Μενού
  • Α-
  • Α+

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η κακοκαιρία Αριελ που αναμένεται να «χτυπήσει» τη χώρα και σήμερα, Πέμπτη, πριν αρχίσει να υποχωρεί σταδιακά ως το βράδυ. Σύμφωνα μάλιστα με το επικαιροποιημένο δελτίο της ΕΜΥ τα φαινόμενα τις επόμενες ώρες θα είναι κατά τόπους ιδιαίτερα ισχυρά στην κεντρική Μακεδονία (κυρίως νομούς Πιερίας και Χαλκιδικής) και στα βορειοανατολικά τμήματα της Θεσσαλίας. Κύρια χαρακτηριστικά, παραμένουν, τα μεγάλα ύψη βροχής, οι μεγάλες ραγδαιότητες βροχόπτωσης, η μεγάλη συχνότητα κεραυνών στα θαλάσσια-παραθαλάσσια τμήματα και οι κατά διαστήματα θυελλώδεις ανέμους 7 με 8 μποφόρ

Διαβάστε ακόμη: Καιρός: Για δεύτερο 24ωρο η Αριελ «σφυροκοπά» τη χώρα

Συγκεκριμένα εντός της ημέρας, μέχρι τις βραδινές ώρες, ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλώνονται:

  • Α. Στο Ιόνιο, την Πελοπόννησο, τη δυτική και την ανατολική Στερεά (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής), την Εύβοια και τη δυτική και τη νότια Κρήτη μέχρι τις προμεσημβρινές ώρες της Πέμπτης (01-12-2022).
  • Β. Στην κεντρική Μακεδονία, τη Θεσσαλία και τις Σποράδες μέχρι και τις μεσημβρινές ώρες της Πέμπτης (01-12-2022).
  • Γ. Στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα την Πέμπτη (01-12-2022) από νωρίς το πρωί μέχρι και το βράδυ.

Αλλάζει το σκηνικό στην Αττική

Σύμφωνα με τις τελευταίες εκτιμήσεις και τις προγνώσεις των μετεωρολόγων, η κακοκαιρία δεν θα είναι τόσο ισχυρή σήμερα, τουλάχιστον στην Αττική,. Μάλιστα αναμένεται να υπάρξουν μεγάλα διαστήματα με ηλιοφάνεια.

Προβλήματα και ζημιές σε πολλές περιοχές

Πλημμυρισμένα σπίτια και δρόμους έχει αφήσει μέχρι τώρα πίσω της η κακοκαιρία στην Σκόπελο. Τα σχολεία στο νησί παραμένουν κλειστά, επειδή ο όγκος του νερού από τις βροχοπτώσεις ήταν αρκετός. Οπως ανέφερε ο Δήμαρχος σε κάποια από τα σχολεία του νησιού υπήρξε εισροή υδάτων, λόγω παλαιότητας των κτηρίων, με αποτέλεσμα να οδηγηθεί σε αυτή την απόφαση.

Στη Θεσσαλονίκη, σε κεντρικούς δρόμους, λόγω των ισχυρών ανέμων έπεσαν δέντρα με αποτέλεσμα να υπάρξουν σοβαρές ζημιές σε σταθμευμένα οχήματα.

Στην Εύβοια, και ιδιαίτερα στο κεντρικό κομμάτι του νησιού, ο όγκος του νερού προκάλεσε καταστροφές. Οπως αναφέρι το evima η καταρρακτώδης και συνεχής για πολύ ώρα βροχή δημιούργησε προβλήματα και στο χωριό Οξύλιθος του Δήμου Κύμης Αλιβερίου. Πρανές οικοπέδων έπεσαν με αποτέλεσμα τα χώματα να βουλώσουν, ενώ παράλληλα σχάρες και ρείθρα ομβρίων υδάτων ξεχείλισαν από τους μεγάλους όγκους βροχής και έτσι έκλεισαν οι δρόμοι.

Πτώση βράχων στην Εθνική

Σοβαρά προβλήματα δημιουργήθηκαν στην Εθνική Οδό Αθηνών - Κορίνθου καθώς λόγω της κακοκαιρίας υπήρξε πτώση βράχων σε δύο σημεία, στο ρεύμα εισόδου κοντά στην Κινέτα. Δύο αυτοκίνητα προσέκρουσαν σε βράχους που έπεσαν στον δρόμο, ευτυχώς χωρίς να υπάρξουν τραυματισμοί, αλλά μόνο υλικές ζημιές. Η τροχαία έχει διακόψει την κυκλοφορία από τον κόμβο της Κινέτας έως τον κόμβο των Μεγάρων, από το 46ο έως το 49ο χλμ. με τα οχήματα να εκτρέπονται στην παλαιά εθνική Οδό.

Σε επιφυλακή η Πολιτική Προστασία

Οι κάτοικοι των περιοχών που θα πλήξει η κακοκαιρία καλούνται να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους και να ακολουθήσουν τις οδηγίες που έχει εκδώσει σε ανακοίνωσή της η Πολιτική Προστασία. 

Η Πολιτική Προστασία παραμένει σε επιφυλακή, και σύμφωνα με την εκτίμηση των μετεωρολόγων, από το απόγευμα της Πέμπτης, τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν στο σύνολο της χώρας και θα κινηθούν ανατολικότερα.

Δείτε LIVE την εξέλιξη της κακοκαιρίας Αριελ

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA