Life
LIVE: ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ

10+1 tips για να μην είναι κάποιος μόνος σήμερα

Από τον Ανέστη, Head Instructor του MenOfStyle.

Ημέρα των ερωτευμένων, της αγάπης και του έρωτα η σημερινή και ενώ όλοι τραγουδάνε «δυο-δυο στην μπανιέρα δυο» το δικό σου σάουντρακ έχει για ρεφρέν «μοναξιά μου όλα, μοναξιά μου τίποτα».

Όσο σαχλή λοιπόν και να σου φαίνεται η γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου, βαρέθηκες να είσαι σόλο και ενδόμυχα ζηλεύεις όλα εκείνα τα ζευγαράκια που ένεκα της γιορτής των ερωτευμένων όλο και κάτι μικρό ή μεγάλο κανονίζουν.

Αν θέλεις λοιπόν να αλλάξεις την κατάσταση στην οποία βρίσκεσαι αλλά δεν ξέρεις πώς, ήρθε η ώρα αν σου αποκαλύψουμε ότι δεν θέλει κόπο, θέλει τρόπο! Και τον τρόπο θα στον δείξει ο Ανέστης, Head Instructor του MenOfStyle, που μαζί με τον Χρήστο και τον Σπύρο θα σε coach-άρουν και θα σε μυήσουν στα μυστικά του σωστού φλερτ. 

Μέσα από κατάλληλη καθοδήγηση, προγράμματα εκπαίδευσης, σεμινάρια και events, οι τρεις «σωματοφύλακές» σου θα σε βοηθήσουν σε θέματα που σε καίνε, όπως αυτά του φλερτ, της κοινωνικοποίησης αλλά και της αυτοβελτίωσης.

Και επειδή κατά τον θυμόσοφο λαό μας, «στη βράση κολλάει το σίδερο» και δεν πρέπει να χάνεις λεπτό, ζητήσαμε από τον Ανέστη να μας αποκαλύψει τα 10 συν 1 μυστικά που χρειάζεται να μάθεις για να μην είσαι μόνος όχι μόνο σήμερα, ημέρα των ερωτευμένων, αλλά καμία μέρα. 

Ανέστη, ποια είναι τα 10+1 tips που χρειάζεται να γνωρίζει ένας άντρας για να μην είναι ποτέ ξανά μονος του Αγίου Βαλεντίνου;

Να μη σκέφτεται τι πρέπει να πει όταν προσεγγίζει μία γυναίκα. «ΟΚ, πάω να της μιλήσω. Όμως, τι πρέπει να πω;». Το αιώνιο ερώτημα που βασανίζει τους περισσότερους άνδρες. Δε χρειάζεται όμως να σκέφτεται τι θα πει. Καλύτερα να σκέφτεται τι θέλει να πει. Όσο σκέφτεται τι «πρέπει», το μυαλό του φιλτράρει τη σκέψη και τον αυθορμητισμό. Η γυναίκα όμως, ελκύεται από έναν αυθόρμητο άνδρα που λέει αυτό που νιώθει και σκέφτεται. Παράλληλα, όταν μιλάς για πράγματα που σου αρέσουν, η φωνή σου θα έχει ενθουσιασμό. Ο ενθουσιασμός είναι μεταδοτικός. Μπορείς να παρασύρεις με το συναίσθημα μία γυναίκα ή και οποιονδήποτε συνομιλητή, ακόμα και αν το θέμα που εσένα ενθουσιάζει, δεν είναι απαραίτητα ένα θέμα που ενδιαφέρει τόσο τον συνομιλητή σου. Αυτό που πολλοί αγνοούν όμως, είναι ότι, δεν έχει σημασία μόνο το τι λες, όσο ο τρόπος που το λες.

Να αρχίσει να κοινωνικοποιείται περισσότερο. Το σημαντικότερο ζήτημα που αντιμετωπίζει ο σύγχρονος άνδρας είναι πως δεν φλερτάρει όσο και όπως θα ήθελε. Τα δύο πιο σημαντικά αποτελέσματα αυτού είναι:
α) να νιώθουν άβολα όταν φλερτάρουν γιατί είναι μία κατάσταση την οποία δεν έχουν συνηθίσει και δεν έχουν αυτοπεποίθηση.
β) Το άγχος ενισχύεται από το γεγονός ότι κάθε προσέγγιση που θα οδηγηθεί σε απόρριψη, αν αναλογιστεί κανείς ότι ο μέσος άνδρας θα φλερτάρει με 5 γυναίκες / χρόνο, ισοδυναμεί με 20% λιγότερες πιθανότητες να κάνει σχέση με μία γυναίκα που του αρέσει, άρα με 20% περισσότερες πιθανότητες να είναι και φέτος του Αγίου Βαλεντίνου μόνος του.

Να προσέχει την εμφάνισή του. Φυσικά και η εμφάνιση μετράει. Η γυμναστική και η διατροφή, καλό είναι να αποτελούν κομμάτι της ζωής του κάθε άνδρα. Όπως επίσης και το να προσέχει το στιλ του. Το στιλ στα ρούχα και στα αξεσουάρ, το να είναι ικανός ένας άνδρας να επιλέξει ρούχα που θα κολακεύουν το σωματότυπό του και θα αναδεικνύουν την προσωπικότητα και τον τρόπο ζωής του, θα τον βοηθήσουν να δώσει την καλύτερη δυνατή πρώτη εντύπωση, καθώς και να νιώθει περισσότερη αυτοπεποίθηση. Όπως τονίζουμε και στο MenOfStyle στους ανθρώπους που μας εμπιστεύονται, το στιλ είναι προέκταση του εαυτού μας και πρέπει να προδιαθέτει τη γυναίκα θετικά απέναντί μας.

Να χαμογελά πιο συχνά. Μπορεί να ακούγεται ασήμαντο αλλά: το 97% των γυναικών που έχουν ερωτηθεί σε σχετικό γκάλοπ, προτιμούν έναν άνδρα να τις προσεγγίσει με χαμόγελο και χιούμορ, ενώ μόνο το 3% απάντησε προτιμά να τις προσεγγίσει όντας σοβαρός. Όταν ένας άνδρας δε χαμογελά, βγάζει προς τα έξω ότι δεν έχει λόγους στη ζωή του να χαμογελά. Σίγουρα αυτό δεν είναι κάτι που ένας άνδρας θέλει να περάσει ως μήνυμα. Το χαμόγελο σε μία πρώτη γνωριμία ή χειραψία, όπως και όταν μπαίνει ένας άνδρας σε ένα χώρο με κόσμο, είναι κάτι που πρέπει να καλλιεργήσει οπωσδήποτε.

Να έχει σωστές προσδοκίες. Η ελκυστικότητα συνδέεται με τις προσδοκίες που έχει ένας άνδρας για μια κατάσταση (τι πιστεύει δηλαδή ότι σου αξίζει) και ποια είναι τα όρια που θέτει στην κάθε επαφή του με γυναίκες. Όταν ένας άνδρας είναι μόνος του για μεγάλο χρονικό διάστημα, υπάρχει πιθανότητα οι σκέψεις του και κατ’ επέκταση οι συμπεριφορές του να είναι αντιδραστικής μορφής. Αυτό σημαίνει πως οι προσδοκίες του είτε θα είναι πολύ υψηλές λόγο άμυνας και προστασίας από πιθανή απόρριψη ή θα είναι εξαιρετικά χαμηλές και θα ρίχνει ό,τι έχει και δεν έχει στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης. Και οι δύο περιπτώσεις επηρεάζουν άμεσα την ελκυστικότητά του. Οι προσδοκίες του θα πρέπει να είναι άμεσο αποτέλεσμα της υπάρχουσας κατάστασης που βρίσκεται. Εάν δεν έχει προσεγγίσει ερωτικά καμία γυναίκα για μεγάλο χρονικό διάστημα, τότε οι προσδοκίες του θα πρέπει να στηρίζονται στα πρώτα βήματα που χρειάζεται να κάνει ώστε να προσεγγίσει μια γυναίκα. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει πως ο τελικός στόχος δεν μπορεί να είναι μεγαλεπήβολος. Όμως, αν ένας άνδρας πιστεύει πως χρειάζονται πολλοί παράγοντες βελτίωση, ας συγκεντρωθεί για αρχή σε συγκεκριμένα βήματα που πρέπει να κάνει ώστε να τον φτάσει.

Να μάθει να νιώθει άνετα σε άβολες καταστάσεις. Αν θέλει πραγματικά να αλλάξει την ερωτική του ζωή, θα χρειαστεί να εισάγει τον εαυτό του σε καταστάσεις έκθεσης. Μπορεί στην αρχή να είναι δύσκολο, όμως όσο περισσότερο εκτίθεται, τόσο περισσότερο η αυτοπεποίθησή του αυξάνεται και ως αποτέλεσμα η ελκυστικότητά του ανεβαίνει επίπεδο. Η έκθεση δε χρειάζεται να συμβεί σε ακραίο βαθμό. Είναι σημαντικό να συμβαίνει σταδιακά και μεθοδευμένα. Η αλλαγή έρχεται από τα μικρά βήματα που κάνει κάθε μέρα και όχι από το ένα μεγάλο βήμα που κάνει όποτε το θυμηθεί. Το βασικότερο κομμάτι της εκπαίδευσης στο MenOfStyle, είναι η πρακτική εκπαίδευση. Στις εξόδους που κάνουμε με τους ανθρώπους που αναλαμβάνουμε, τους ενθαρρύνουμε και τους βοηθάμε σταδιακά να εκτίθενται σε νέες καταστάσεις. Στην αρχή το καινούργιο μπορεί να είναι άβολο όμως μετά από λίγο διευρύνει τους ορίζοντες μας για τι είναι τελικά εφικτό. Τους βοηθάμε δηλαδή να κοινωνικοποιηθούν με άγνωστες γυναίκες και να φλερτάρουν με τρόπο που ικανοποιεί τους ίδιους αλλά και τις γυναίκες.

Να δείξει τις προθέσεις του στην γυναίκα από την αρχή της γνωριμίας. Αν δηλαδή προσεγγίσεις μια γυναίκα και δεν της δείξεις ποτέ πως εκτός από την προσωπικότητα της, ότι την βλέπεις και ερωτικά, τότε είναι πολύ πιθανό να σε δει σαν φίλο. Ο δρόμος αυτός, σπάνια έχει επιστροφή.

Να μην κάνει υποθέσεις και σενάρια. Όσο περισσότερο σκέφτεται την πιθανή απόρριψη, πως δεν είναι αρκετός ή πως η συγκεκριμένη γυναίκα δεν θα ήθελε να είναι ποτέ μαζί του, τότε σαμποτάρει ο ίδιος τον εαυτό του. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να μην εκφράζει ποτέ τι θέλει ακόμα και το ενδιαφέρον του στην γυναίκα που του αρέσει. Είναι σημαντικό να εστιάζουμε στο παρόν και στο τι μπορούμε να κάνουμε καλύτερα την δεδομένη στιγμή και όχι να προσπαθούμε να προστατευτούμε από μελλοντικά σενάρια που δεν έχουν έρθει ακόμα και πιθανό να μην έρθουν ποτέ.

Να έχει κερδίσει πρώτα τον εαυτό του. Για να έχει κάποιος μια υγιή ερωτική σχέση, θα χρειαστεί πρώτα να έχει δουλέψει και εξελίξει την σχέση που έχει με τον εαυτό του. Να έχει μάθει να στηρίζεται στον εαυτό του, να παίρνει πρωτοβουλίες και αποφάσεις. Ο άνθρωπος είναι συντροφικό ον και σκοπός είναι να κάνει μια σχέση που καλύπτει τις ανάγκες του ίδιου και της γυναίκας. Όταν μια σχέση στηρίζεται στην ανασφάλεια, τότε δεν έχει τα κατάλληλα θεμέλια να ευδοκιμήσει

Τέρμα οι δικαιολογίες και οι υπεκφυγές. Δικαιολογίες τύπου «δε μου αρέσει αρκετά αυτή η γυναίκα» ή «δεν έχω διάθεση απόψε» πρέπει να σταματήσουν. Δε χρειάζεσαι καμία αφορμή για να εκφράσεις το ενδιαφέρον σου σε μία γυναίκα που σου αρέσει, πέρα από το γεγονός ότι σου αρέσει. Δεν απαιτούνται συγκεκριμένες συνθήκες ή «η κατάλληλη μαγική στιγμή» για να της το πεις. Δεν πρέπει να υπάρχουν δικαιολογίες. Το φλερτ απαιτεί δράση

Και bonus tip: Όπως δείχνουμε στους ανθρώπους που αναλαμβάνουμε, το φλερτ είναι μια επικοινωνιακή ικανότητα που μπορεί ο καθένας να την βελτιώσει. Συνδυάζοντας την διαρκή βελτίωση των επικοινωνιακών του δεξιοτήτων με τις 10 παραπάνω συμβουλές, το πιθανότερο είναι πως στον επόμενο Άγιο Βαλεντίνο να είναι με μια γυναίκα που περνά πραγματικά καλά μαζί της.

Google NewsΑκολουθήστε το reader.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.