Μενού
  • Α-
  • Α+

Τον κομβικό ρόλο των εργαζομένων στις δομές της Κιβωτού του Κόσμου σημειώνουν στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. καθώς, όπως λένε, οι δικές τους μαρτυρίες μπορούν να συμπληρώσουν τις καταγγελίες που έχουν κάνει παιδιά που φιλοξενήθηκαν στις δομές. «Έχουν δει και ακούσει πολλά… Ήρθε η ώρα των αποκαλύψεων. Η αλήθεια πρέπει να λάμψει» επισημαίνουν χαρακτηριστικά. Μαρτυρίες που θα έχουν τη δική τους βαρύνουσα σημασία κατά την εκδίκαση της υπόθεσης για την οποία ετοιμάζεται πυρετωδώς και το νομικό επιτελείο του πατέρα Αντωνίου με τον ίδιο να φέρεται να εμμένει στη θέση πως δεν έχει καμία σχέση με τα όσα του αποδίδονται. Τα ίχνη του πάντως έχουν χαθεί τα τελευταία 24ωρα και κανείς δεν είναι σε θέση να πει εάν παραμένει στη δομή του Κολωνού ή βρίσκεται στο σπίτι κάποιου συνεργάτη του και ενώ είναι σε ισχύ η εισαγγελική διάταξη σύμφωνα με την οποία απαγορεύεται στον ίδιο και σε τρεις συνεργάτες του να πλησιάζουν τις δομές της Κιβωτού για λόγους προστασίας των ανήλικων παιδιών που φιλοξενούνται.

Διαβάστε ακόμη: Κιβωτός του Κόσμου: Σοκάρει η καταγγελία μητέρας - «Δε μου έλεγαν σε ποια δομή βρισκόταν το παιδί μου»

Από την πλευρά της η πρεσβυτέρα έκανε χθες την εμφάνιση της φανερά εκνευρισμένη από το «τσουνάμι» των αποκαλύψεων και απέφυγε να κάνει την οποιαδήποτε δήλωση στους δημοσιογράφους. Σύμφωνα με πληροφορίες, το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της ΜΚΟ με πρόεδρο την Αλεξάνδρα Μαρτίνου, αναμένεται να στείλει επιστολή στην πρεσβυτέρα με την οποία θα της ζητά μέχρι την άλλη εβδομάδα να αποχωρήσει από το διαμέρισμα του τετάρτου ορόφου στη δομή της «Κιβωτού» στον Κολωνό.

Την ίδια στιγμή σφίγγει ολοένα και περισσότερο ο κλοιός για τον πατέρα Αντώνιο, την πρεσβυτέρα, συγγενείς τους και μέλη προηγούμενων διοικήσεων της Κιβωτού καθώς στο πλαίσιο της προκαταρκτικής έρευνας, ο εισαγγελέας πρωτοδικών ζήτησε να διερευνηθούν από τα στελέχη της Οικονομικής Αστυνομίας τέσσερα κακουργήματα, της υπεξαίρεσης, απιστίας, φοροδιαφυγής και ξέπλυμα μαύρου χρήματος. Ειδικότερα ο εισαγγελέας πρωτοδικών έδωσε εντολή να διενεργηθεί φορολογικός έλεγχος την τελευταία 5ετία, γνωστοποίηση του πορίσματος του διαχειριστικού ελέγχου, γνωστοποίηση για το εάν έχουν χορηγηθεί εθνικές ή κοινοτικές επιχορηγήσεις προς την οργάνωση και άνοιγμα τραπεζικών λογαριασμών για την τελευταία 5ετια τόσο της «Κιβωτού του Κόσμου» όσο και των 11 εμπλεκόμενων προσώπων.

Παράλληλα και χθες στα κεντρικά γραφεία της Οργάνωσης στον Κολωνό βρέθηκε κλιμάκιο ορκωτών λογιστών. Εκτιμάται πως 35 εκατομμύρια ευρώ φέρεται ότι έχουν περάσει τα τελευταία 5 χρόνια από την «Κιβωτό» με το πιο σημαντικό ερώτημα να αφορά τη διαχείριση τους αλλά και την προέλευση τόσο των χρημάτων όσο και των κοσμημάτων ενώ στο «μικροσκόπιο» έχουν μπει και οι δωρεές σε ακίνητα και οχήματα. Τα στελέχη της Οικονομικής Αστυνομίας ερευνούν εάν το ζευγάρι μπορεί να δικαιολογήσει αυτά τα ποσά ή υπάρχουν ενδείξεις για ροή μαύρου χρήματος και σκιώδεις οικονομικές δραστηριότητες. Ακόμη ο πατέρας Αντώνιος φαίνεται να μην είχε ασχοληθεί ποτέ με τον μισθό τους αποταμιεύοντας τα τελευταία οκτώ χρόνια περίπου 120.000 ευρώ. Επίσης συνεχώς προκύπτουν νέα στοιχεία για τις δραστηριότητες των παιδιών καθώς η Κιβωτός τα χρησιμοποιούσε για την Παρασκευή τυριών και μάλιστα έναντι χρηματικής αμοιβής εάν εργάζονταν το Σαββατοκύριακο.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA