Life
LIVE: ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ

Τρώμε στου «Μιράν»! Το εκλεκτό παντοπωλείο αλλαντικών που στρώνει τραπέζι κάθε μεσημέρι [εικόνες]

Ο ναός των καλοφαγάδων και των αυθεντικών γεύσεων – «Μιράν» για εκλεκτό παστουρμά και σουτζούκι – Τα καλούδια και τα μοναστηριακά τραπέζια που μεταμορφώνουν το χώρο σε ζεστό ταβερνάκι για μεζέδες

miran-650 Στην πολυσύχναστη οδό Ευριπίδου, στο κέντρο της Αθήνας, ξεπροβάλλουν μικρά μαγαζάκια, που μπορείς να βρεις όλα τα καλούδια. Στο διάβα σου, όμως, συναντάς κάποιο που σου τραβά την προσοχή και σε κάνει να κοντοσταθείς στην όψη του. Από την Κατερίνα Θεοδωροπούλου Το «Μιράν» είναι ένας χώρος που, πλέον, οι μερακλήδες της γεύσης γνωρίζουν πολύ καλά! Συνώνυμο της παράδοσης στον παστουρμά και το σουτζούκι, η  ιστορία της οικογενειακής επιχείρησης ξεκινά το 1922, όπου στην Παλιά Κοκκινιά δημιουργήθηκε το πρώτο εργαστήριο. Την ίδια χρονιά, «σ

τήθηκε» και το μαγαζί της οδού Ευριπίδου. Το 1983 ανέλαβε ο Μπέδρος Μιράν και επέκτεινε το εργαστήριο της Παλαιάς Κοκκινιάς σε μια σύγχρονη εργοστασιακή μονάδα, ενώ τη δεκαετία του 90’ η επιχείρηση περνά στον Μιράν Κουρουνλιάν. Εκείνον τον καλοδιάθετο άνθρωπο, που καθημερινά «φιλεύει» τσικουδιά και μεζέ τον κάθε πελάτη που περνά το κατώφλι του μαγαζιού είτε στην Αθήνα είτε στο δεύτερο κατάστημα στον Πειραιά. miran0001 Τα προϊόντα του ξακουστά! Παστουρμάς από κρέας καμήλας αλλά και από βουβάλι, άοσμος, πρόβειος, σουτζούκι,  με κομμάτια φιστικιού, με κομμάτια κουκουναριού, τα οποία είναι χειροποίητα και φτιάχνονται μέχρι σήμερα με την ίδια, μυστική συνταγή, παστράμι, λουκάνικα, εκλεκτά τυριά γεμίζουν τα ψυγεία και τα ράφια ενώ τελευταία άφιξη είναι τα μεγάλα μοναστηριακά τραπέζια στο πίσω μέρος του καταστήματος, όπου ο καθένας μπορεί να καθίσει να απολαύσει μικρές ποικιλιούλες, να πιει ό,τι τραβά η καρδιά του και κυρίως να κάνει ένα διάλειμμα σε ένα ξεχωριστό μέρος… με ιδιαίτερους και αυθεντικού ανθρώπους! miran0008


Google NewsΑκολουθήστε το reader.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.