Σε πεδίο μάχης μετατράπηκε ο χώρος μπροστά στον Άγνωστο Στρατιώτη στο Σύνταγμα, όταν ομάδες αντιεξουσιαστών επιτέθηκαν στις αστυνομικές δυνάμεις οι οποίες απάντησαν με τη ρίψη χημικών.Μάλιστα φωτιά έπιασε από μια μολότωφ και φυλάκιο μπροστά από τον Άγνωστο Στρατιώτη. 

Εκτεταμένα επεισόδια σημειώθηκαν μπροστά από τη Βουλή όταν στην αρχή πολίτες προσπάθησαν να ανέβουν τα σκαλιά της Βουλής και ομάδες κουκουλοφόρων εισχώρησαν και άρχισαν να συγκρούονται με τις δυνάμεις των ΜΑΤ, ρίχνοντας βόμβες μολότοφ και φωτοβολίδες. Οι αστυνομικές δυνάμεις απάντησαν με εκτεταμένη ρίψη δακρυγόνων και χειροβομβίδων κρότου λάμψης. Τα επεισόδια αναζωπυρώθηκαν και μετατοπίστηκαν στη συμβολή των οδών Γεωργίου Α' και Πανεπιστημίου μπροστά από τη Μεγάλη Βρετανία.

Η συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενάντια στο νέο πολυνομοσχέδιο που πραγματοποιήθηκε στο κέντρο της Αθήνας από σωματεία, συνδικαλιστικούς φορείς, οργανώσεις της Αριστεράς και συλλογικότητες του αντιεξουσιαστικού χώρου ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 23:00 το βράδυ.

ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ κάλεσαν στο σημερινό συλλαλητήριο επισημαίνοντας ότι η σημερινή κινητοποίηση «θα είναι η δυναμική αντίδρασή μας στη συνέχιση των βάρβαρων και αδιέξοδων πολιτικών που υλοποιεί και αυτή η κυβέρνηση».

Νωρίτερα ο συντονισμός πρωτοβάθμιων σωματείων συγκεντρώθηκε στην Ερμού και πραγματοποίησε πορεία μέχρι τη Βουλή.

Όπως ανέφεραν στα καλέσματά τους  η χθεσινή απεργία και η σημερινή κινητοποίηση να είναι αρχή αγώνων διαρκείας μέχρι την κατάργηση των μνημονίων, την ανατροπή των πολιτικών τους εκφραστών, την έξοδο από το σφαγείο της ΕΕ».

Σε συγκέντρωση- συναυλία κάλεσε και η Λαϊκή Ενότητα στηρίζοντας την πρωτοβουλία του Μίκη Θεοδωράκη και άλλων ανθρώπων του πνεύματος και της τέχνης και επισημαίνοντας ότι το σημερινό συλλαλητήριο «ήταν η αγωνιστική συνέχεια της πανεργατικής απεργίας και μπορεί και πρέπει να αποτελέσει την αφετηρία για ένα νέο κύκλο νικηφόρων αγώνων για την ανατροπή όλων την μνημονίων νέων και παλιών».

Όπως δήλωσε και ο επικεφαλής της ΛΑΕ, Π. Λαφαζάνης, «η κυβέρνηση πραξικοπηματικά ψηφίζει το τέταρτο μνημόνιο στη Βουλή. Ένα τέταρτο μνημόνιο καταστροφικό που οδηγεί την Ελλάδα στον Καιάδα». Επιπλέον ο κ. Λαφαζάνης επισήμανε ότι «είμαστε εδώ για να πούμε Όχι στην κυβέρνηση των πραξικοπηματιών, στην κυβέρνηση του παρασυντάγματος, και του θεσμικού παρακράτους για να πούμε Όχι σε όλους τους μνημονιακούς της χώρας μας. Όλοι αυτοί πρέπει να φύγουν» συμπληρώνοντας ότι «οι πλατείες είναι ξανά γεμάτες Όπως βλέπετε, ενωμένος ο κόσμος θα μπει ξανά στο αγωνιστικό προσκήνιο και θα ανοίξει έναν καινούριο δρόμο ελπίδας και νίκης για την Ελλάδα για την λαϊκή κυριαρχία Για τον ελληνικό λαό για τη νέα γενιά της πατρίδας μας».