Μενού
  • Α-
  • Α+

Την απόφαση για απομάκρυνση τριών υψηλόβαθμων στελεχών του πρώην Διοικητικού Συμβουλίου της Κιβωτού του Κόσμου, έλαβε αργά το μεσημέρι της Τετάρτης το νέο Δ.Σ. που ορίστηκε προ ημερών από την κυβέρνηση. Στην ουσία πρόκειται για τρία άτομα που αποτελούσαν στενούς συνεργάτες του πατέρα Αντωνίου, αλλά και της πρεσβυτέρας και εκτός των άλλων εναντίον τους εκκρεμούν πολλές καταγγελίες για βίαιες και κακοποιητικές συμπεριφορές σε παιδιών των δομών της ΜΚΟ. Τα δύο άτομα είναι από τα λεγόμενα... πρωτοπαλίκαρα του ιδρυτή και εμπνευστή της Οργάνωσης και μία γυναίκα, σύζυγο του ενός άνδρα. 

Διαβάστε ακόμη: Κιβωτός του Κόσμου: Το πρώην μέλος του ΔΣ «παζαρεύει» ακόμα και σήμερα ακίνητα για εκμίσθωση - Τι λέει ο ίδιος

Συγκεκριμένα, όπως αποκάλυψε η εκπομπή Live News του MEGA, το νέο Δ.Σ. κατά τη σημερινή του συνεδρίαση έλαβε την απόφαση να παύσει από τα μέχρι πρότινος καθήκοντά τους τα τρία αυτά άτομα έπειτα από ύπαρξη πολλών καταγγελιών.

Οι απολύσεις αφορούν:

  • Στον 35χρονο παιδαγωγό από τη δομή της Πωγωνιανής που έχει καταγγελθεί από πολλά παιδιά για τις κακοποιητικές συμπεριφορές τους.

     

  • Στη σύζυγό του 35χρονου παιδαγωγού, η οποία ήταν μέλος του πρώην Δ.Σ. και είχε τον ρόλο της Κοινωνικής Λειτουργού. 

     

  • Στον 34χρονο Ιρακινό που θεωρείται το «δεξί χέρι» του πατέρα Αντωνίου και έφτασε να αποτελεί τον Γενικό Διευθυντή της Κιβωτού.

Ολοι τους απολύθηκαν λαμβάνοντας όλα τα νόμιμα, καθώς και τις αποζημιώσεις που τους αναλογούσαν ανάλογα με τα χρόνια υπηρεσίας του καθενός.  

Θεοδωρικάκος: «Κανένα αόρατο χέρι δεν σταματά την έρευνα»

Στο μεταξύ, στην εκπομπή Live News, μίλησε ως καλεσμένος, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, ο οποίος υπογράμμισε ότι κανείς δεν είναι πάνω από τον νόμο και ότι από τις αρχές Σεπτεμβρίου όταν και ανατέθηκε η έρευνα στην Αστυνομία, οι έλεγχοι έτρεξαν άμεσα και πως κανένα... αόρατο χέρι δεν βρέθηκε να τους σταματήσει. Αντιθέτως, όπως τόνισε, υπάρχει πολιτική βούληση για να φτάσει η υπόθεση μέχρι τέλους! «Έχει σημασία για τους πολίτες να γνωρίζουν και να είναι πραγματικότητα, ότι οι νόμοι είναι νόμοι και ισχύουν για όλους χωρίς διακρίσεις και εξαιρέσεις. Έναντι του νόμου είμαστε όλοι ίσοι και αυτό θα πρέπει να εφαρμόζεται. Το μήνυμα ήταν και είναι ξεκάθαρο. Για όποιον και αν είναι οι καταγγελίες, θα εξεταστούν. Όποιος και αν έχει υποπέσει σε παράνομη δραστηριότητα θα ακολουθήσει τον δρόμο της δικαιοσύνης. Η αστυνομία κάνει το καθήκον της».

Όπως είπε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, η ΕΛ.ΑΣ όπως και η οικονομική αστυνομία, χειρίζονται την υπόθεση υπό τις οδηγίες της δικαιοσύνης. «Θέλω να γνωρίζουν όλοι οι πολίτες πως η οικονομική αστυνομία μπήκε στις δομές της ‘Κιβωτού’ και ξεπλήρωσε την πρώτη φάση της αποστολής της. Υπάρχουν ευρήματα που έχουν ενδιαφέρον και θα αξιολογηθούν. Υπάρχει απόλυτη βούληση να εξετάζονται όλες οι περιπτώσεις και όλες οι καταγγελίες».

Ο κ. Θεοδωρικάκος τόνισε ότι για τα όποια συμπεράσματα θα πρέπει να «περιμένουμε την εκτίμηση της δικαιοσύνης», ενώ επέρριψε ευθύνες και στις Περιφέρειες που έχουν τον ρόλο για τους ελέγχους στις ΜΚΟ. «Η ευθύνη ανήκει σε αυτούς που ανήκει. Έχει σημασία οι αρμόδιοι φορείς να κάνουν τους ελέγχους. Οι ΜΚΟ που αφορούν παιδιά υπάγονται στις αρμοδιότητες των Περιφερειών».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA