Life

5 ιδιαίτερα brunch που... αναβαθμίζουν το σαββατοκύριακο

Ώρα να τα τιμήσεις δεόντως!

Κρύο καιρός για δύο λένε, αλλά κάλλιστα θα μπορούσε να λέγεται το ίδιο και για το brunch.

Για την σεζόν άνοιξη-καλοκαίρι η μόδα επιτάσσει σχεδόν πάντα κήπους, έστω εξωτερικούς χώρους, όμως τώρα που σιγά σιγά φθινοπωριάζει και μαζευόμαστε μέσα, το brunch είναι ό,τι πρέπει για καθιερωμένο κυριακάτικο ραντεβού με φίλους.  

Οι λάτρεις του είδους έχουν σίγουρα ξεψαχνίσει αυτά που θεωρούνται κατά γενική ομολογία ως τα πιο λαχταριστά, value for money και πρωτότυπα, ωστόσο στις πέντε παρακάτω επιλογές θα βρεις νέες «αφίξεις» αλλά και εκείνες τις προτάσεις που δεν τις έπιανε πολύ το μάτι σου, όμως πραγματικά αξίζουν μία επίσκεψη.

Ξεκίνα!

*Θυμίζουμε ότι η σειρά «εμφάνισης» είναι καθαρά τυχαία. 

5
Ρίζα Ρίζα

Ανήκει στην κατηγορία «δεν το πιάνει το μάτι σου». Ο χώρος του είναι ό,τι πιο cosy θα βρεις στον πεζόδρομο στη Δράκου και το φαγητό του είναι πραγματικά μία έκπληξη, ειδικά αν σκεφτείς ότι το Κουκάκι έχει συζητηθεί για brunch, αλλά όχι για τα σωστά μέρη. Δεν θα σε κατηγορήσω αν «ριζώσεις» όντως εκει τις Κυριακές. 

Ρίζα Ρίζα
Δράκου 19, Κουκάκι, Τηλ: 210 9227267

Προηγούμενο
Επόμενο
4

Το όλο design του παραπέμπει σε ένα φιλικό προς το περιβάλλον στέκι χωρίς το κλασσικό κολωνακιώτικο ύφος που ενίοτε φαντάζει πιο απλησίαστο. To IT είναι ωραιότατο και ως εστιατόριο, όμως δεδομένου του ότι δίνει περισσότερη έμφαση στις πρώτες ύλες και στο υγιεινό αποτέλεσμα έχει κερδίσει επάξια μία θέση και στα κυριακάτικα αγαπημένα μας. Σερβίρει brunch (μόνο κάθε Κυριακή) 12:00-18:00.

IT
Σκουφά 29, Κολωνάκι, Τηλ: 210 3635773,3631827
www.itrestaurant.gr

Προηγούμενο
Επόμενο
3
Rey Pablo

Το «κακό» ξεκίνησε από τη Βούλα και επεκτάθηκε λίγο αργότερα και στο Μαρούσι, για να μη μπορείς να γλιτώσεις από πουθενά. Τα bueno pancakes του είναι λόγος για να κλείσεις «στασίδι» οποιαδήποτε ημέρα μέχρι τις 18:00 το απόγευμα, ενώ τα πάει εξαιρετικά καλά και με τα... αβγά του. 

Rey Pablo Maroussi 
Αγίου Κωνσταντίνου 59-61, Μαρούσι, Τηλ: 210 6147229
Rey Pablo
Λεωφόρος Βασιλέως Παύλου 89-81, Βούλα, Τηλ: 210 8992086
www.reypablo.gr

Προηγούμενο
Επόμενο
2
Darling The Bar

Μετά από ένα extreme make over στον χώρο και τα «πρόσωπά» του, το Darling επέστρεψε αρχές Σεπτεμβρίου και έχει προλάβει να συζητηθεί και instagramαριστεί περισσότερο από κάθε μαγαζί του Πειραιά (και) για το brunch του. Πώς να μη συμβεί άλλωστε αυτό όταν για παράδειγμα παραγγέλνεις mac&cheese burger και σου έρχεται αυτό:

Ή όταν σου λένε chocolate toast και εννοούν αυτό:

Μην τρομάξεις από το μέγεθος της κάθε μερίδας, είναι πληθωρικές μόνο στο πιάτο σου.
Darling - The Bar
Ιακώβου Δραγάτση 8, Πειραιάς, Τηλ: 210 4101410

 

Προηγούμενο
Επόμενο
1
The Rabbit Punch

Αν σ' αρέσει το Underdog στο Θησείο, λογικά θα εκτιμήσεις και το Rabbit Punch που μόλις προστέθηκε στα must do του Παγκρατίου. Μπορώ να σκεφτώ αρκετούς λόγους για να στο προτείνω, από καφέ μέχρι ποτό, όμως το brunch του είναι τίμιοκαι κυρίως, καθημερινό (10:00-16:00). Ψαγμένος καφές ψημένος, στο The Underdog Roasters, αβγά παντός είδους, πλούσια pancakes και γενικά το κόνσεπτ φαγητό στη μπάρα είναι η μεγαλύτερη εικόνα που πρέπει να δεις στην προκειμένη.  

The Rabbit Punch
Ευφράνορος 40, Παγκράτι. Τηλ: 2107567840
www.therabbitpunch.com

Προηγούμενο