Επτά χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από τη θλιβερή επέτειο της Μαρφίν, όπως έμεινε στην ιστορία. Στις 5 Μαΐου του 2010, δύο μέρες μετά τη συμφωνία για το πρώτο Μνημόνιο, τα συνδικάτα (ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ, ΠΑΜΕ) και τοπικές οργανώσεις πρωτοβάθμιων σωματείων καλούν σε γενική απεργία και διαδήλωση στο κέντρο της Αθήνας, η οποία είναι μία από τις μεγαλύτερες όλων των εποχών, αφού οι συγκεντρωμένοι ξεπέρασαν, σύμφωνα με μαρτυρίες, τους 150.000.

Προς το τέλος της πορείας, ξεσπούν επεισόδια. Στη Σταδίου, λίγο πάνω από την Κλαυθμώνος, τρία άτομα με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους έσπασαν το τζάμι της εισόδου στη Marfin Bank, πέταξαν μέσα μία μολότοφ και αμέσως μετά ένα μπουκάλι με βενζίνη, με αποτέλεσμα να ξεσπάσει φωτιά στο κτίριο. Οκτώ εργαζόμενοι βρίσκονταν εκείνη την ώρα μέσα στην τράπεζα. Οι πέντε κατάφεραν να βγουν σώοι, αλλά με αναπνευστικά προβλήματα, ενώ τρία άτομα εγκλωβίστηκαν.

Ο εγκλωβισμός αυτός στάθηκε μοιραίος. Και οι τρεις πέθαναν από ασφυξία που προκλήθηκε από τις αναθυμιάσεις και τον πυκνό καπνό που είχε τυλίξει όλο το κτίριο. Η Παρασκευή Ζούλια (35 ετών), η Αγγελική Παπαθανασοπούλου (32 ετών, εγκυμονούσα) και ο Επαμεινώνδας Τσακάλης (36 ετών) ήταν αυτοί που έχασαν τη ζωή τους.

Ο άνδρας βρέθηκε νεκρός στο κλιμακοστάσιο μεταξύ πρώτου και δευτέρου ορόφου. Η μία γυναίκα σε γραφείο του δευτέρου ορόφου, ενώ η τελευταία κοντά στο μπαλκόνι.

Έκτοτε, παρά το γεγονός ότι η υπόθεση έφτασε στα δικαστήρια, ουδείς τιμωρήθηκε γι' αυτό το έγκλημα. Και το κτίριο της Σταδίου παραμένει κουφάρι, να θυμίζει την τραγική αυτή στιγμή.