Μενού
kibotos toy kosmoy
Κιβωτός του Κόσμου | Pixabay, eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στις έρευνες της Οικονομικής Αστυνομίας γύρω από την υπόθεση της Κιβωτού του Κόσμου και των προσώπων που εμπλέκονται σε ύποπτες συναλλαγές. Μετά τη δέσμευση των τραπεζικών λογαριασμών του πατέρα Αντωνίου, της πρεσβυτέρας Σταματίας Γεωργαντή αλλά και στενών συγγενών τους πραγματοποιήθηκε έφοδος στο διαμέρισμα που διατηρούσαν μέσα στη δομή της ΜΚΟ στον Κολωνό και βγήκε... λαβράκι. Διαπιστώθηκε πως υπήρχαν κοσμήματα μεγάλης αξίας από δωρεές πολιτών, 270 χρυσές λίρες Αγγλίας και 345.000 ευρώ σε κρύπτη, σε χαρτονομίσματα από 5 έως 50 ευρώ. 

Διαβάστε ακόμη: Κιβωτός του Κόσμου: Το πρώην μέλος του ΔΣ «παζαρεύει» ακόμα και σήμερα ακίνητα για εκμίσθωση - Τι λέει ο ίδιος

Πατέρας Αντώνιος και πρεσβυτέρα Σταματία έχει διαπιστωθεί πως έχουν τρεις τραπεζικούς λογαριασμούς: δύο κοινούς με 190.000 ευρώ και έναν στο όνομα του ιερέα με 90.000 ευρώ. Πληροφορίες αναφέρουν πως ο ιερέας έχει και έναν προσωπικό λογαριασμό στον οποίο συνδικαιούχος είναι μία γυναίκα. Ταυτόχρονα, τα χρήματα της ΜΚΟ σε τράπεζες υπολογίζονται στα 15 εκατομμύρια ευρώ. Σύμφωνα με το STAR, πατέρας Αντώνιος και πρεσβυτέρα ήταν συνεργάσιμοι κατά τη διάρκεια της έρευνας στο διαμέρισμα και φέρονται να είπαν στους αστυνομικούς όταν βρήκαν τα χρήματα: «δεν θα φεύγαμε, δεν είχαμε σκοπό να εξαφανιστούμε». 

Οσον αφορά τους λογαριασμούς της Κιβωτού, είναι σε τέσσερις τράπεζες και έχουν μεταξύ άλλων, 3.500.000 ευρώ και 5.919.673 ευρώ. Οι αστυνομικοί τείνουν προς το συμπέρασμα πως οι θυρίδες του ζευγαριού ήταν «φωλιά» εκατομμυρίων ευρώ. Σύμφωνα με το MEGA, η αρχή για το ξέπλυμα «μαύρου» χρήματος φέρεται να καταλήγει στο συμπέρασμα πως η θυρίδα της πρεσβυτέρας Σταματάς λειτουργούσε σαν «αποθήκη» ρευστού για διεκπεραίωση αφανών ενεργειών.

Κιβωτός του Κόσμου: Εκτός ΜΚΟ τρία μεγαλοστελέχη 

Ενώ οι έρευνες για τα οικονομικά συνεχίζονται, το νέο Διοικητικό Συμβούλιο αποφάσισε την απομάκρυνση τριών υψηλόβαθμων στελεχών του πρώην ΔΣ. Στην ουσία πρόκειται για τρία άτομα που αποτελούσαν στενούς συνεργάτες του πατέρα Αντωνίου, αλλά και της πρεσβυτέρας και εκτός των άλλων εναντίον τους εκκρεμούν πολλές καταγγελίες για βίαιες και κακοποιητικές συμπεριφορές σε παιδιών των δομών.

Οι απολύσεις αφορούν:

  • Στον 35χρονο παιδαγωγό από τη δομή της Πωγωνιανής που έχει καταγγελθεί από πολλά παιδιά για τις κακοποιητικές συμπεριφορές τους.
  • Στη σύζυγό του 35χρονου παιδαγωγού, η οποία ήταν μέλος του πρώην Δ.Σ. και είχε τον ρόλο της Κοινωνικής Λειτουργού. 
  • Στον 34χρονο Ιρακινό που θεωρείται το «δεξί χέρι» του πατέρα Αντωνίου και έφτασε να αποτελεί τον Γενικό Διευθυντή της Κιβωτού.

Ολοι τους απολύθηκαν λαμβάνοντας όλα τα νόμιμα, καθώς και τις αποζημιώσεις που τους αναλογούσαν ανάλογα με τα χρόνια υπηρεσίας του καθενός.  

Θεοδωρικάκος: «Κανένα αόρατο χέρι δεν σταματά την έρευνα»

Στο μεταξύ, στην εκπομπή Live News, μίλησε ως καλεσμένος, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, ο οποίος υπογράμμισε ότι κανείς δεν είναι πάνω από τον νόμο και ότι από τις αρχές Σεπτεμβρίου όταν και ανατέθηκε η έρευνα στην Αστυνομία, οι έλεγχοι έτρεξαν άμεσα και πως κανένα... αόρατο χέρι δεν βρέθηκε να τους σταματήσει. Αντιθέτως, όπως τόνισε, υπάρχει πολιτική βούληση για να φτάσει η υπόθεση μέχρι τέλους! «Έχει σημασία για τους πολίτες να γνωρίζουν και να είναι πραγματικότητα, ότι οι νόμοι είναι νόμοι και ισχύουν για όλους χωρίς διακρίσεις και εξαιρέσεις. Έναντι του νόμου είμαστε όλοι ίσοι και αυτό θα πρέπει να εφαρμόζεται. Το μήνυμα ήταν και είναι ξεκάθαρο. Για όποιον και αν είναι οι καταγγελίες, θα εξεταστούν. Όποιος και αν έχει υποπέσει σε παράνομη δραστηριότητα θα ακολουθήσει τον δρόμο της δικαιοσύνης. Η αστυνομία κάνει το καθήκον της».

Όπως είπε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, η ΕΛ.ΑΣ όπως και η οικονομική αστυνομία, χειρίζονται την υπόθεση υπό τις οδηγίες της δικαιοσύνης. «Θέλω να γνωρίζουν όλοι οι πολίτες πως η οικονομική αστυνομία μπήκε στις δομές της ‘Κιβωτού’ και ξεπλήρωσε την πρώτη φάση της αποστολής της. Υπάρχουν ευρήματα που έχουν ενδιαφέρον και θα αξιολογηθούν. Υπάρχει απόλυτη βούληση να εξετάζονται όλες οι περιπτώσεις και όλες οι καταγγελίες». Ο κ. Θεοδωρικάκος τόνισε ότι για τα όποια συμπεράσματα θα πρέπει να «περιμένουμε την εκτίμηση της δικαιοσύνης», ενώ επέρριψε ευθύνες και στις Περιφέρειες που έχουν τον ρόλο για τους ελέγχους στις ΜΚΟ. «Η ευθύνη ανήκει σε αυτούς που ανήκει. Έχει σημασία οι αρμόδιοι φορείς να κάνουν τους ελέγχους. Οι ΜΚΟ που αφορούν παιδιά υπάγονται στις αρμοδιότητες των Περιφερειών».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA