Μενού
  • Α-
  • Α+

Μήνυμα από το 112 έλαβαν γύρω στις 4 το μεσημέρι κάτοικοι στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλίας. Η Πολιτική Προστασία προειδοποιεί για πολύ επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα μέχρι το απόγευμα της Πέμπτης.  Υπενθυμίζεται ότι λίγο μετά τη μία το μεσημέρι μάλιστα, εστάλη και το πρώτο μήνυμα, που αφορούσε τους κατοίκους σε Ζάκυνθο και Κεφαλονια. «Επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα (ισχυρές καταιγίδες) έως τις βραδινές ώρες σήμερα. Περιορίστε τις μετακινήσεις σας στις απολύτως απαραίτητες & ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών» ανέφερε μεταξύ άλλων.

Ακόμη, νέα σύσκεψη πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, υπό τον Υπουργό, Χρήστο Στυλιανίδη, με συμμετοχή του Υφυπουργού, Ευάγγελου Τουρνά, του Γενικού Γραμματέα, Βασίλειου Παπαγεωργίου, της ηγεσίας του Πυροσβεστικού Σώματος, καθώς και μετεωρολόγων για την αξιολόγηση των νεότερων μετεωρολογικών δεδομένων που αφορούν στην κακοκαιρία με την ονομασία «Αριελ» που ήδη πλήττει αρκετές περιοχές της χώρας. Υπενθυμίζεται ότι αντίστοιχη σύσκεψη πραγματοποιήθηκε και χθες, Τρίτη, 29 Νοεμβρίου.

Στο πλαίσιο της σύσκεψης, εξετάστηκε η μέχρι τώρα εξέλιξη της κακοκαιρίας και αποφασίστηκε να ενεργοποιηθεί το 112 για την αποστολή προειδοποιητικών μηνυμάτων προς τους κατοίκους, ανάλογα με την πορεία και εξέλιξη των φαινομένων σε συγκεκριμένες περιοχές. Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας βρίσκεται σε πλήρη ετοιμότητα και έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, τις περιφέρειες και τους δήμους της χώρας ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας για να αντιμετωπίσουν άμεσα τις επιπτώσεις από την εκδήλωση έντονων καιρικών φαινομένων. Παράλληλα, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, μεριμνώντας για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας από κινδύνους που προέρχονται από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων.

Νέο έκτακτο δελτίο από την ΕΜΥ

Στις 11 το πρωί της Τετάρτης, ΕΜΥ εξέδωσε νέο επικαιροποιημένο δελτίο επιδείνωσης του καιρού, σύμφωνα με το οποίο: «Σύστημα κακοκαιρίας με την ονομασία «Αριελ», που οφείλεται σε βαρομετρικό χαμηλό που βρίσκεται νότια της Ιταλίας και κινείται αργά ανατολικά βορειοανατολικά, προκαλεί επιδείνωση του καιρού με κύρια χαρακτηριστικά τα μεγάλα ύψη βροχής, τις μεγάλες ραγδαιότητες βροχόπτωσης, τη μεγάλη συχνότητα κεραυνών στα θαλάσσια-παραθαλάσσια τμήματα και τους θυελλώδεις ανέμους 7 με 8 μποφόρ. Η κακοκαιρία θα διαρκέσει έως και τις βραδινές ώρες της Πέμπτης (01-12-2022).

Σημειώνεται ότι τα φαινόμενα την Τετάρτη (30-11-2022) θα είναι κατά τόπους ιδιαίτερα ισχυρά στην κεντρική Μακεδονία (κυρίως νομούς Πιερίας και Χαλκιδικής) και στα βορειοανατολικά τμήματα της Θεσσαλίας.

Πιο αναλυτικά, ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλώνονται:

  • Α. Στο Ιόνιο, την Πελοπόννησο, τη δυτική και την ανατολική Στερεά (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής), την Εύβοια και τη δυτική και τη νότια Κρήτη μέχρι τις προμεσημβρινές ώρες της Πέμπτης (01-12-2022).
  • Β. Στην κεντρική Μακεδονία, τη Θεσσαλία και τις Σποράδες από νωρίς το απόγευμα της Τετάρτης (30-11-2022) μέχρι και τις μεσημβρινές ώρες της Πέμπτης (01-12-2022).
  • Γ. Στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα την Πέμπτη (01-12-2022) από νωρίς το πρωί μέχρι και το βράδυ».
Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA