Μενού
  • Α-
  • Α+

Μια ακόμα καταγγελία που χρήζει άμεσης διερεύνησης από τις Αρχές έρχεται στο φως της δημοσιότητας από ένα ταλαιπωρημένο παιδί που φιλοξενείτο στις δομές της Κιβωτού του Κόσμου. Ενα 8χρονο αγόρι, πρώην τρόφιμος μιας εκ των δομών περιέγραψε τις βασανιστικές στιγμές που βίωσε. Οπως καταγγέλλει το παιδί «με χτυπούσαν, με τυραννάγανε, με ταράζανε, με κλειδώνανε οι παιδαγωγοί μου».

«Ημουν λίγο ζωηρός και μια κυρία μου είχε είπε ότι η συμπεριφορά μου είναι για κλουβί και με έβαλε στο κλουβί. Σε κλουβί για παπαγαλάκια και με κλείδωσε. Ηταν βράδυ», πρόσθεσε και συνέχισε: «Φώναζα να με βγάλουν και έκατσα τρεις ώρες και με έβγαλε ο αδερφός μου... Ηταν βράδυ» επανέλαβε με ταραγμένη φωνή το παιδάκι λέγοντας ότι όσο αυτός βίωνε τον εφιάλτη, «τα υπόλοιπα παιδιά ήταν στο κρεβάτι τους».

Συνεχίζοντας ο μικρός είπε ότι όταν τον έβαζαν μέσα στο κλουβί «δεν μου έδινε ούτε νερό ούτε φαγητό» και σημείωσε ότι και οι φίλοι του περνούσαν χάλια. Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο 8χρονος η δομή ήταν χωρισμένη σε «κακούς και καλούς». Οι καλοί έπαιρναν επιβραβεύσεις, ενώ οι κακοί είχαν συνέπειες.

«Εγώ ήμουν στους κακούς. Εκανα σκανδαλιές» είπε και πρόσθεσε «με χτυπούσαν οι παιδαγωγοί με κλωτσιές και μπουνιές».

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση είπε πως του έλεγαν να μην τα λέει στους γονείς του «γιατί θα με χτυπήσουν πάλι». «Δεν θέλω να ξαναπάω στην Κιβωτό ποτέ», είπε στο τέλος ο 8χρονος.

Η δικηγόρος Κατερίνα Φραγκάκη, μίλησε επίσης στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα», μιλώντας για μια υπόθεση από τον Ιανουάριο του 2022 όπου μια οικογένεια διεκδικούσε να επιστρέψουν τρία παιδιά στο σπίτι από την «Κιβωτό του Κόσμου».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA