Όλοι ξέρουμε πόσο μαρτυρικό μπορεί να αποδειχθεί το να μην σε συμπαθεί το αφεντικό σου. Ωστόσο, στις περισσότερες των περιπτώσεων εμείς οι ίδιοι φταίμε για τις άσχημες σχέσεις που έχουμε μαζί του. Μπορεί να μην το καταλαβαίνουμε, όμως κάποιες πολύ συγκεκριμένες συμπεριφορές μπορούν να βγάλουν τους ανωτέρους μας εκτός εαυτού και εμάς τους ίδιους… στην αγορά εργασίας.

Τι είναι αυτό που τελικά μπορεί να μας κάνει τόσο αντιπαθείς στα μάτια του; Υπάρχει τρόπος να «σώσουμε» την κατάσταση ακόμα κι ήδη το κλίμα μεταξύ εργαζομένου και αφεντικού είναι άσχημο;

Όσο και αν σας φαίνεται παράξενο, είναι στο χέρι μας να διορθώσουμε τα πράγματα ακόμα κι αν  πιστεύουμε πως είναι αργά. Με ποιον τρόπο; Λαμβάνοντας υπόψιν μας τα 5 απλά βήματα που ακολουθούν.

Σταμάτα το γλείψιμο

Σε κανέναν δεν αρέσουν οι αυλικοί, τουλάχιστον όχι στο σημείο ώστε να γίνουν συμπαθείς. Μπορεί με τις συνεχείς φιλοφρονήσεις να πιστεύεις πως παίρνεις πόντους και ανεβαίνεις στην εκτίμησή του, όμως στην πραγματικότητα το μόνο που καταφέρνεις είναι να θεωρηθείς ένας από τους πολλούς που προσπαθούν με γελοίους τρόπους να ευνοηθούν. Δεν το θέλεις αυτό, σωστά;

Πες του την αλήθεια

Το να λες τη γνώμη σου δεν είναι κακό, υπό την προϋπόθεση βέβαια να είσαι ευγενικός και να μην προσβάλλεις. Αν θεωρείς πως το αφεντικό σου κάπου κάνει λάθος ή πως υπάρχει κάποια παράμετρος που δεν έχει λάβει υπόψιν του στη διεκπεραίωση κάποιας εργασίας μίλησε του και πρότεινε τις ιδέες σου. Χωρίς εγωκεντρισμό και με τη διάθεση να βοηθήσεις δε μπορείς παρά να κάνεις καλή εντύπωση.

Χειρίσου έξυπνα τους «δύσκολους» συναδέλφους σου

Προστριβές σίγουρα θα υπάρξουν με τους συναδέλφους σου, κυρίως αν εργάζεσαι σε ανταγωνιστικό περιβάλλον. Όσο και να αντιπαθείς τον ενοχλητικό τα-ξέρω-όλα συνάδελφό σου φρόντισε να λύσεις τις διαφορές σου μαζί του χωρίς να ανακατέψεις το αφεντικό σας. Έχει ήδη πολλά στο κεφάλι του για να προσθέσει ακόμα ένα πρόβλημα στην καθημερινότητά του.

Να είσαι πάντα συνεπής

Και δεν αναφερόμαστε μόνο στην ώρα που θα φτάσεις στο γραφείο σου, αλλά και στις δουλειές που σου αναθέτει ο  εργοδότης σου. Φρόντισε να παραδίδεις πάντα τα project σου εντός προθεσμίας και να μην καθυστερείς τις δουλειές του γραφείου επειδή απλά «δεν έχεις όρεξη». Το μόνο σίγουρο; Θα το εκτιμήσει και θα αισθανθεί πως μπορεί να βασίζεται πάνω σου.

Άσε τα προσωπικά σου προβλήματα εκτός δουλειάς

Δεν υπάρχει τίποτα χειρότερο από ένα κατσουφιασμένο πρόσωπο στο ίδιο περιβάλλον με εσένα. Φαντάσου τι θα γινόταν αν όλοι έφερναν τα προβλήματά τους στη δουλειά και μετέφεραν την αρνητική τους ενέργεια στους συναδέλφους τους. Φρόντισε να μη γίνεις ένας από αυτούς και προσπάθησε όσο βρίσκεσαι στο εργασιακό σου περιβάλλον να είσαι -τουλάχιστον- τυπικός.