Μενού
  • Α-
  • Α+

Για ψυχολογικό εκβιασμό και σωματική βία, όπως κάψιμο με τον σταυρό καταγγέλλει τον ιερέα που κατηγορείται για απάτες με εράνους 23χρονος από τα Τρίκαλα. «Άμα σε αφήσω εγώ και η οικογένειά μου δεν θα έχεις πουθενά να πας, θα είσαι σαν πεταμένο σκυλί», απειλούσε ο κληρικός τον νεαρό, ο οποίος δηλώνει σοκαρισμένος από τα όσα έχει βιώσει, ενώ είναι και φανερά φοβισμένος για το τι μέλλει γενέσθαι.

Διαβάστε ακόμα: Τρίκαλα: Προσαγωγή ιερέα για «μαϊμου» διαδικτυακούς εράνους

«Δεν έχεις κανέναν που να σε αγαπάει και να σε προστατέψει»

Μιλώντας στο Trikalanews.gr, ο νεαρός εξηγεί πώς γνωρίστηκαν με τον ιερομόναχο, ενώ κάνει γνωστό πως έφυγε από την πόλη των Τρικάλων, φοβούμενος για την σωματική του ακεραιότητα. «Γνωριζόμαστε χρόνια. Μου έστειλε ένα μήνυμα να πιούμε καφέ, τον γνώρισε και η συγχωρεμένη η μάνα μου, κάναμε παρέα. Όλο αυτό το διάστημα δεν είχαμε καμία βοήθεια οικονομική από μέρους του. Αμέσως μετά τον θάνατο της μητέρας μου δεθήκαμε, διαμέναμε μαζί, δήθεν με βοηθούσε και με συντηρούσε» αναφέρει ο 23χρονος, ενώ κλαίγοντας συνεχίζει λέγοντας πως «έτσι ξεκίνησε η εκμετάλλευση και ο ψυχολογικός πόλεμος. Μου πήρε την κάρτα ΚΕΑ, λέγοντάς μου πως θα πληρώνει κάποια έξοδα του, αφού με στηρίζει. Εάν σε αφήσω εγώ, δεν θα έχεις κανέναν. Δεν έχεις κανέναν που να σε αγαπάει και να σε προστατέψει. Με έβαλε να μαλώσω με τους συγγενείς μου και με αποξένωσε από όλους».

«Επειδή ήμουν ορφανός, σημαίνει ότι ήμουν και σκουπίδι;»

Όσον αφορά στον έρανο που έγινε με αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και στα ΜΜΕ, ο 23χρονος λέει «πως ποτέ δεν μου είπε για τα ποσά που συγκεντρώθηκαν. Τα έμαθα από την Αστυνομία. Μόνο 150 ευρώ μου έδωσε και πήρα ένα ζευγάρι παπούτσια. Εξαπάτησε τόσο κόσμο. Επειδή εγώ ήμουν ορφανός, σημαίνει ότι ήμουν και σκουπίδι;». Την ίδια ώρα, ο νεαρός αφού επισημαίνει πως ντρέπεται για όλα όσα έχουν γίνει, ζητά συγγνώμη από όλα τα ανυποψίαστα θύματα που έπεσαν στην παγίδα του κληρικού, σημειώνοντας πως και ο ίδιος είναι θύμα.

«Πίστευε ότι έχω δαιμόνιο γιατί είχα κάνει τατουάζ»

Ακόμα, σοκ προκαλεί η καταγγελία του νεαρού για σωματική κακοποίηση καθώς όπως υποστηρίζει «πίστευε ότι έχω δαιμόνιο γιατί είχα κάνει τατουάζ και έκαιγε το δέρμα μου με σταυρό. Μου έλεγε θα βγάλεις το τατουάζ γιατί με έναν άνθρωπο της Εκκλησίας σαν και εμένα, δεν μπορείς να το έχεις, είσαι σαν αλήτης», γεγονός που ο 23χρονος κατήγγειλε στην Αστυνομία. «Μετά τα όσα έχω περάσει και το μεγάλο κακό που μου έκανε» ο 23χρονος ισχυρίζεται πως από τη στιγμή που «ξεσκεπάστηκε» η υπόθεση «με ενόχλησε ο δικηγόρος του για να τον υπερασπιστώ, λέγοντάς μου, πως ό,τι έκανε, το έκανε για το καλό μου».

Υπενθυμίζεται ότι σε βάρος του ιερέα σχηματίστηκε δικογραφία για απάτη και παραβίαση της νομοθεσίας περί εράνων και πλέον τον λόγο έχει η Δικαιοσύνη. Παράλληλα, μόλις η οικεία Μητρόπολη ενημερώθηκε για την υπόθεση ο ιερομόναχος τέθηκε άμεσα σε αργία.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA