Life

5 προτάσεις που πάνε το street food σε άλλο επίπεδο

Εστιατόρια με street food ή street food καλύτερο κι από εστιατόριο;

Ας παραδεχτούμε μία αλήθεια. Το «πάμε για φαγητό» του Έλληνα, δύσκολα αποφεύγει τη νοοτροπία του φαγητού της μαμάς.  

Σα σκέψη προφανώς και δεν είναι κακή, καθώς τί πιο νόστιμο από αυτό που φτιάχτηκε από αγάπη ειδικά για σένα, ωστόσο επειδή υποβόσκει μέσα μας δημιουργεί ένα ζήτημα:

Ό,τι έχουμε συνδυάσει στο μυαλό μας με το street food, ακόμη και τον πιο τέλειο χώρο να διαθέτει για να το απολαύσεις, δύσκολα καταχωρείται στη συνείδησή μας ως εστιατόριο και κυρίως ως «κανονικό» φαγητό.

Όμως, με μια βόλτα στην Αθήνα, διαπιστώνει ότι το street food ή έστω το πιο πρόχειρο φαγητό, έχει περάσει πίστα και συναγωνίζεται σε ποιότητα την κλασσική dining έννοια. 

Εστιατόρια με street food λοιπόν ή street food καλύτερο κι από εστιατόριο; Ιδού το ερώτημα που συνοψίζει τις προτάσεις που βλέπεις παρακάτω. Το μόνο σίγουρο είναι ότι θα φας καλά!

Ξεκίνα!

*Οι επιλογές του top 5 εμφανίζονται σε εντελώς τυχαία σειρά

5
Λωτοφάγος The Salad Island

Μέχρι σήμερα «σαλατάδικο» δεν επιβίωσε εύκολα. Το προϊόν συνήθως εκτός από κακό, ήταν λίγο ποσοτικά και υπερεκτιμημένο για τον Έλληνα που τη σαλάτα δεν τη θεωρεί γεύμα. Ο Λωτοφάγος του Νίκου Κωνσταντάτου άνοιξε μέσα στο καλοκαίρι για να καταρρίψει τα προαναφερθέντα κλισέ και να καλύψει το κενό που υπήρχε στον συγκεκριμένο τομέα. Στο μενού βρίσκεις εποχιακά προϊόντα, ωραίες σούπες, vegan επιλογές και «πειραγμένο» κρασί με μεσογειακά μυρωδικά.  

Λωτοφάγος The Salad Island
Ρόμβης 13, Σύνταγμα, Τηλ: 2130 888808

Προηγούμενο
Επόμενο
4
Pax Burgers

To αρκτικόλεξο σημαίνει Pretty Amazing & Xtraordinary Burgers και δε μπορούμε παρά να συμφωνήσουμε. Αφού εξαπλώθηκαν σε 3 σημεία της Θεσσαλονίκης, κατηφόρισαν πρόσφατα νότια για να μην ξενιτευόμαστε κάθε φορά που λαχταράμε την γεύση τους. Πρόσφατα αναδείχθηκαν στο μεταξύ ως το τρίτο καλύτερο burger house στο Burger Fest και τί πιο φυσικό να θες να δοκιμάσεις την αναπληρωματική Σταρ Ελλάς των burgers; Πέρα από το μπιφτέκι που ψήνεται μπροστά στα μάτια σου, πιστεύω ότι θα εκτιμήσεις τις φρεσκοκομμένες τηγανητές του πατάτες. 

Pax burgers
Αιόλου 34 & Αθηναΐδος 12, Μοναστηράκι, Τηλ: 210 3238151
www.paxburgers.gr

Προηγούμενο
Επόμενο
3
Mr.Pug

Αντίστοιχα, το βλαστάρι του Γιώργου Βενιέρη, από τη Μύκονο πήγε αρχικά Χαλάνδρι ως καντίνα και ύστερα στην Πλάκα όπου πρόσφατα από «333 & Chef’s Workshop» μεταμορφώθηκε σε εστιατορικό Mr. Pug. Οι λάτρεις των bao buns παρεμπιπτόντως, οφείλουν ένα ευχαριστώ στον Βενιέρη (και στα wagamama) που συνέφερε την τιμή τους στα φυσιολογικά της επίπεδα, γιατί σε κάποια στιγμή κοντέψαμε να τα χρυσοπληρώνουμε χωρίς λόγο. Η κουζίνα λοιπόν του Mr. Pug στην Πλάκα, με σεφ τoν δεύτερο φιναλίστ του Master Chef Χρήστο Γλωσσίδη, κινείται προς Ασία και Ταϋλάνδη. Λίαν συντόμως θα λανσάρει επίσης το δικό του thai brunch.  

Mr. Pug Athens
Mr Pug (Cuisine Fusion Asiatique), Νίκης 33 & Ναυάρχου Νικοδήμου 3, Σύνταγμα, Τηλ: 210 3311436
Mr Pug's Canteen, Κατσουλιέρη 6, Χαλάνδρι, Τηλ: 210 6824001

Προηγούμενο
Επόμενο
2
Ancho Mexican Grill

Από τα βόρεια της Κηφισιάς και του Χαλανδρίου, το Ancho κλωνοποιήθηκε και στη Γλυφάδα. Πανδύσκολο να αγαπάς το μεξικάνικο και να μην το ξέρεις, διότι έχει γίνει γνωστό για τον γόνιμο συνδυασμό ποιότητας-τιμής. Μέχρι τώρα ήξερες burritos, tacos, nachos, quesadillas, chili con carne και frozen margaritas. Tώρα, πρόσθεσε τα νέα Aguas Frescas, Horchata και Hibiscus, ενώ μαζί με τις vegan και gluten free επιλογές ακόμη και οι πιο απαιτητικοί ικανοποιούνται. Στα συν του, ο fun χώρος του με αέρα Καλιφόρνιας και η χρήση βιοδιασπώμενων προϊόντων-σκευών. 

Ancho Mexican Grill
Γιαννιτσοπούλου 3, Γλυφάδα, τηλ: 2130904708
Γυφτοπούλου Γρηγορίου 9 & Κολοκοτρώνη, Χαλάνδρι, τηλ: 210 6801097
Κασσαβέτη 9, Κηφισιά 145 62, τηλ. 21 1183 1882
www.ancho.gr

Προηγούμενο
Επόμενο
1
The Str.Eaters

Η καινοτομία του Str.Eaters που διανύει την πρώτη του εβδομάδα ζωής, έγκειται στο ότι είναι το πρώτο food court που συνδυάζει οκτώ διαφορετικούς γαστρονομικούς σταθμούς. Heggllo για αβγά, Crazy Coop για κοτόπουλο και πάπια α λα αμερικανικά, We MeatAgain για δεινούς κρεατοφάγους, Go Vegie για χορτοφάγους και ούτω καθεξής. Γενικώς είναι λιγάκι δύσκολο να πας και φύγεις νηστικός γιατί όλο και κάτι θα βρεις να ταιριάζει στον ουρανίσκο σου. 

The Str.eaters 
Καρύτση 7, Αθήνα (είσοδος και από τη πλατεία), Τηλ: 210 3314420
www.streaters.gr

Προηγούμενο