Επίθεση χάκερς δέχθηκαν τα συστήματα του Πενταγώνου το βράδυ της Κυριακής, η οποία όμως «αποκρούστηκε» από τους ειδικούς του ΓΕΕΘΑ και των Επιτελείων.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Ειδήσεις», η επίθεση αποδίδεται σε Τούρκους και εάν αυτό επιβεβαιωθεί, συνιστά ένα ακόμη επεισόδιο στις τεταμένες ελληνοτουρκικές σχέσεις.

Συγκεκριμένα, στις 7 το βράδυ της Κυριακής, ξεκίνησε μια συντονισμένη επίθεση στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές του υπουργείου Άμυνας, του ΓΕΕΘΑ και του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού. Μέχρι τις 8 και μισή, οι «αντιχάκερς» του ΓΕΕΘΑ και του ΓΕΝ είχαν καταγράψει περίπου 20.000 επιθέσεις, οι οποίες προέρχονταν απ΄ όλο το κόσμο, παρότι προφανώς προέρχονταν από μία «πηγή», η οποία απλώς χρησιμοποίουσε υπολογιστές και ηλεκτρονικές διευθύνσεις από όλο τον κόσμο.

Στόχος τους φαίνεται πως ήταν να «ρίξουν» τις σελίδες και προφανώς να τοποθετήσουν στη θέση τους κάτι άλλο, κάνοντας επίδειξη δύναμης - π.χ. μια τουρκική σημαία.

Ενδεικτικό της σοβαρότητας της επίθεσης είναι το γεγονός ότι στο ΥΠΕΘΑ, έγινε ανάκληση του εξειδικευμένου στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές προσωπικού.

Στο ΓΕΕΘΑ και στο ΓΕΝ οι ιστοσελίδες μπορεί να παρουσίασαν στιγμιαίες αστάθειες, αλλά κανείς δεν μπόρεσε να «εισβάλει» σε αυτές, ενώ απόρρητα σχέδια και στοιχεία των Ενόπλων Δυνάμεων δεν κινδύνευσαν.