Μενού
  • Α-
  • Α+

Ο «στρατός» του πορτοκαλιού αποτελείται από τους εργαζόμενους στην εταιρία παραγωγής χυμών του Χρήστου Παπαδημητρακόπουλου, ο οποίος φαίνεται να εφαρμόζει στρατιωτικούς κανόνες στην επιχείρησή του. Ο επιχειρηματίας «βαπτίζει» τους υπαλλήλους του με στρατιωτικούς βαθμούς, ενώ σύμφωνα με καταγγελίες, φαίνεται να επιβάλλει και στρατιωτική εκπαίδευση με push ups για αυτούς που παρεκκλίνουν. Υπάλληλοι της εταιρείας έχουν αποχωρήσει το τελευταίο διάστημα εξαιτίας των εργασιακών συνθηκών που επικρατούν στην εταιρεία. Άλλοι πάλι, μεταφράζουν τα push ups στον εργασιακό χώρο ως μια γενναιόδωρη και προαιρετική παροχή της εταιρίας.

Διαβάστε ακόμη: Ημαθία: Εκτός κινδύνου η 15χρονη που παρασύρθηκε από αυτοκίνητο

Στο Live News μίλησε αποκλειστικά ο γυμναστής, ο οποίος είχε προσληφθεί, όπως ισχυρίζεται, για να γυμνάζει το προσωπικό: «Γιατί όχι; Τι καλύτερο από το να κάνεις τη δουλειά σου και να μπορείς ταυτόχρονα να γυμνάζεσαι;» αναρωτιέται ο ίδιος. Παράλληλα, παρουσίασε και ένα πιστοποιητικό, το οποίο βεβαιώνει ότι ο υπάλληλος της εταιρίας, παρακολούθησε και ολοκλήρωσε το προπονητικό πρόγραμμα που του παρείχε επιχείρηση, το οποίο υπογράφει ο εργοδότης!

Δεν είναι όμως, μόνο η στρατιωτική εκπαίδευση, η δομή και τα «γαλόνια» που δυσαρέστησαν εκείνους που επέλεξαν να καταγγείλουν τις συνθήκες. Επιπλέον κάνουν λόγο για παράνομες κάμερες, αλλά και... χρωστούμενα. Στον στρατό του πορτοκαλιού, υπάρχει η ύψιστη βαθμίδα που σύμφωνα με τον «χρησμένο» ταγματάρχη της επιχείρησης, είναι ένας στόχος εφικτός. Οι πρακτικές που χρησιμοποιούνται στη συγκεκριμένη επιχείρηση θεωρήθηκαν από αρκετούς απαράδεκτες και αποχώρησαν μόλις κατάλαβαν, όπως ισχυρίζονται, πώς ακριβώς λειτουργεί η εταιρεία.

This is... Orangeland Sparta!

Πάντως, πέρα από τη... στρατιωτική εκπαίδευση, στη Σπάρτη δεν υπάρχει άλλο εργοστάσιο όμοιό του. Μπορεί να παράγει χυμό πορτοκαλιών, αλλά εύκολα κάποιος θα το μπέρδευε με γκαλερί. Ο ιδιοκτήτης αυτού του εργοστασίου, Χρήστος Παπαδημητρακόπουλος, είναι και ο εμπνευστής του πρωτοποριακού εκπαιδευτικού θεματικού πάρκου της Orangeland.Η Orangeland, όραμα του δραστήριου και ανήσυχου προέδρου της Biofresh υποδέχεται επισκέπτες, οι οποίοι παράλληλα συμμετέχουν μέσα από εργαστήρια και άλλες βιωματικές δράσεις, σε όλη την αλυσίδα παραγωγής: από τη φύτευση μιας πορτοκαλιάς, μέχρι τη χυμοποίηση του πορτοκαλιού και του λεμονιού στο Οrange Factory. 

Μόνο το εργοστάσιο κόστισε 11.5 εκατομμύρια ευρώ, ενώ για να ολοκληρωθεί το θεματικό πάρκο χρειάζεται ένα εκατομμύριο ακόμα. Η εταιρεία διαθέτει άλλα δύο εργοστάσια σε Αίγυπτο και Ολλανδία.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA