Αθώος κρίθηκε από το Γ΄ Μονομελές Εφετείο Κακουργημάτων, ο Πέτρος Καπετανόπουλος που βρέθηκε στο εδώλιο επειδή είχε διαμαρτυρηθεί σε αστυνομικούς όταν τους είδε να φέρονται βάναυσα σε μετανάστη που μόλις είχαν συλλάβει.

Το περιστατικό είχε συμβεί τη νύχτα της 21ης Ιουλίου 2012 στον Κολωνό, όταν ο Καπετανόπουλος που είχε κατέβει από το σπίτι του όταν άκουσε φασαρία, διαμαρτυρήθηκε σε αστυνομικούς που αν και είχαν ακινητοποιήσει και συλλάβει μετανάστη ως δράστη ληστείας, τον ποδοπατούσαν. Ακολούθησε σύλληψη και αυτόφωρη παραπομπή του Καπετανόπουλου, ενώ η Εισαγγελέας στην οποία οδηγήθηκε πρόσθεσε στις πλημμεληματικές κατηγορίες που του απέδιδαν οι αστυνομικοί και αυτήν της, κακουργηματικού βαθμού, συνέργειας σε ληστεία.

Το κακούργημα ωστόσο δεν έγινε δεκτό από το αρμόδιο Συμβούλιο Εφετών που παρέπεμψε τον Καπετανόπουλο για απόπειρα απελευθέρωσης κρατουμένου, αντίσταση κατά της αρχής και ψευδή ανωμοτί κατάθεση. Το δικαστήριο σήμερα, με απαλλακτική επίσης εισαγγελική πρόταση, έκρινε πως δεν στοιχειοθετήθηκαν οι κατηγορίες που απέδωσαν οι αστυνομικοί κατά του κατηγορουμένου και προχώρησε στην αθώωση του.

Σε δελτίο τύπου του συνηγόρου του Πέτρου Καπετανόπουλου μεταξύ άλλων αναφέρεται: "Στην κατάμεστη από αλληλέγγυους δικαστική αίθουσα σήμερα τα «στοιχεία» της αστυνομίας στάθηκαν εντελώς αναξιόπιστα για να στηρίξουν τις κατηγορίες εναντίον του. Και η ζωντανή φωνή της αγωνιζόμενης κοινωνίας που ακούστηκε συχνά, μαζί με μια νηφάλια εισαγγελική και δικαστική κρίση, που δυστυχώς όλο και σπανιότερα τελευταία συναντάμε, αυτή τη φορά απέδωσε δικαιοσύνη".