Μενού
  • Α-
  • Α+

Παρατείνεται έως και την Τρίτη 20 Δεκεμβρίου και ώρα 12.00 τα μεσάνυχτα η προθεσμία για την ολοκλήρωση της διαδικασίας για την ψηφιακή απογραφή του ωραρίου απασχόλησης, στο Πληροφοριακό Σύστημα ΕΡΓΑΝΗ ΙΙ, από όλες τις επιχειρήσεις - εργοδότες του ιδιωτικού τομέα για το σύνολο των εργαζομένων τους με σύμβαση μισθωτής εξαρτημένης εργασίας. Η ψηφιακή απογραφή του χρόνου εργασίας αποτελεί το προηγούμενο στάδιο για την πλήρη εφαρμογή του μηχανισμού της Ψηφιακής Κάρτας Εργασίας. Η παράταση αυτή παρέχεται προκειμένου να δοθεί επαρκής χρόνος σε όσες εταιρείες δεν απογράφηκαν και στους λογιστές τους να προχωρήσουν στις αναγκαίες ενέργειες. Υπογραμμίζεται ωστόσο ότι δεν θα δοθεί άλλη παράταση.

Διαβάστε ακόμη: Κακοκαιρία Αριελ: Οι περιοχές που θα «χτυπήσει» τις επόμενες ώρες - Live η πορεία της και τα μηνύματα του 112

Σημειώνεται ότι από την 1η Νοεμβρίου που άνοιξε το σύστημα  έως την Παρασκευή 25 Νοεμβρίου είχαν γίνει εγγραφές που αντιστοιχούσαν σε 500.000 περίπου εργαζομένους, επί συνόλου 2.410.134  Έως το βράδυ της Τρίτης 29 Νοεμβρίου – μια ημέρα πριν την εκπνοή της αρχικής προθεσμίας – οι εγγραφές αντιστοιχούσαν σε 974.000 εργαζομένους.

Έως τις 6.00 μ.μ. σήμερα είχαν γίνει εγγραφές για 1.346.205 εργαζομένους (ποσοστό 55,8%% επί του συνόλου). Αντίστοιχα, μέχρι τις 6.00 μ.μ. σήμερα, επί συνόλου 289.334 περίπου επιχειρήσεων είχαν εγγραφεί 195.967 επιχειρήσεις (ποσοστό 67%). Από τα στοιχεία αυτά αποδεικνύεται ότι έχει εγγραφεί η μεγάλη πλειονότητα των επιχειρήσεων- πράγμα που αποδεικνύει ότι ενεγράφησαν πάρα πολλές μικρές επιχειρήσεις- αλλά και η πλειονότητα των εργαζομένων. Οι δε περισσότερες εγγραφές έχουν γίνει τις τελευταίες πέντε ημέρες, ενώ το σύστημα ήταν ανοιχτό από την Τρίτη 1η Νοεμβρίου.

Με βάση τις εγγραφές που έχουν γίνει μέχρι σήμερα καθίσταται σαφές ότι η 20ημερη παράταση που δίνεται για την ολοκλήρωση της διαδικασίας είναι υπερ-επαρκής χρόνος για να γίνουν οι αντίστοιχες εγγραφές για τις επιχειρήσεις και τους εργαζομένους που εντάσσονται στο «ΕΡΓΑΝΗ ΙΙ».

Το νέο αναβαθμισμένο Πληροφοριακό Σύστημα «ΕΡΓΑΝΗ ΙΙ» είναι ένα βήμα μπροστά για όλους. Για την Πολιτεία που έχει πληρέστερη εικόνα για την αγορά εργασίας. Για τους εργαζομένους που μπορούν να υπερασπιστούν πιο αποτελεσματικά τα δικαιώματά τους. Αλλά και για τις επιχειρήσεις και τους λογιστές τους καθώς το «ΕΡΓΑΝΗ ΙΙ» θα είναι ένα σύστημα με πολύ μικρότερο γραφειοκρατικό βάρος. Καλούμαστε όλοι λοιπόν να στηρίξουμε αυτή την αλλαγή που έχει έντονο χρώμα διαφάνειας και προόδου, πάντα σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA