Την πρώτη κατάθεσή της για όσα συνέβησαν τα τελευταία δευτερόλεπτα πριν τη μοιραία πτώση του ελικοπτέρου της Αεροπορίας Στρατού έδωσε η μοναδική επιζήσασα, Βασιλική Πλεξίδα.

«Πετούσαμε χαμηλά», είπε η αρχιλοχίας και πρόσθεσε ότι ο καιρός δεν ήταν καλός. «Πέσαμε σε ομίχλη, η ορατότητα ήταν χαμηλή ως μηδενική», σημείωσε, με αποτέλεσμα το ελικόπτερο να ακουμπήσει στα καλώδια της ΔΕΗ, όπως γράφει η εφημερίδα «Έθνος».

«Όλα έγιναν σε κλάσματα του δευτερολέπτου. Με την πρόσκρουση στο έδαφος έχασα τις αισθήσεις μου», λέει η αρχιλοχίας.

Έτσι, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, ένας συνδυασμός πραγμάτων και καταστάσεων έφερε το μοιραίο. Η πτήση ήταν χαμηλή, τα όργανα του ελικοπτέρου δεν έδιναν τις απαραίτητες ενδείξεις για να μπορέσουν οι χειριστές να αποφύγουν την πρόσκρουση με τα καλώδια, η ορατότητα φαίνεται ότι έπεσε απότομα και για κάποιο διάστημα η πτήση ήταν σχεδόν τυφλή, καθώς τα παλιά όργανα πλοήγησης δεν βοηθούν ιδιαίτερα.

«Όταν ύστερα από ώρα βρήκα ξανά τις αισθήσεις μου ήταν σαν να ζω σε ένα εφιαλτικό όνειρο», λέει για τις πρώτες στιγμές μετά το δυστύχημα η νεαρή υπαξιωματικός. «Είχα αφόρητους πόνους σε όλο μου το σώμα», σημειώνει, χωρίς να έχει καταλάβει ότι όλοι οι υπόλοιποι γύρω της ήταν νεκροί.