Μενού
kivotos-toy-kosmoy
Κιβωτός του Κόσμου | eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Πρώην φιλοξενούμενος και νυν εργαζόμενος της «Κιβωτού» μιλά αποκλειστικά στο «Χαμογέλα και Πάλι» για το πώς εκτιμά ο ίδιος τις καταγγελίες ενάντια στην οργάνωση. Ο Τσαμπίκος είναι πρώην φιλοξενούμενος της «Κιβωτού» και σήμερα εργάζεται ως οδηγός στη δομή της Χίου. Όπως δηλώνει ήταν μία κίνηση που έκανε με τη θέλησή του.

Ερωτώμενος αρχικά για τις τιμωρίες, τις λεγόμενες «συνέπειες» που έβαζαν οι παιδαγωγοί στα παιδιά των δομών απαντά: «Τι πάει να πει τιμωρία, δηλαδή ποια τιμωρία; Να σας πω κάτι, έχω “φάει” κι εγώ τιμωρία. Με έχει κάνει παρά πολύ δυνατό, γιατί ήμουν ένα παιδί περίεργο, είχα μία συμπεριφορά απαράδεκτη». Και συνεχίζει: «Όταν ακούω τα άλλα παιδιά να λένε ότι τα κλείδωναν σε δωμάτια, “πέφτω από τα σύννεφα”».

Ο ίδιος χαρακτηρίζει τον πατέρα Αντώνιο και την πρεσβυτέρα, «γονείς του». «Έχω κακοποιηθεί πάρα πολύ από την οικογένειά μου, άμα δεν υπήρχε αυτός (ο πατέρας Αντώνιος) να μου δώσει ζωή, δεν ξέρω πού θα ήμουνα» αναφέρει. Αποκαλύπτει πως η μητέρα του μία μέρα τον πέταξε στο δρόμο και κοιμόταν για ένα μήνα στα παγκάκια. «Μέχρι που με μάζεψε το “Χαμόγελο του Παιδιού”, έκατσα τρία χρόνια σε τρεις τοίχους μέσα στο νοσοκομείο. Και μετά βρέθηκε η “Κιβωτός” στο δρόμο μου» σημειώνει.

Αναφορικά με τον 19χρονο πρώην φιλοξενούμενο που έκανε την καταγγελία για την ασέλγεια δηλώνει πως τον γνωρίζει και πως όσα λέει είναι ψέμματα. «Δεν ξέρω για ποιο λόγο το έκανε, τι κέρδος έχει από αυτό. Εμένα με απειλήσανε από το “στρατόπεδό του”. Μου είπαν πως εάν δεν σταματήσω θα ανεβάσουν βίντεο που θα με “κάψει”. Τους είπα “καν’ τε ό,τι θέλετε”» αποκαλύπτει.

«Τρέχουν» οι εξελίξεις στην «Κιβωτό»

Ο Εισαγγελέας έδωσε εντολή στην Οικονομική Αστυνομία για εκτεταμένη έρευνα σε βάθος πενταετίας στη «Κιβωτό του Κόσμου» αλλά και στα οικονομικά 11 προσώπων, μεταξύ των οποίων του πατέρα Αντώνιου, της πρεσβυτέρας και στενών συνεργατών τους, για το ενδεχόμενο διάπραξης τεσσάρων κακουργημάτων.

Ο Εισαγγελέας διέταξε στην Οικονομική Αστυνομία να κάνει εξονυχιστικό έλεγχο σε 11 φυσικά πρόσωπα, ανάμεσά τους ο πατέρας Αντώνιος και η πρεσβυτέρα του, για το ενδεχόμενο διάπραξης τεσσάρων κακουργημάτων.

Τα αδικήματα που διερευνώνται είναι:

  • Υπεξαίρεση
  • Απιστία
  • Φοροδιαφυγή
  • Ξέπλυμα μαύρου χρήματος.

Με την εισαγγελική παραγγελία προς την Οικονομική Αστυνομία, δίνεται εντολή να διενεργηθούν σε βάθος πενταετίας τα εξής:

  • Φορολογικός έλεγχος.
  • Διαχειριστικός έλεγχος.
  • Έρευνα για την εξακρίβωση των επιχορηγήσεων και χρηματοδοτήσεων που έχει λάβει η δομή.
  • Το άνοιγμα των εταιρικών λογαριασμών και των λογαριασμών των 11 φυσικών προσώπων.

Τέλος, στο «μικροσκόπιο» του τραπεζικού ελέγχου για την Κιβωτό θα μπουν δάνεια, κάρτες, μετοχές και κάθε άλλο χρηματοπιστωτικό προϊόν.

Η πρώτη εμφάνιση της πρεσβυτέρας μετά από μέρες

Στη δομή της «Κιβωτού του Κόσμου» στον Κολωνό εμφανίστηκε χθες η πρεσβυτέρα, Σταματία Γεωργαντή, η οποία κατά την έξοδό της, έφυγε σαν κυνηγημένη και φανερά εκνευρισμένη από την πίσω πόρτα, χτυπώντας το πόδι της στην άσφαλτο και με το χέρι της το όχημα που έσπευσε να την παραλάβει. Μάλιστα, η ίδια ακούγεται να λέει στους δημοσιογράφους «άντε φύγετε από 'δω».

Η πρεσβυτέρα απέφυγε να κάνει την οποιαδήποτε δήλωση, ενώ δυσανασχέτησε στην παρουσία των δημοσιογράφων που βρίσκονταν στο σημείο. Πλέον, ο πατήρ Αντώνιος πρέπει να εγκαταλείψει τη δομή, με απόφαση εισαγγελέα. Σύμφωνα με τον ALPHA, παραμένει άγνωστο για το αν ο ιερέας παραμένει ακόμα στη δομή του Κολωνού, αν και η παρουσία της πρεσβυτέρας μάλλον συντείνει σε αυτό το ενδεχόμενο.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA