Μενού
  • Α-
  • Α+

Νέος γύρος εξελίξεων για την υπόθεση της «Κιβωτού του Κόσμου» ξεκινάει αύριο, Δευτέρα 5/12, καθώς οι νομικοί παραστάτες του πατέρα Αντώνιου και της πρεσβυτέρας, Σταματίας Γεωργαντή, θα επισκεφτούν, σύμφωνα με πληροφορίες, τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ισίδωρο Ντογιάκο, προκειμένου να γνωστοποιήσουν την κατάσταση στην οποία έχουν βρεθεί, καθώς και να ζητήσουν την παρέμβασή του στις παρανομίες που, όπως ισχυρίζονται, έχουν διαπραχθεί. Την ίδια ώρα, οι Αρχές εξετάζουν τις καταγγελίες για κακοποιήσεις, ενώ κάνουν «φύλλο και φτερό» τα οικονομικά τόσο της ΜΚΟ, όσο και των ιδρυτών της, ενώ στην επιφάνεια έρχονται σιγά σιγά λεπτομέρειες για την υπόθεση των τεσσάρων παιδιών που κρατούνταν σε «αναμορφωτήριο» της «Κιβωτού» στον Άγιο Παντελεήμονα.

Διαβάστε ακόμα: Κιβωτός του Κόσμου: Μυστήριο με 4 παιδιά που κρατούνταν σε «αναμορφωτήριο» της ΜΚΟ

Μεταξύ άλλων, ο πατέρας Αντώνιος και η πρεσβυτέρα καταγγέλλουν ότι αλλάχτηκαν οι κλειδαριές στο σπίτι του Κολωνού, όπου έμενε το ζεύγος και μάλιστα με πρωτοβουλία του νέου ΔΣ της Οργάνωσης, χωρίς προηγούμενη προειδοποίηση. Αυτό, με βάση τα όσα ισχυρίζονται, είχε ως αποτέλεσμα οι δύο τους, μαζί με το ανήλικο παιδί τους, να περάσουν το βράδυ στο αυτοκίνητό τους, όπως είπαν οι δικηγόροι τους. Το ζεύγος έχει προαναγγείλει μηνύσεις σε βάρος των μελών του νέου Διοικητικού Συμβουλίου για παραβίαση οικιακής ειρήνης και για παράβαση καθήκοντος.

Πάντως, σύμφωνα με το Mega, το ζευγάρι φαίνεται πως ήδη έχει νοικιάσει σπίτι στο οποίο έχει εγκατασταθεί. Μάλιστα, δίπλα στο καινούργιο τους σπίτι, έχουν αγοράσει και μια αποθήκη προκειμένου τις επόμενες ημέρες να μεταφέρουν κάποια από τα πράγματά τους τα οποία βρίσκονται στο σπίτι στον Κολωνό, μια ενέργεια που θα πρέπει να γίνει σε συνεννόηση με το νέο ΔΣ της Οργάνωσης.

Μυστήριο με 4 παιδιά που κρατούνταν σε «αναμορφωτήριο» της ΜΚΟ

Την ίδια ώρα, μυστήριο καλύπτει την υπόθεση τεσσάρων παιδιών που φιλοξενούνταν στη δομή της «Κιβωτού του Κόσμου» στην Καλαμάτα. Τα συγκεκριμένα παιδιά απομακρύνθηκαν από εκεί και μεταφέρθηκαν άρον άρον στην Αθήνα, στη δομή του Πειραιά, όπου φιλοξενούνται αποκλειστικά κορίτσια. Έπειτα, τα φυλάκισαν στη «Κιβωτό» στον Κολωνό, όπου τα κακοποιούσαν σωματικά, κατέληξαν να βρίσκονται κρυμμένα στο «αναμορφωτήριο του Αγίου Παντελεήμονα».

Σύμφωνα με το «Πρώτο Θέμα της Κυριακής», τα τέσσερα παιδιά παρέμεναν κλεισμένα και έβγαιναν μόνο για να πάνε στη δουλειά που τους είχε βρει η «Κιβωτός». Ομως αυτό που δημιουργεί ερωτήματα είναι οι καταγγελίες-μαρτυρίες ότι τον άτυπο ρόλο των «δεσμοφυλάκων» είχαν αναλάβει συγκεκριμένοι εθελοντές. Μάλιστα, σύμφωνα με όλα τα στοιχεία, πρόκειται για εν ενεργεία αστυνομικούς που προσέφεραν στη ΜΚΟ του πατρός Αντωνίου τις υπηρεσίες τους εθελοντικά.

Απειλητικό μήνυμα δέχτηκαν τα παιδιά που προχώρησαν σε καταγγελία

Παράλληλα, ανατριχίλα προκαλεί το απειλητικό μήνυμα που έλαβαν όσα παιδιά προχώρησαν σε καταγγελίες εναντίον της Κιβωτού του Κόσμου και του πατέρα Αντωνίου. «Κοιτάξτε λίγο τον ουρανό. Θα του κάνετε παρέα σε λίγο εσείς οι ψευδομάρτυρες. Και αυτή τη φορά δεν θα είναι κανένας να σας σώσει, γιατί το χέρι που ευεργετεί δεν το δαγκώνεις. Τουλάχιστον νιώσατε και κάπως σημαντικοί βγαίνοντας στα κανάλια, πήρατε αρκετή σημασία νομίζω», αναφέρεται αρχικά στο μήνυμα και συνεχίζει: «Ευχή και κατάρα δίνω η ζωή σας να είναι τόσο σκ@τ@ ώστε να θέλετε μόνοι σας να πατήσετε την σκανδάλη. Και μην μπερδεύεστε, η Κιβωτός είναι η οικογένειά μου και όχι απλά ένα κτίριο».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA