «έχουν πέσει σκάλες από κάποια σπίτια ενώ έχουν επιδεινωθεί τα ρήγματα που δημιούργησε ο πρώτος ο σεισμός σε σπίτια σχόλια κι άλλα κτήρια».

«Μετά τη σεισμική δόνηση μεγέθους 5 Ρίχτερ, νότια - νοτιοανατολικά της περιοχής Ζαράκων Ευβοίας, κινητοποιήθηκαν άμεσα οι δυνάμεις Πολιτικής Προστασίας με διασπορά στην ευρύτερη περιοχή. Μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί ζημιές και το Πυροσβεστικό Σώμα δεν έχει λάβει καμία κλήση. Πραγματοποιούνται περιπολίες από Πυροσβεστικές και Αστυνομικές δυνάμεις, ενώ ανάλογα έχουν κινητοποιηθεί και οι δυνάμεις του Λιμενικού Σώματος. Με εντολή Αρχηγού Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγου Αλέξιου Ράπανου, θα βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα όλες οι Ε.Μ.Α.Κ» ανέφερε η σχετική ανακοίνωση της Πυροσβεστικής.

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.
Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA