Με ένταση και λεκτικές επιθέσεις σημαδεύτηκε η συνεδρίαση του Δημοτικού  Συμβουλίου Χίου κατά την συζήτηση για την χρήση τμήματος της πρώην κλινικής Αυγουστή από ισπανική ΜΚΟ.

Οι κάτοικοι της περιοχής της Αγίας Άννας Καπέλας έδωσαν το «παρών» στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου προκειμένου να διαμαρτυρηθούν καθώς δεν θέλουν να χρησιμοποιηθεί κτήριο από την ισπανική ΜΚΟ, τονίζοντας παράλληλα τα προβλήματα που έχουν προκύψει με τους πρόσφυγες στη γειτονική Σούδα.

Η συζήτηση κυλούσε ομαλά, ωστόσο σύμφωνα με το politischios.gr δεν έλειψαν οι εντάσεις αφού κάποιοι επιτέθηκαν λεκτικά στους δημοτικούς συμβούλους. Αποκορύφωμα ήταν η αποδοκιμασία της συμβούλου κ. Τσαρδάκα ενώ μια διαμαρτυρόμενη εισέβαλε στην αίθουσα, έφτυσε τους συμβούλους και αποχώρησε.

Ουσιαστικά οι κάτοικοι της περιοχής θέλησαν να βάλουν φρένο στη δημιουργία νέας δομής στην περιοχή τους ζητώντας από το Δημοτικό Συμβούλιο να υιοθετήσει το ψήφισμά τους, κάτι που έγινε κατά πλειοψηφία αποδεκτό με τη θετική ψήφο όλων των παρατάξεων πλην της Χιακής Συμπολιτείας που ψήφισε «παρών».